Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Klasika: na začátku se ukazuje, "jak se dali dohromady" - Helen Magnus (Amanda Tapping obarvená na tmavo) přemlouvá soudního psychiatra WIlla Zimmermana, aby se k ní přidal v pomáhání "příšerám" - resp. poskytnout jim útočiště, protože oni jsou hodní a většinou "jen vystrašení". Helen má dceru Ashley, která jí pomáhá a také se ukazuje nejspíš úhlavní nepřítel John Druit (kdysi Jack Rozparovač). Normálně se mi podobné typy seriálů líbí, zde ale kromě Amandy Tapping není nikdo zajímavý. U prvního dvojdílu jsem se děsně nudila a za to, že jsem ho dokoukala do konce může jen to, že jsem s i u toho dělala manikůru a nebylo nic jiného po ruce. Možná další díly budou lepší, ale příšery mi připomínají triky původního Star Treku nebo naopak moc digitální. Uvidím, jestli se mi naskytne příležitost vidět další díl, třeba to už pak bude lepší (nechápu zdejší vysoké hodnocení), ale pátrat po nich rozhodně nebudu... ()

Sairina 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě oslovil především zajímavým stylem zobrazení, kdy je většina scén dodělána až v počítači. Je to trochu novinka a to se podle mě podepsalo na prvních dílech, kde mi efekty občas připadaly neskutečné (např. když někdo šel ze schodů tak mi připadalo, že z nich musí spadnout), později se to ale zlepšilo. Děj je tak trochu komplikovaný, ale docela ujde. Jen občas mi lezou oči z důlku - Tesla jako upír, to se mi opravdu nezamlouvá. K tomuhle seriálu mě vlastně přivedla hlavní představitelka Amanda Tapping, která tu podle mě zas tak moc nezáří. Je to slabá nálepka za zrušenou Hvězdnou bránu a Hvězdnou bránu: Atlantida, ale závislák jako já potřebuje pořád nějakou sci-fi, i když není moc kvalitní. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná by to byl zajímavý nápad, ale stahovat z internetu párminutové epizody v HD kvalitě co mají 700 mega taky není extra nic příjemného. Sanctuary se nezapře, že na něm pracovali tvůrci Hvězdné brány, kterou já osobně hodně mám rád, ale ačkoliv je vše točeno na modrém plátně, mě to zabavit nijak nedokázalo. Jediné co je na tom dobré je onen nápad, který ale dál podle mě nikam rapidně nepovede. (2/10) ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Průměrný sci-fi seriál odehrávající se z 99,9% převážně před zeleným plátnem. Pro fanoušky Amandy "Sam" Tapping naprostá nezbytnost, ale v rámci žánru sympatický průměr neoplývající ničím výjimečným. Ač se najdou dvě originální, ba přímo geniální epizody za sérii, jako celek nevyčnívá. Což je obrovská škoda, protože potenciál by byl. Zkrátka a dobře, nenadchne, ale ani neurazí. 60% ()

Trakat 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál by si tu zasloužil mnohem vyšší hodnocení, ale bohužel místní haters, kteří zde strhali seriál jen po zhlédnutí několika webepizod (které se seriálem kromě několika postav nemají vůbec nic společného), se postarali o modrá čísla...Seriál se zlepšuje s každou epizodou, až se vyvine v plnohodnotný scifi seriál se slušným rozpočtem (na CGI se dá konečně i koukat) a sympatickými postavami, který určitě žádného fandu scifi (a nedejbože Amandy) neurazí. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • Celý seriál je natáčen před zeleným pozadím, veškeré pozadí a okolí (kromě některého nábytku) je doděláno počítačovými efekty v postprodukci. (woylin)
  • Tvůrci seriálu jsou rovněž tvůrci kultovní Hvězdné brány, což se projeví jak na hereckém obsazení (Amanda Tapping (Dr. Helena Magnusová); sporadicky Kavan Smith (Joe Kavanaugh), ve web-epizodách i David Hewlett (Larry Tolson)), tak i na výstroji, kterou tvůrci z Hvězdné brány převzali - Emilie Ullerup (Ashley Magnusová) nosí občas boty Magnum Hi-Tech či LC2 opasek. U záporáku se rovněž vyskytují prvky výstroje z SG - např. vesta BlackHawk Omega Vest Medic. (O´Neill)
  • V osmé epizodě čtvrté řady seriálu s názvem "Fugue" se přímo po úvodních titulcích objeví záběr na stěnu, které jsou napsána jména Kindler, Tapping a Wood. Jedná se o trojici hlavních producentů seriálu. Kindler je navíc scenáristou, Amanda Tapping představitelkou hlavní postavy a Martin Wood režisérem. (StarPlate)

Reklama

Reklama