Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze uživatele duklak2 k tomuto seriálu (8)

Na cestě (2006) 

Tak konečně jsem našel pořad, který komentuji jako úplně první. Nevím, nevím, jestli si zaslouží být v československé databázi filmů a seriálů. Nu což. Když tu tedy je, tak se milí uživatelé pohodlně usaďte a přečtěte si můj komentář. Viděl jsem jen asi tři díly. A i tak málo mi stačilo, abych si udělal názor na tento cyklus. Musím uznat, že je to zajímavé oživení v televizních pořadech. Je to takový vánek, který rozproudil prach mezi všemi těmi paskvily, které jsou televizní stanice schopné vytvořit. Poznáme různé kouty světa. Vzdálené a i ty, kam bychom kamenem dohodily. Průvodce pořadem ztvárnily pan Donutil a pan Bartoška. Zvlášť obsazení Bartošky mě překvapilo. Jeho vykouřelý hlas mě už začíná lézt krkem, ale jinak tento cyklus hodnotím velmi kladně, protože díky tomuto pořadu se podíváme i do míst, které bychom nikdy nenavštívily. Doufám, že se ČT rozhodne v brzké době tento pořad reprízovat. A já se společně s průvodci podívám do světa a rozšířím si svoje, ne moc dokonalé zeměpisné obzory. ()

Na cestě po Gran Canarii (2010) (S08E28) 

Nádherné, překrásné, opět velice pěkné. No prostě jako celé Španělsko, které mám opravdu velmi rád. Mám takovou vzpomínku na dětství, když někdo prostě řekl: "Jedu na dovolenou na Kanáry", tak jsem si vždy myslel, že je to nějaký boháč. Až později mě došlo, že vlastně to je taková "obyčejná" dovolená, která ale opravdu stojí za to. A není to ani tak drahá záležitost. Já se chci v budoucnu vydat na Tenerife, jen mě trochu odrazuje, pro mě dlouhý let, který trvá pět hodin. Gran Canaria je ostrovem ostrovů. Škoda tak krátkého dokumentu. Tento díl by si zasloužil pokračování:-) Nyní už vím, jaký chci v budoucnu byt. No přece v jeskyni:-) ()

Na cestě po Dubaji (2010) (S10E11) 

Nejlepší díl, který jen těžko jiný překoná. Dubaj je místo snů. Je to pohádka. Chvíli mě "mrazilo" v zádech, co tam všechno je. Překonávají své vlastní rekordy. Krytá sjezdovka, metro nad zemí a největší nákupní centrum, kde si můžete i zabruslit!!! Největší prsten a nejrychlejší výtah. Neskutečné, co jde dělat díky penězům. Někdy přemýšlím, jestli těm lidem tam ještě něco chybí. Jsou vůbec šťastní?:-) Nejluxusnější hotel postavený na umělém ostrově chci někdy, alespoň v příštím životě navštívit. Noc za půl mega!!! Máte tam i akvárko:-). Fantazie. Děkuji ČT za zpracování. Už vím, jak vypadá pohádková říše. Pět hvězd bez debat. Ale ještě dvě zbývají do toho sedmihvězdičkového hotelu!!! Zajímavost: V Dubaji ročně naprší jen asi 6,67 cm vody. ()

Na cestě po Mallorce (2011) (S10E20) 

Mallorca je nádherný ostrov plný překrásné přírody a přívětivých lidí, kteří rádi turistům pomůžou. Vidíme stavby z kamene, které jsou prakticky po celém ostrově. Samozřejmě, že ostrov je "živ" z přijíždějících výletníků, kteří prožívají dovolenou na kterou budou dlouho vzpomínat. Je to Nadalovo rodiště, konkrétně městečko Manacor, ve kterém mezi hlavní zábavu patří tanec a to všech věkových kategorií. Dále vidíme výrobu praků, pomocí kterých místní lidé pořádají zajímavé soutěže ve střelbě. Budoucí návštěvníky upozorňuji, ať si dávají pozor, hlavně tedy na trzích, na tzv. dívky s karafiáty. Jsou to ženy, které k vám přistoupí s květinou a vítají vás ve Španělsku, jenže druhá zatím vás okrádá a vy jste najednou bez nějaké cennosti, kterou byste měli nechat zamčenou v trezoru na hotelovém pokoji. Hlavní město ostrova se jmenuje Palma, které má 400 000 obyvatel. Já se na Mallorcu v budoucnu chystám, takže tímto děkuji ČT za zpracování zajímavého dokumenu, který hodnotím čtyřmi hvězdami. Adios amigos:-) ()

Na cestě po Barceloně (2012) (S12E18) 

Těšil jsem se na tento díl. Dojal mě, poněvadž Barcelona je místem, kam se chci v budoucnu odstěhovat. Bohužel je k tomu potřeba spousta peněz. A ty momentálně nemám:-( V Barceloně jsem byl v létě roku 2010 a dodnes na to město nemohu zapomenout. Vše je tam krásné a dokonalé. Potěší vidět taxikáře v Octavii:) Procházka luxusní ulicí La Rambla zaujme každého. Vidíte tam živé sochy, které se na Vás usmívají. Kdo na vlastní oči neviděl nejznámější dílo slavného architekta Antonia Gaudího, chrám Sagrada Familia, může jenom litovat. Sportovní příznivci si nenechají ujít návštěvu fotbalového stadionu Nou Camp. Vstupenka stojí 20 eur, což se hodně lidem zdá jako přehnaná cena, ale stadion projdete téměř celý. Vidíte muzeum s trofejemi. Prohlídnete si šatnu hráčů. Můžete se vyfotit s replikou poháru pro vítěze ligy mistrů. A dojdete dokonce až na hřiště! Doporučuji si zakoupit jízdenku na turistický autobus. Celodenní cenově vyjde na 20 eur. Sedíte na střeše autobusu a řidič u každé památky přizastaví, aby si ji turisté mohli vyfotit. Nesmím zapomenout ani na akvárium, které je největší v Evropě. Pro rodiny s dětmi je povinností ho vidět! Pro romantické páry doporučuji návštěvu zpívající fontány na kopci Montjuic. Návštěvu ZOO jsem bohužel nestihl:-( Jediné co městu vytýkám je to, že metro i vlak vypadají skoro stejně. A díky tomu se mi stala taková úsměvná příhoda. Taxíkem jsem dojel od Nou Campu na vlakové nádraží, což je nějaký ten kilometr. No a tam jsem sedl jakože na vlak. Bylo velmi nemilé překvapení, když jsem dojel znovu na to místo, odkud mě dovezl ten taxík:) Město Barcelona je právem zvané “španělský New York“. ()

Na cestě po Kopaoniku (2012) (S12E20) 

Vidíme, že Srbsko je přeci jen krásná Země, která má něco do sebe. Pěkné a upravené sjezdovky a pečená selata o svátečním čase, chutné víno a těžba a zpracování pískovce. Do Srbska se asi nikdy nepodívám, ale děkuji autorům za tento díl. ()

Na cestě po Atacamě (2012) (S12E25) 

Velmi sucho a prázdno. Nechtěl bych tam žít, ale i přesto je mým snem tuto krajinu navštívit a prozkoumat. Celá krajina se každoročně těší na Rallye Dakar. Místní prostředí se dokonale na tuto akci hodí a je dobré, že se tam rallye jede, poněvadž přitáhne mraky lidí, kteří se alespoň s touto trochu zapomenutou krajinou seznámí. ()

Na cestě po Tasmánii (2012) (S12E29) 

Stříhat 350 ovcí denně? Ne, děkuji, tam žít opravdu nechci:) ()

Reklama

Reklama