Reklama

Reklama

Na cestě - Série 1 (2006) (série)


Na cestě po Kypru (S01E16)

(epizoda)
Česko, 2006, 28 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Kypru se přezdívá ostrov lásky. To proto, že u skaliska na jižním pobřeží se tu podle antické mytologie zrodila nejkrásnější ze všech božských bytostí - bohyně lásky Afrodita. Bankéř si však při vyslovení jména ostrova představí daňový ráj a politik zase tzv. zelenou linii, která zemi rozděluje na dvě znesvářené strany - řeckou a tureckou. To však nebrání tomu, aby sem každoročně mířily na letní dovolenou miliony turistů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kypr je Čechům pravděpodobně dobčře znám, takže pro tvůrce dokumentu asi nebylo jednoduché přijít s něčím novým. Částečně se jim to asi podařilo. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cyprus mnohí naši občania poznajú a asi chceli prísť s niečím novým, no keďže napríklad ja som na Cypre nebol a dozvedám sa informácie z internetu, myslím, že veľa tomu nedali. Ono je to zaujímavá a na históriu bohatá oblasť. trochu smutný humor som prežíval pri tom, ako spomínali, že na Cyprus prenikla globalizácia s tými bankami, dnes už vieme akú katastrofu im to tam narobilo. Tiež som netušil, že Famagusta je mesto duchov, najmä kvôli tímu FC Anorthosis Famagusta, ktorý už hraje v Larnake a kedysi porazil náš ŠK Slovan Bratislava, no nevadí, doplnil som si vedomosti a na to je to dobré. ()

xerno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už vážně nevim, co k tomu napsat, je to doument... viz. Na cestě po Sardinii - základní můj komentář k Donutilovo a Bartoškovo cestám po krásných, nebo zajímavých místech planety... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama