Reklama

Reklama

Ať vejde ten pravý

Trailer

Osamělý, šikanovaný kluk se spřátelí s upíří dívkou, která žije v utajení se svým strážcem... Dvanáctiletý Owen (Kodi Smit-McPhee), kterého tři spolužáci ve škole terorizují, se cítí osamělý a vyděděný. Doma sní o těžko uskutečnitelné pomstě. Do sousedství se právě přistěhovala stejně stará Abby (Chloë Grace Moretz) spolu se starším mužem, možná otcem (Richard Jenkins). Abby, také osamělá a vyděděná, naváže přátelství s Owenem. Vídají se však jenom v noci a když ne, domlouvají se přes zeď za pomoci morseovky. Chlapec se jí svěří se svým problémem ve škole a Abby mu radí, aby se nenechal šikanovat a bojoval. Owen brzy zjistí, že Abby není obyčejná dívka, ale staletá bytost, udržovaná při životě lidskou krví. Tu jí obstarává její strážce a v jejich okolí přibývají záhadné vraždy. Policie má jisté podezření a Owen cítí k Abby střídavě lásku i strach... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (408)

nash. 

všechny recenze uživatele

Amerika má svůj specifický filmový jazyk a pokouší–li se převyprávět příběhy zrozené v jiných koutech světa, většinou do nedopadne dobře. A to i v případech, kdy se opravdu hodně snaží a vaří přesně podle původní receptury. Platí to bohužel i pro Reeveseův remake. A že se snažil opravdu fest. Téměř z 90 procent zcela totožný děj, poskládaný ze zcela totožných scén a možná i úplně stejně pojatých záběrů. A přece to nefunguje. Americká verze zcela postrádá onu magickou atmosféru, která mě tak dostala u originálu. Místo dechberoucí, mrazivě melancholie, která je současně děsivá i dojímavá, vznikla jen uondaná nuda. A pokud je něco oproti originálu jinak, pak bohužel k horšímu. Pokud se někdo rozhoduje, kterou verzi nechat vejít, pak ve shodě s názvem filmu doporučím, ať nechá vejít tu pravou. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film má svojí atmosféru, která je určitě perfektní. Tu já ale nijak moc nevnímal, protože jsem přesně věděl, co bude následovat a to mi atmosféru lehce kazilo. Člověk, kterej se ale dostane k tomuhle dílu dřív, než ke švédskýmu originálu si film náležitě užije a bude moct říct "Jo, tohle bylo něco novýho. Jdu si to pustit znova!" na druhou stranu ti, co dřív spatřili originál mávnou nad remakem rukou s tim, že to je úplně zbytečnej film. A jo, máte pravdu, je zbytečnej. Ale pakliže má svoje kvality, který bez problému můžou konkurovat originálu (hlavně pak masky a hudební doprovod), tak nevidim důvod proč film zavrhovat. Hlavní dětská dvojce je bezchybná, jsou v tom emoce a všechno působí uvěřitelně (pokud jsou slzy Kodiho Smite skutečný, tak klobouk dolů. A co se Chloe Moretz týče, hodně z vás si stěžuje, že se do role nehodí. To je na tom ale to krásný, kdo by od takové holčičky čekal, že je krvelačná bestie? Na její švédský kolegini to bylo až moc znát). Skvělá nevtíravá hudba buduje temnou atmosféru (ale jak bylo řečeno, člověk si jí neužije, pakliže viděl originál) a faktory jako kamera či střih jsou taktéž bezchybný. Pro mě stejně dobrý (v některejch věcech možná lepší) jako Let the right one in (to bylo ovšem komornějšího rázu, což kdekomu může vyhovovat víc), takže pět hvězd bez debat a třeba i kvůli tomu, že se v dnešní době podobně laděný horory v podstatě už netočí (takže i kdyby těch remaků stejných kvalit vzniklo třeba třicet, tak já budu pořád s radostí hodnotit plnym počtem). ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Mat Reeves potvrzuje svůj talent pro citově plné, obrazově zajimavé a atmosférické filmy. Let the right one in jsem dá se říct neviděl, no z těch pár scén, co jsem zběžně prolétl na Youtube, jsem příliš nadšený nebyl. Ale z traileru na tohleto americké remake ano, takže sem si řekl, že možná mi zase jednou bude sedět americký styl nejlépe a že to teda zkusím. A vyšlo to. Nevím jestli to je Reevesem a jeho zmíněnými přednostmi, nebo Giacchinem, který se znovu překonává či skvělou Chloe Moretz, kterou definitivně začínám pozorovat a mému oku již neunikne, ale ať už je to tak nebo onak, film byl výborný. Děsivý, tajemný, tichý, atmosféricky ukazující náladu maloměsta, perfektně vystihující 80. léta, odehrávající se v zasněženém Novém Mexiku, kde začíná série tajemných vražd a taky jeden podivuhodný vztah.. Koteas mi sice příliš sympatický nebyl, a někdy mi byl doslova odporný, ale až na Chloe tam stejně nikdo sympatičtější nebyl. A soucitit jsem s ním musel, přece jen to americké školství je opravdu v rozkladu :) Někdy jemný, často velmi brutální, ale hlavně dojímavý a komorní příběh o pučící lásce dvou dětí. Samozřejmě tam, kde američani přidali brutality (zbytečně změněná scéna hořícího pokoje - tady jsem byl jedinkrát znechucen), zase korektně ubrali jiné kontroverzní scény, které by puritánská Amerika překousla jen stěží, a dali z nich jen náznaky. No po technické stránce je to tak půl na půl, kamera je někdy opravdu perfektní (statické auto, bazén,...) ale vizuální triky zase hlavně v akčních scénách zahrnujících pohyblivost upírů opravdu úbohé a špatné. Film tajemně začínající, tajemně končící, přičemž scéna v bazénu je opravdu výborná.. velmi dobrý horor, v rámci toho, co se s tímto žánrem dneska děje. Komentuji z pozice nezúčastněného přihlížejícího, protože horory opravdu neholduji. No ten úpadek stejně nejde nezpozorovat. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ale že to chtělo pořádný nápad natočit film, který už jednou někdo stvořil?! Odvaha se ale cení, a když vezmete z předlohy to nejlepší, co skvěle fungovalo, opět to trochu okořeníte shakespeareovskou tématikou Romea a Julie, zasadíte do zimního prostředí a přihodíte dětskou šikanu, vyjde vám dobře namíchaný krvavý upíří koktejl. 70% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Matt Reeves .. Nevzrušivá maloměstská osmdesáté léta, mrazivé Mexiko, krvelačný upír. Zvláštní žánrová směsice laskavé dětské romantiky a krvavých nechutností. Slušně (opsaně) atmosféricky podáno, přesto stále nic excelentního, v jádru i výsledku veskrze obdobné jako originál = Matt Reeves má velký vroubek za zbytečnost, byť při zhodnocení jeho práce to špatné není ani tentokrát. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (26)

  • Spisovateľ Stephen King bol veľkým fanúšikom filmu a označil ho za najlepší film roku 2010. (Arsenal83)
  • Režisér Matt Reeves pred natáčaním vyjadril ambíciu, aby film nebol prerábkou švédskeho originálu: "Chcem natočiť nový film podľa knihy a nie prerobiť švédsky film. Bude to niečo úplne iné, ale bude to naozaj zaujímavé. Je to úžasný film a fantastická kniha. Myslím, že by to mohol byť naozaj dojemný, strašidelný a desivý film. Som naozaj nadšený z toho, čo by z toho mohlo byť." (Arsenal83)
  • Během celého filmu nebyl ani jednou ukázán obličej Owenovy (Kodi Smit-McPhee) matky. (Sartorius)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Chloe Moretz je divná

Chloe Moretz je divná

26.09.2010

Přesněji řečeno Divná Emily. Postava se poprvé objevila v roce 1991 jako maskot pro oblečení od firmy Cosmic Debris, záhy poté se ale gothic dívenka stala hrdinkou úspěšné komiksové série… (více)

Hit Girl si opět brousí čepele

Hit Girl si opět brousí čepele

02.08.2010

A nejen pro pokračování Kick-Ass s podtitulem Balls to the Walls. Chloe Moretz zanedlouho uvidíme jako upírku v hororovém remaku Let Me In, poté si zřejmě zahraje v survival thrilleru The Rut. Ten… (více)

Novinková smršť

Novinková smršť

27.09.2008

Johnny Depp v dalším trháku od Bruckheimera, upírský horor od tvůrce Monstra a úmysly slavného scenáristy Shanea Blacka (ano, otřeme se i o Smrtonosnou zbraň 5). To všechno v dnešní vydatnější náloži… (více)

Reklama

Reklama