Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guddu a Charlie jsou identická dvojčata, kterým osud zprvu nepřál. Narodili se i vyrostli v bombajském slumu Dharáví a v dospělosti pro ně tedy bylo velkou výzvou vkročit do velkého světa a jít za osobním úspěchem. Zatímco Guddu zvolil náročnou práci v místní firmě doufaje v profesní růst, Charlieho zdrojem obživy se stalo sázení. Film paralelně sleduje životy obou vzájemně se nesnášejících bratrů až do chvíle, kdy se jejich cesty střetnou a oba si uvědomí, že mají jen jeden druhého. (Niktorius)

(více)

Recenze (11)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jeden bratr koktá, druhý šišlá. Jeden je vzorný, druhý kriminálník a oba se zapletou do tak zamotané historky, že asi ani jim samotným nebylo jasné, kdo, kde a proč jsou. Natož pak divákovi. Do toho tam občas psychedelicky běhá Shahid Kapur s klapkami na očích mezi stádem koní – nejspíš nějaká metafora, ale jen bohové vědí, čeho. Snímek může preventivně působit na dospívající mládež, protože velice názorně a drasticky ukazuje, kam může vést jedna jediná nevázaná noc bez ochrany. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kaminey je na indický poměry opravdu zajímavej a netradiční kousek, kdy to působí temně, příběh je na první pohled složitej, nekonaj se žádný audiovizuální orgie a taneční čísla se snížili na minimum, bláhově sem si teda myslel, že tu nebudou vůbec, ale je fakt, že by to nebyli Indové, kdyby to nemělo aspoň dva tanečky. Navíc to má na Indii naprosto směšných 130 minut. Nicméně příběh už tak zázračnej neni, dva bratři, tady teda dvojčata, kdy jeden žije spořádaně a druhej je zločinec, do toho zamotaná dívka (přirozeně superkrásná Priyanka Chopra), to už tu rozhodně bylo a neni to tak dávno, má to spíš negativa v tom, že se těžko rozlišujou scény, kde je jaký dvojče, protože, jak jinak než nečekaně, vypadaj stejně, takže to působí trošku zmateně, navíc je film málo dynamickej a plynulej na to, co se v něm odehrává a že se prezentuje thrilerově, ale i přesto to je rozhodně kvalitní snímek, ale na to jaký oslavy tenhle film provází, mi to až zas tak zázračný nepřišlo ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k euforickým ovacím kritiků lehké zklamání. Vishal Bhardwaj měl asi dojem, že indické filmy už nudí tím, jak jsou jednoduché a přehledné, tak svůj příběh zamotal jak mohl a pro jistotu to ještě celé natočil parkinsonovskou kamerou. První půlka je chaotická až hanba, v té druhé už se trochu vyznat dá a člověk si v ní najde dávku emocí i napětí. Cením si hlavně slušné kamery a Priyanky Chopry, která je v Kaminey na hony vzdálená své typické image nažehlené barbínky...a sluší jí to. 70% ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Chaos, který jsem nezvládla a který mě v průběhu filmu přestal úplně zajímat. Překvapilo mě obsazení, zvláště Shahid Kapur, to byla úplně jiná (dvoj)role, než na jaké jsem u něj zvyklá. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a netypický indický film, který navzdory relativně jednoduché zápletce dovede překvapovat. Je to poměrně drsný, černohumorný a temně laděný snímek (na indické poměry!), který dovedně míchá romantiku, thriller, akci. Jsou zde zajímavé vizuální nápady, skvěle gradující finále, které mi připomnělo adrenalinovou pecku Tsuie Harka Time and Tide. Jsou zde svérazné charaktery, Prianku Chopru jsem téměř nepoznal, neboť zde nemá nažehlenou image supermodelky, film však hlavně táhne Shahid Kapur, který je ve své dvojroli fakt výborný a musím říct, že jeho kariéru a filmografii budu pečlivě studovat, protože fakt umí hrát a má charisma. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Místy dost zmatené a zbytečně dlouhé. Navíc si všichni indičtí filmoví tvůrci myslí, že zpěv a tanec patři do každé břečky, kterou vypustí na plátna kin...jestli je to jejich nátura, dobrý, ale cpát skotačící bukanýry do každé půlhodiny, to už je fakt moc. Jinak se ale jednalo o zajímavou zápletku a kdyby šlo jen o čistokrevné krimi, bylo by líp. 30% ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Byli nebyli dva bratři - jeden temnář, druhý sluníčkář - a každý měl svých starostí nad hlavu, tak proč je ještě trochu neproplést, že? K dezorientaci diváka slouží krom všeobecného chaosu již zmíněná identická dvojčata (indický nepodarok Toma Cruise) a v nabídce je i několik, od sebe nerozeznatelných, gangsterských familií a samo, že nesmí chybět hudba, zpěv - takový romantický thriller s karnevalizujícími prvky, bych řekla... Zkrátka, něco tak nedívatelného jsem dlouho neviděla (a že jsem toho viděla dost), i tak jsem chtěla vytrvat, ale někde za polovinou jako bych pořád slyšela Rytmuse... už sa to nedá a nedá. (Ne)viděno v rámci Season Challenge Tour, týden v Bollywoodu. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, Shahid bol úžasný, Pryianka už menej. Na môj vkus mŕtvol aj na 10 filmov a vystrieľanej munície tiež. Príbeh mi prišiel trochu úprekombinovaný. Chvíľami som nevedela kto s kým, kde a ako. Napriek všetkému mám neodvratný pocit, že si to musím pozrieť ešte raz a potom mi to všetko dôjde. Hudba veľmi podarená. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Prvých 20-25 minút som mala problém pochopiť, čo sa vlastne deje. Raz tam bol Guddu, potom Charlie, potom nejaký gangstrík, policajti, naháňačky a strielanie... Potom ale všetko začalo zapadať do seba a dávalo to zmysel. Vishal Bhardwaj sa nedrží žiadneho klišé a dal nám tu zopár veľmi zaujímavých charakterov. Shahid ma prekvapil - nemyslela som si, že vie tak dobre hrať. Iste, v Jab We Met bol dobrý, ale predsa len je Kaminey iná káva. Priyanka Chopra s ním statočne držala krok. Táto žena na sebe fakt pracuje a zrejme si to uvedomil aj pán režisér, keďže ju obsadil do svojho nasledujúceho filmu 7 Khoon Maaf. ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Dhan tanaaaaaaaaaaaaaaa ............ Život stojí za...... a o to vlastně jde. Jeden z nejlepších BW thrillerů, které jsem viděla. Ani jediná nudná ávteřina. Skvělá hudba, spoustu zvratů, ale nic nelogického. VYNIKAJÍCÍ výkon Priyanka, zřejmě její vůbec nejlepší. Byla dokonale přirozená a narposto perkfektně se strefovala reakcemi do situací. Shahid je pak hlavní důvod, proč je to všechno vlastně tak super. I u něj jde o jeho nejlepší práci. ()

Reklama

Reklama