Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Dopis pro krále se šestnáctiletý Tiuri vydává na dráhu rytíře-doručovatele poté, co dostal rozkaz od umírajícího rytíře. Musí v co největším utajení doručit dopis králi země Unauwen. Dobrodružná cesta mladíka vede horami, lesy a údolími, kde za každým zákrutem čeká nějaké nebezpečí. Dopis však nesmí za žádných okolností padnout do špatných rukou! (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (29)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o pěkný film pro odrostlejší děti. Je to sice pohádka, ale s dobrodružným nádechem. Nenudila jsem se a dovedu si představit, že mládež by film akceptovala. I jsem se zasmála. Ale jenom tak: představte si 16.století a v lesích perfektně vyasfaltované silnice po kterých se prohání princ na koni. Město, které má vydlažděnou silnici atd. No, nesmíme být "puntičkáři" - dětem to je jedno a film to byl pěkný. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

NAČRTNUTIE OBSAHU: Mladík Tiuri dostane od umierajúceho rytiera list s tajným odkazom, ktorý musí bezpečne doručiť kráľovi krajiny Unauwen. KOMENTÁR: Každý z nás má tu na zemi konkrétne poslanie, ktoré vylučuje z nášho života nudu a náhodu! Byť v službách Kráľa kráľov by mala byť pre nás pocta! ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 12 rokov. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem schopnej pochopit, jak je možný, že právě Holanďani dokážou natočit takhle epickej fantasy příběh, u kterýho se budu výborně bavit. Nemaj tam na to historii, hory, lesy, všecko se jim tam každou chvíli potápí. Taky že to točili všude možně jen v Holandsku moc ne. Není se čemu divit. Ta země, ve které se příběh odehrává, vypadá totiž opravdu nádherně a fantasticky. Takové filmy mám prostě hrozně rád. Škoda, že jich nevzniká více. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekná prechádzka prírodou, ktorá nestrhne moc príbehom, pretože dostať list s bod A do bodu B, nie je nič extra zaujímavé, ale zopár zlodejov a iných zloduchov na cestách, vždy vie podkúriť a práve preto som sa nenudil. Vypráva, kostýmy, dekorácie, rekvizity, či hrady a zámky, to všetko vyzerá veľmi pekne. Na Holandské pomery slušná jednohúbka. 65% - 3* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Až moc jednoduchá historka na hodinu a tři čtvrtě, bez jakýchkoliv překvapivých zvratů. Dokonce si člověk říká, jak to, že ani v zajetí mu neseberou ten dopis. Jinak klasické stereotypy: krásná dcera sousedního krále, loupežníci, a zakončení... Lokace nejsou špatné, ale kamera se nijak nesnaží je prodat, což je velká škoda, filmu pak chybí větší atmosféra a je studený jak psí čumák. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy nizozemské spisovatelky Tonke Dragt. (Agatha)
  • V roce 2009 snímek získal cenu poroty za cizojazyčný film pro děti na Mezinárodním dětském filmovém festivalu v Chicagu. (Agatha)
  • Natáčelo se v Belgii, Nizozemsku, Skotsku, Německu (Durynsko, Bavorsko), ve francouzském pevnostním městě Carcassonne a na zámku Vianden v Lucembursku. (Agatha)

Reklama

Reklama