Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

FIBO 

všechny recenze uživatele

Killing Room alias KR 13 je film, na který musíte mít žaludek. I navzdory nízkému hodnocení ve mně zkouknutí traileru vzbudilo bližší zájem. Nejsem obecně příznivec tohoto typu thrillerů nebo myšlenky, kdy se pár lidí pod totálním psychickým vypětím vzájemně pozabíjí. Divák nahlíží na dění z perspektivy psycholožky, která neví do čeho jde. Hrůzostrašné prostory "režie" za černými skly, odkud se koriguje smrt, ožijí v momentě, kdy to divák prakticky nečeká. Peter Stormare alias "Matka" sice nijak zvlášť nezáří, ale jeho přístup se zapáleným cigárem s pohledem do blba a reakcemi na stěžejní otázky je unikátní sám o sobě. Škoda některých zásadních nelogičností a konce. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film o programu CIA z názvem MK - ULTRA. Jedná se o výzkum ovládání mysli v šedesátých letech. Karrií ( Clea Du Val ) to začalo a nakonec vše dostane smysl. Čtyřem dobrovolníkům jsou kladeny otázky a za špatné odpovědi je čeká smrt, je jasné, že půjde o nervy. CITÁT : Jak se jmenuješ ? Karri... Tato odpověď začne sérii událostí, které se stanou v místnosti nazvané Killig Room 13. Zajímavá myšlenka, trochu trikově odfláknutá, ale má to slušné napětí a zajímavý konec. MK - PATRIOT. Hudbu k filmu stvořil Brian Tyler. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Měla to být docela snadná cesta k získání trochu peněz. Zúčastnit se sociálního výzkumu se zaměřením na psychickou odolnost proti stresu. Výzkum jde ale jinou cestou než byli dosud všichni účastníci zvyklí - brzy se mění v jediné úsilí - přežít další zkoušku ... Na první pohled může film připomínat třebas Kostku, nebo i první hru ze SAW, jenže celkové zpracování je o několik řádů horší. Ze začátku mne to hrozně zaujalo, a čekal jsem co na účastníky jejich trýznitelé vymyslí, jenže ono se nic neděje. Několikero hloupých hádanek a kapku toho zabíjení bez hlubšího smyslu. Čekal jsem že alespoň při útěku jednoho z testovaných se ukáže něco víc, ale nedočkal jsem se. Alespoň kdyby herecké výkony byly na úrovni, ale ani tím tento film nikterak nezaujme - jediné trochu zajímavé postavy se zbaví hned na začátku, a zbytek osazenstva nic kromě planých žvástů nepředvede (a to ani Peter Stormare, bohužel).. Takže asi tak.. ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracované a pochopitelné. Myslím, že se to bude příčit mnoha divákům, a proto budou hodnotit menším počtem hvězdiček. Je to velmi dobrá studie psychiky člověka. Účel světí prostředky. Až pochopíte, k čemu slouží celý experiment, pochopíte všechno. Je ale s podivem, jak brzy se subjekty odprostily od reality okolního světa. Přišly tam za určitým cílem, peníze. Bylo jim jedno, co se bude dít, hlavně aby dostaly zaplaceno. Bály se sebepoškození léky. Myslely si, že to bude jenom výzkum. Přijaly úkoly subjektů. Vůbec se nezamyslely, pro subjekt č. 1 vypadl. Proč subjekt č. 2 vypadl - v tu chvíli jim to už mělo vrtat hlavou. Jak správně odpovídat na otázky? Ti inteligentnější by měli začít vždy u toho. Amerika se rozhodně neumístila mezi nejchytřejšími ;-))) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Clea udělala to nejlepší, co mohla, když si hned na začátku tohohle shitu nechala provětrat mozek kulkou. A Chloë, ta by tu práci měla jednoznačně dostat, protože přihlížet takový kokotině až do samýho závěru, to opravdu vyžaduje těžce pokřivený charakter. A ostatní herci? No divím se, že je neodstřelili už při castingu. Všechny filmy uvedené v podobných jsou vydařenější, než tohle. FUUUU ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Louisianě (USA). (griph)
  • Tony Mazzolla (Shea Whigham) ve filmu nosí tričko s nápisem Bayside Tigers, což byl název školního týmu v seriálu Saved by the Bell (od r. 1989). (FIBO)

Reklama

Reklama