Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze (38)

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Z té nepřeberné spousty cestopisů, co na televizních obrazovkách běží, jde o počin, který nejenže velmi výrazně zaostává, ale je vyloženě špatný. Celkové pojetí je natolik povrchní, nedokáže vtáhnout ani do těch nejlákavějších zákoutí světa, místo toho se zřejmě soustředí na rádobyvtipné a žoviální šišlání pánů Bartošky a Donutila, které má být s největší pravděpodobností i vtipné. Hezké kousky světa tam vidět jsou (ještě aby ne), ale tady nehodnotíme krásy světa, ale zpracování, s jakým je to převedeno na obrazovky. Proto dávám odpad, přestože se občas podívám. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na cestě je jedním z nejlepších dokumentárních cyklů, jaké kdy byly natočeny. Díky tomuto pořadu má člověk možnost nahlédnout do nejrůznějších míst naší Země, kam by se s největší pravděpodobností nikdy nepodíval. Zároveň tento pořad může sloužit jako dobrá reklama na dovolenou, či naopak jako odstrašující příklad, kam nejezdit. Na cestě u mne vyvolává stejně kladné pocity jako její předchůdkyně Cestománie (http://www.csfd.cz/film/225585-cestomanie/) a Nová cestománie (http://www.csfd.cz/film/273078-nova-cestomanie/), která se ovšem u diváků dočkala zavržení. [2542. hodnocení, 32. komentář, 75%] ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání jsem pocítil, když se má oblíbená Cestománie přesunala na komerční Novu, kde vydržela snad rok?...Na jedničce najednou nebylo v pondělí od devíti na co koukat, jenže po půl roce nakonec přišli se zajímavým konceptem, nebo ne příliš zajímavým, ale Cestománii podobným, akorát s Bartoškou a Donutilem, a jelikož mi jsou oba páni velice příjemní na poslech nemohl jsem jinak, než si tento seriál zamilovat. Sice to není Cestománie a její vynikající znělka, která ke mně přicházela každé pondělí, ale je to alespoň nějaká snaha navrátit večerní pondělky cestopisům a rozhodně zdařile. A jak to tak vypadá, tak už se nějaký rok drží, a já jen doufám, že přes ty dva roky, co už na jedničce vysílá se udrží nadále a nadále bude lákat plno diváků, jako tenkrát lákala Cestománie. (8/10) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé obrázky z většinou neprofláknutých koutů světa doplňuje dvojice Bartoška - Donutil vtipnými komentáři. Počet navštívených míst je velmi vysoký, struktura jednotlivých dílů se v podstatě nemění a to je jednoduchou příčinou toho, že i zábavný popis místních zvyků mi po čase poněkud zevšedněl. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj milovaný cestopis. Díky neopakovatelnému duu Bartoška - Donutil jsem navštívil všechny myslitelné kouty naší planety. Viděl jsem všech (zatím) 587 dílů. A už rok žádný nový nevznikl. Nevím, jestli je pořad u konce nebo ne, každopádně díky neopakovatelným záběrům, hudbě a tady těm pánům jsem si užil každý díl. I ty, které zůstaly v Česku. Jiří, Miroslave, děkuji! ()

Galerie (4 187)

Zajímavosti (8)

  • Vojenskou základnu využívají USA od roku 1902. (M.B)
  • Leží zde největší krytý zábavný park na světě Ferrari World s rozlohou 200 tisíc metrů čtverečních, ve kterém je nejrychlejší horská dráha. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)

Reklama

Reklama