Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Viděno zhruba pošesté (2021 posedmé) a pořád to funguje, jak má. Jen se na to pokaždé dívám s časovým rozestupem dvou let a baví mě, jak na tom pokaždé vidím něco jiného (tentokrát mě už neoslovuje dějová linky Fleur - Deborah Francois, ale spíš se identifikuju s jejím starším bratrem chirurgem). Smích i slzy a skvělý konec. Já tenhle film prostě miluju ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné, uhlazené, dojemné a hlavně pravdivé! Francouzi jsou opravdu okouzlující a umí dobře hrát. Myslím, že unikátní snímek o pravém životě. Po zhlédnutí jsem v sobě měla takový příjemný pocit, i ten závěr je takový rozporuplný, ale přitom skvělý. Vynikající doprovodná hudba a atmosféra, která mě vtáhla přímo do děje. Tento snímek má opravdu všeho dostatek. Jediné co mi tam chybělo bylo více podrobností a dotahování. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Perfektní francouzská emotivní mixáž od začátku až do konce. Mohli jsme zde zažít téměř vše, co život přináší i ve skutečnosti, od lásky, zklamání, radosti, smutku, poznávání, skrytých tužeb až po určitou vnitřní proměnu jednotlivých členů rodinky Duvalových. Film, který se mě opravdu hluboce dotkl, na který hned tak nezapomenu a za to chválím režiséra, který ten námět dokonale zpracoval. A na závěr dvě malé rady : dejte si pozor na tibetský čaj a pospěšte si se vším, co máte v plánu, protože zbytek vašeho života vám na to nemusí stačit. Tleskám a dávám s radostí nejvyšší hodnocení. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem moc filmů, kde by všichni herci byli tak uvěřitelní. Velmi povedené, místy legrační, místy hodně smutné, někdy syrově upřímné a navíc s dokonalou hudbou. Inspirativní pohled na jednu francouzskou rodinu, kde probíhají všechny možné vztahy mezi otcem a syny, matkou a dcerou, a samozřejmě manželem a manželkou. Srdečný a upřímný film, kde jsem tak nějak porozuměl každému z rodiny. Těžké rozhodování mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný snímek o životních strastech i slastech jedné středostavovské francouzské rodinky. Dospívání, stárnutí, milostné konflikty, citové tápání, usmiřování a odpouštění. S vysokým hodnocením tohohle filmu se ale tak docela neztotožním. Můj problém ve svém komentáři přesně vystihl uživatel boombang, když napsal, že to působí jako dvouhodinový sestřih průměrného francouzského rodinného seriálu o 150 dílech. Ale ano, sestřih toho nejlepšího, navíc solidně obsazeného a zahraného, přesto jsem měl pocit příliš rychlého pádění času a toho, že důležité motivy a postavy se kolem mě spíš míhají, než abych je doopravdy prožíval. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama