Reklama

Reklama

Jmenuji se Khan

  • Indie My Name Is Khan (více)
Trailer

Muslim a muž trpící Aspergerovým syndromem se zamiluje do indické emigrantky. Usadí se společně v San Franciscu a založí rodinu. Jenže po tragických událostech 11. září se rodina stává terčem anti-muslimského násilí. Rizvan Khan, muslim z Indie, se přestěhoval za bratrem do San Francisca a žije spolu s ním a jeho manželkou. Rizvan trpí Aspergerovým syndromem. Ve městě potkává Mandiru a zamiluje se do ní. Přes protesty rodiny se s ní ožení a společně si založí malý rodinný byznys. Žijí šťastně a spokojeně, ovšem pouze do té doby, než přijde 11. září a s ním teroristický útok na newyorská dvojčata – muslimové se z rázu stanou veřejnou hrozbou. Mandira je zděšená a svého manžela opouští. Rizvan je zmatený a nechápe, proč ho láska jeho života opustila. Ve snaze získat svou manželku zpět, se vydává na dojemnou a inspirující cestu napříč Amerikou. Toto je triumfální příběh o netradičním hrdinovi, jež se snaží překonat nesnadné překážky ve jménu lásky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

berusche 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman sice zůstal nepřekonán, ale svým způsobem Shahrukh Khan předvedl vskutku solidní výkon. Já bych mu jeho autismus věřila. Viděla jsem tu dlouhou verzi a upřímně jsem byla trochu nevrlá, když jsem zjistila, že u toho budu muset tak dlouho sedět. Nakonec se děj ale netáhl tak, jak jsem se bála. Vcelku příjemně vás provedl po jednom z dalších romantických příběhů, které berou za srdce (cíleně přátelé, cíleně, takže tu slzu z vás prostě vymáčknout tvůrci chtějí). Nakonec, Khan je tak dobře napasovaná role, že mě to za srdce vzalo. Ale to bude taky tím, že můj vztah k menšinám je vcelku profláklý. Rozhodně nemůžete od snímku čekat podívanou pro všechna oka, možná i nároky musí být k promítání něčeho takové přizpůsobeny jiným parametrům. U mě se zadařilo. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec by to nebylo špatné drámo, kdyby to nebylo tak křečovitě hloupě levně pitoreskně Bollywoodsky natahované a v poslední třetině tak happyendovsky přeslazené, že se vytratila veškerá logika. Možná mi to uniklo, ale chybělo mi na konci "Khane, jsem těhotná", aby byl patos dokonalý. Kdyby z toho vypustili část se snahou potkat prezidenta a spíš se zaměřili jen na hledání vraha, bylo by to 100x lepší, než snaha psychicky méně vybaveného jedince spasit svět, nemluvě o absurdnosti zamilováni se do Khana. Obě hlavní postavy to zahráli moc pěkně, ale to indické sladidlo filmu dosti vadí. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* s typickou atmosférou indické kinematografie natočil režisér Karan Johar mezinárodní film, u kterého se vůbec nedivím, že víc "bodoval" ve světě než v Indii. Autoři měli v tomto snímku bohulibý záměr potlačit celosvětové předsudky vůči islámu stejně hravou formou jako to bylo u Rain Mana. Podle hodnocení soudím, že na většinu to zabralo, ale na mě tentokrát ne. V indických filmech má naivita své místo, ale v tomto navíc ve spojení se svou prvoplánovitostí na mě působila jako pěst na oko. Slabé tři hvězdičky jsou maximum co dokážu dát a nevidím důvod ho doporučovat, už z toho důvodu, že základní argumentace filmu, že na světě žijí BUĎ hodní ANEBO zlí lidé (tzn. nic mezi), je hodně špatná a zavádějící. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi ty pětihvězdičkové filmy množí a mám z toho velkou radost. Jmenuji se Khan pro mě byla opravdu veliká podívaná. Je sice pravda, že film je chvílemi trošku přehnaný, klíše se mu taky nevyhne a všudypřítomná indická hudba nemusí každému uchu ladit, nicméně nejdůležitější stránkou filmu je jeho hluboký odkaz. Ten je v těchto dnech i celkem aktuální a byl jsem velice překvapený vývojem děje a nedalo se dát nic jiného než 5 hvězd. Silně romanticky založený příběh o neúnavné vytrvalosti obyčejného člověka, musí zasáhnout každého citlivé místečko v srdci, každopádně ho mohu doporučit všem svým nej uživatelům, film stojí za shlédnutí a té velké stopáže si nakonec ani nevšimnete. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

A opäť z pohľadu Bollywood snímkov trefa do čierneho. Kým je prvá hodina z emocionálneho hľadiska absolútnou romantickou bombou, druhá je štartom do "sveta" ľudí, ktorí sú od určitého okamihu vnímaní ako "čisté" zlo. Kultúr je tomto svete mnoho, náboženstiev "jak by dal", no celková pointa tohto snímku hovorí úplne za všetko: sú len dva druhy ľudí, dobrí a zlí. Žiadny iný rozdiel nie je. Odkladať "My Name is Khan" bolo veľkou, veľkou chybou. Napriek tomu, že je úplne prehnaným počinom, ktorý v sebe "nosí" ducha americkej spravodlivosti, sentimentu. "Najradšej" by som jednu ☆ za ten úplný záver odobral, no nejak mi to srdce pre množstvo emócií, ktoré tento film vo mne vyvolal, nedovolí .. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Rizwanovu matku měla původně hrát Shabana Azmi, ale kvůli zpožděnému natáčecímu plánu nakonec musela odstoupit. Ten se opozdil kvůli Shah Rukhovu zranění ramene. (MJackie)
  • Dne 1. února 2010 se hlavní představitelé Shah Rukh Khan (Rizvan Khan) a Kajol (Mandira Khan) stali prvními indickými filmovými hvězdami, které zazvonily na zahajovací zvon newyorské burzy NASDAQ. Byli sem pozvání Fox Searchlight Pictures, aby tak učinili v rámci propagace filmu. (MJackie)
  • Hlavní ženskou roli Mandiru měla původně hrát herečka Kareena Kapoor, ale režisér Karan Johar nakonec obsadil svoji oblíbenkyni Kajol. Rizwanova bratra Zakira měl původně hrát Aamir Bashir, ale nedostal vízum do USA, a tak roli nakonec dostal Jimmy Shergill. (MJackie)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno