Reklama

Reklama

Nestyda Louis C.K.

(pořad)
  • USA Louis C.K.: Shameless
USA, 2007, 57 min

Scénář:

Louis C.K.

Účinkují:

Louis C.K.
(další profese)

Ať už píše, baví diváky na jevišti, nebo připravuje komediální show pro HBO, Louis C.K. se nikdy nestydí podělit o své myšlenky. Nyní se vrací ke kořenům ve stand-up show, v níž se věnuje každodenním tématům blízkým i drahým jeho srdci. Komediální a televizní hvězda Louis C.K. je zpět na HBO ve své stand-up show pro dospělé bez jakýchkoli zábran! Jeho vystoupení bylo natočeno naživo v divadle Henryho Fondy v Los Angeles a Louis se zde zaměřil na hubené a tlusté lidi, utrácení peněz, samolepky, obyvatele Kalifornie, cizince a kamarády, sex a manželství, lhaní svému partnerovi, ztrátu soukromí a novou oblíbenou zábavu pro otce. (HBO Europe)

(více)

Recenze (49)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Záznam stand-upu je určitě dobré shlédnout na úvod, k seznámení se s C. K. Louisem ve formě jevištní tresti, k ochutnání výtažku z jeho nejbřitčích charakteristických smečů, k pochopení úhlů, z nichž míří a zasahuje do citlivých, prohnilých míst západoevropskou pakulturu, kterou si bere na paškál v jejích nejbizarnějších, všednodenních a ve své absurditě všeobecně souhlasně přehlížených projevech, za jeden z nichž považuje i sám sebe, svoji roli v životě (rozevedený se závazky, stárnoucí rozbolavělý chlap, který kolem sebe pod povrch pronikajícím zrakem vidí samé rozumné důvody, proč se cítit bídně), svoje maligní slabosti i to, jak zdrchaně, rozbolavěle a nemohoucně se po většinu bdělého času cítí a vypadá. Nemilosrdný, logický, analytický, důsledný, bleskurychlý satirik, který se provrtává prohnilými slabinami naší upadající civilizační etapy s pronikavostí červotoče na speedu. ***** Ovšem o mnoho raději mám právě jeho seriál Rozvedený se závazky, kde se C. K. Louis představuje jako postava v toku svého vlastního, "reálného" života, kde jeho vývody spolu s ním zažíváte v jeho každodenních situacích - a nemyslete si, není to o nic pomalejší ani nemilosrdnější než ta tresť na podiu, jen o nekonečný rozměr hlubší a důvěrnější - on, jeho dvě holčičky, když je má o víkendu v péči, jeho opuštěnost, když je nemá, jeho triky, jak se sebou, svojí línou povahou, nezměrnou vnímavostí i opotřebovaným zjevem vydržet v proudu dní, jeho zoufalství z absence logiky všude kolem a v mezilidské komunikaci zvlášť, a pak všechny ty průkazdé detaily, postřehy, jež v toku bdění reflektuje, cítí a precizně vyhmatává a komentuje až k zbláznění. A ano, pak taky ta láska k téhle velké lidské komedii, láska, něha a absolutní vědomí, že nedokáže nikomu a ničemu ublížit, které z něj přestoproto cítíte plynně vyvěrat. ***** ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

maximálně nekorektní stand-up show, která je plná vulgárního humoru, a tudíž rozhodně není pro každého.. Louis C.K. si ze začátku utahuje spíš z běžných každodenních věcí, aby pak postupně přešel ke konkrétnějším tématům jako např. gayové, masturbace, sexuální život manželů a děti a jejich "hloupost".. napadá mě srovnání s Dylanem Moranem, ze kterého mi vychází, že Louis C.K. je rozhodně sprostější, zdaleka ne tak trefně vtipný a celkově na Morana ztrácí, ale i tak je opravdu hodně zábavný.. suma sumárum je první dvacetiminutovka Shameless excelentní a zabijácky vtipná, přičemž zbytek je pak už "jen" velmi dobrá zábava.. takže nakonec trochu slabší 4* ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zatím opravdu nejzábavnější díl s Louisem co jsem viděla :-). Několik historek pro mě nebylo překvapením a i tak je fajn si je připomenout a prodloužit si neutuchajícím smíchem život o dvacet let. Další díl kdy se nebojím říct, že se mi líbí jeho extrémní smysl pro humor a sebekritika. Člověk se musí naučit trochu s těmi nedostatky svými a cizími žít...:-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Žádné výbuchy smíchu se ke mně nedostaviliy, ale stálý lehký poloúsměv jsem si držel snad po celou dobu sledování. Louis C. K. hovoří o atraktivních tématech. Řekněme, jedna z nejkratších hodin v mém životě, když nepočítám ty prospané. Nuda naprosto žádná. Jen toho humoru bych přivítal ještě více. Solidní 3*. S většinou českých komiků je tento chlapík nesrovnatelný. Pokud se počítá Říša Nedvěd, tak ten jediný tohoto tlustého pána irského zevnějšku válcuje. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Názov "Shameless" je neuveriteľne trefný. Sú totiž 3 druhy komikov: 1) Tí, čo majú radi humor, ale zdráhajú sa určitých citlivých tém, 2) Tí, čo hovoria o všetkom a myslia si, že nemajú hranice, a potom 3) Louis C.K., ktorý dokazuje, že sa dá zájsť ešte ďalej a robiť si srandu z úplne všetkého (Len málokto sa sťažuje, že je jeho dieťa "vyjebaný hajzel"). Ak sa vám zdal seriál Lucky Louie príliš tvrdý a krutý, do tohto nechoďte. Louis C.K.: Shameless totižto zachádza za hranice všetkého možného. O každom zážitku ale Louie rozpráva tak otvorene a úprimne, že mu to nakoniec musíte zožrať a povedať si, že je vlastne fajn chlapík a aj keď to podáva tvrdo, hovorí v podstate len nahlas a vtipne to, čo si aj tak každý myslí, len sa to hanbí priznať. A Louie hanbu nepozná :) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama