Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dával 4 hvězdy ale přes noc se mi to rozleželo v hlavě a přece jenom si to tu plnou palbu zaslouží. Pohled na 5 rozdílných dní 5-ti členné rodiny v rozmezí 12-ti let. 5-ti dní, které navždy změnily jejich osudy. Dokonalé herecké výkony, podpořené skvělým soundtrackem dávají vzniknout nádhernému filmu o rodině, lásce, hádkách, naději i ztrátách. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

"Život je pohlavně přenosná choroba."... Ale někdy to může být to nejlepší, co vás potkalo. Naprosto úžasný film, jsem téměř beze slov, a jsem za to rád... dodám snad jen, že jsem ještě nikdy neviděl snímek, který by vás dokázal tak moc dojmout, a v další vteřině tak krásně rozesmát. A když se do toho přidá ještě můj milovaný "grunge", tak to prostě nemá chybu. Ohromný a nečekaný zážitek hrdě přidávám do své pomyslné TOP, a těším se, až si tento zachycený kus života budu moct opět vychutnat. "You see, Dad, that's grunge." 5* ()

Reklama

Hafran 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film na pomezí komedie a dramatu. Výborné herecké výkony drží neuvěřitelně lidsky podanou, výborně vykreslenou historii jedné rodiny. Bohužel první půlka filmu nasadí laťku příliš vysoko a závěr už trochu ztrácí dech (jak je zvykem u velké části francouzských komedií). Nečekejte nějakou artovou, nebo dokonale psychologickou pecku - jak by se mohlo zdát z momentálního 100% hodnocení - ale jde o nadprůměrný, poctivý, pěkný snímek. Stále se mi ale asociovala Prozřetelnost od Resnaiho a ta je přece jen o level výše. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Odyssee, opustil's nás brzo. Naše rodina už nikdy nebude jako dřív ..." ----- Změny naštěstí (?) málokdy bývají "šokové" ... většinou nejsou tak zásadní - a přicházejí poznenáhlu, takže chvíli trvá, než nám to dojde. Ale pravdou zůstává, že NIKDY nic není jako dřív. Můžeme přivolat jen vzpomínky - jako vzdálenou ozvěnu TĚCH dní, ale čas vrátit nedokážeme. A tak se v tom plácáme ... a ubližujeme si - nebo pomáháme. Po všechny dny, které zbývají z našich životů. ----- Drama, které zdánlivě nahodile vybírá pestré střípky událostí ... aby z nich sestavilo velice výstižnou, pravdivou mozaiku - obraz jedné obyčejné rodiny ... obraz, který vám utkví hluboko v paměti. Je doplněný lehounkým, decentním humorem poněkud temnějších odstínů - přesně takovým, jaký nás věrně provází i v reálném životě ... a pro který mnohdy nemáme pochopení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, mierne melancholický snímoček s nádychom zmesi humoru a trpkosti. Skladá sa z jednotlivých dní, ktoré hrajú pre sympatickú rodinku zásadný význam, pričom diváka až na konci zasiahne emotívna stránka príbehu, keď si to človek premietne v hlave ako celok. Je veľa toho, čo by sme chceli v živote skúsiť alebo dokázať, tak hor sa do práce, čas neúprosne beží a nedá sa zastaviť. 80/100 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama