Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvůli neznámému viru umírají miliony lidí a ti, co přežili, se snaží s následky nákazy vyrovnat. Nemají však tušení, že vše se má ještě zhoršit. Mrtví postupně ožívají a jsou přitahováni světlem a zvukem. Přeživším nezbývá nic jiného než žít v temnotě. (sAreOn)

Recenze (37)

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

Prosím, o Odpadkový koš. Netuším, o co se to režisér Steven Rumbelow pokoušel, ale výsledkem je "pasnímek", který poněkud postrádá hlavu...o patě nemluvě. Kandidát na nejhorší film s oživlými mrtvolami je to však zcela jistě. Doslova protrpěno do samotného konce, neboť jsem naivně očekávala přeci jen jakýsi záchvěv kladu. Marně. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně špatný pokus o zombie horor. Romero by zaplakal. Literární předlohu Davida Moodyho neznám, ale mám takový dojem, že sám autor z tohoto zpracování moc nadšený nebude. Nuda se táhne celým snímkem, nízký rozpočet je vidět všude, ačkoli jsem se snažil si ho nevšímat, jediné, co snad stojí za menší pochvalu je vzhled zombíků. Nevypadají totiž úplně směšně. ()

Reklama

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto amatérská záležitost. Cover DVD lže jak když ho natisk. Kdo se těší na záběry zpustošeného města má smůlu. Kromě pár cik cak stojících aut s otevřenými dveřmi a dvou položených hořících hadrů je to vše, zbytek této blbiny se odehrává v lese či na farmě. Točit to studenti na VHS tak snad pochopim.... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

12.10.2010 ~ Podprůměrná béčková zombíkárna s jedním zajímavým nápadem, bohužel natočená tak amatérsky, že by i zombie zaplakala. ~ Natočené je to podle nějaké povídky či knihy Podzim. Hned na začátku filmu vidíme, jak všichni vesel žijí, hrají si, učí se ve škole a vzápětí všichni chrchlají krev a umírají. Jsou ale i tací, kteří podobné příznaky vůbec nepociťují a jsou naprosto v pořádku. Jsou roztroušeni na různých místech a je jich opravdu velmi velmi málo. Na pomoc nepřichází nikdo, televize ani rádio nefungují, všechno se zastavilo a vylidnilo. Apokalypsa. ~ Skupinka náhodně potkajících se přeživších spolu po krátkou dobu žijí v uzavřeném prostoru, aby se následně roztrhli a každá část šla svou cestou. Jedni jsou přesvědčeni, že musí ven, sehnat jídlo, zjistit, co se děje a možná i najít pomoc. Druzí zůstávají na místě. My sleduje skupinku tří odcházejících. Zvláštní ale je, že ještě před cestou zjistí, že mrtví nejsou zase až tak mrtví, ale vstávají a pohybují se. Nekoordinovaně si to šinou světem, točí se na místě či jen tak vrážejí do stále stejné zdi. Ačkoliv nemají puls, žijí. ~ Naše trojice tedy odchází a snaží se najít nějaké místo odlehlé lidem, nebo alespoň tomu, co z nich zbylo, a žít zde. Původně se jim to daří, ovšem jen do té doby, než se i na toto místo začne trousit více a více "nemrtvých". Ti navíc znovu pomalu nabírají svoji vitalitu, pohybují se rychleji, o mnoho koordinovaněji, viditelně jim to začíná myslet, a ať už je ovládá cokoliv, musí to dané tělo něčím živit. A čekáte snad od zombíků, že začnou pěstovat pšenici? ~ Mě se tu líbil, asi jako jediná věc, vyjma apokalyptického leč minimalistického ztvárnění světa, právě ten nápad, kdy se zombící zotavují a znovu začínají objevovat svět a sami sebe. A protože je jich mnohem, mnohem víc než zdravých přeživších, je dost pravděpodobné, že by ovládali svět, nebo alespoň jeho trosky. Bohužel film je natočen hodně amatérskou a béčkovou kamerou, režie na tom nebyla o moc lépe, dialogy a herecké výkony na úrovni vesnických ochotníků s vlastními replikami. Oproti tomu masky a některé filmové záběry se poměrně vyvedly. ~ Je to škoda, kdyby si to vzal do parády někdo, kdo alespoň trochu umí, a podařilo se mu sehnat nějaký ten peníz, mohlo z toho něco být a možná i já, anti-movie-zombíkofil by se na film podíval, už jenom pro to zjištění, jak to s těmi rekonvalescentujícími se zombíky je a bude. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Napriek jasne badateľnému amatérizmu prvých cca dvadsať minút sľubuje slušnú postapokalyptickú zombáreň, snažiacu sa o svojské poňatie living dead fenoménu. S pribúdajúcimi minútami však Autumn padá do sračiek a začína byť chaotické, rozťahané a otravné. Nepostačujúci budget je stále citeľnejší - napríklad podľa slov hlavných hrdinov sa má zombíkov za ich humnami pohybovať až niekoľko tisícok, čo v reále znamená, že sa tam obšmietajú asi dve desiatky namaskovaných komparzistov :) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film je věnován památce herečce Marin Rumbelow. Zahrála si v dokumentárním snímku Ghosts (1998). (Terva)
  • Autor románu "Podzim", podle kterého byl film natočen, David Moody, řekl, že film měl své kvality, ale nakonec zklamal mnoho diváků. (Terva)
  • Natáčelo se v kanadských městech Hamilton a Toronto. (Terva)

Reklama

Reklama