Reklama

Reklama

Želví nindžové III

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles III (více)
Trailer

Želvy cestují časem zpět do dob starověkého Japonska, kde mohou trénovat bojová umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

V závere trilógie sa cestuje časom. Tak trochu mi to pripomenulo tretí Návrat do budúcnosti, lenže miesto auta tu máme čarovné žezlo. Korytnačky tu perlia asi najčastejšie a skutočne som sa smial. Dôjde aj na konfrontáciu dvoch svetov, kde si nindžovia z minulosti zahrajú hokej a tí v minulosti rozmlátia walkman s rozbesneným hip hopom. Korytnačky tu jazdia na koňoch a opäť predvádzajú choreografiu hodnú čierneho pása. Záver posledného dobrodružstva pozerateľný aj po rokoch. ()

ajaxx 

všechny recenze uživatele

Opět nerozumím tomu podprůměru. Kdo může hodnotit snímek tohoto ražení z roku 1993 dnešním, rádoby moderním pohledem? To přeci nejde! Masky a provedení jsem hodnotil už u prvních dvou, tady ale jde o příběh a ten je mnohem propracovanější než u minulých dvou dílů. Takže co ztrácí na intenzitě vizuálního vjemu, to dohání příběhem. A vtipné hlášky? Vždyť jich tam je halda. Třeba: "Bolí me hlava...bolí mě skvrny za krkem...bolí mě...ježiš mě snad bolí i šátek" nebo "Okijo wazabi...Co? Ahoj vazelíno?...Eeee, moje japonština trochu zrezivěla no...Suzuki, Kawasaki...a co třeba sajonara?" :-) Nevím, nemlátil jsem se smíchy, ale minimálně jsem se od ucha k uchu usmál. 85% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tretí diel sa mi v detstve príliš nepáčil kvôli tomu, že sa dejovo vybral až príliš iným smerom oproti prvým dielom. Ale teraz mi to už nevadí. Zápletku považujem v rámci tejto jednoduchej detskej série za najprepracovanejšiu. Dokonca aj záporák je lepšie zahraný ako nejaký pajác s prilbou na hlave ako v minulých dieloch. Bitiek je to tiež najviac a choreografia je celkom slušná. A aj to prostredie akože Japonska pôsobí osviežujúco. Trochu ma sklamalo, že Rafael tam už nemal toľko priestoru ako v minulých dieloch a Paige Turco s krátkymi vlasmi vyzerá jak chlapec. Hrôza. Infantilnosť filmu je tak akurát, aby to prežil aj dospelý. Takže celkovo to je solídny priemer. 5/10. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je tak dobrý ako by mohol byť. Dej je silne vykonštruovaný (April O'Neil si kúpi lampu, vďaka ktorej sa všetci vrátia v čase) a má najhanebnejší príbeh vôbec. Korytnačky sa v zásade ocitli späť v starovekom feudálnom Japonsku a nakoniec bojujú s generickým samurajom a čudným generickým chlapom na koni. 4/10 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že tento film som ako malý žral. Keď som dostal možnosť opäť si pozrieť mojich obľúbených hrdinov bol som zo začiatku skeptický, pretože pocity že sa nedokážu vyrovnať tomu čo je na zhliadnutie dnes prevyšovali moju nostalgickú spomienku. Opak bol ale pravdou, samozrejme nedokážu ponúknuť dokonalé efekty ale príbeh a pointa a celkový dojem a občasný humor sú tam kde boli asi pred 15 rokmi kedy som ich videl prvý raz. Odo mňa krásnych 60%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu zmiňovaný démon Kappa je skutečný tvor z japonského folklóru, avšak jedná se o jisté vodní monstrum, nejvíce obývající západní část Japonska a Kjúšú. Žije prý v různých vodních tocích a topí koně, dobytek i děti. Může se případně živit i lidským masem nebo játry svých obětí. Podobnost se želvami ninja, která se ve filmu zobrazuje, není vymyšlená, jelikož tvor údajně má mimo jiné i želví krunýř a svalnaté končetiny. (ajaxx)
  • Kostýmy korytnačiek stáli 200 000 tisíc amerických dolárov. Boli vyrobené zo špeciálneho materiálu, kde herci hrajúci korytnačky mali pod pancierom malý elektronický batoh, ktorý bol kvôli pohybu kostýmov počítačom potrebný. (donnie22)
  • Americký filmový štáb nemusel ísť až do Japonska natáčať film. Nakrúcali v Oregone v divočine Astoria, kde je príroda veľkolepo podobná Japonsku. (donnie22)

Reklama

Reklama