Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Toto je snad ještě zajímavější než první díl!!! Doporučím to každému přemýšlivému a samozřejmě inteligentnímu člověku, kterého znám... A poté může započít diskuze! Je tam tolik zajímavých myšlenek. Ne, že bych to považoval za dokonalost, a ani si nemyslim, že je to uplně všechno pravda a že to všechno ´´sedí´´, ale prostě je to parádní záležitost k přemýšlení! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování svého předchůdce. Tentokrát jde dokument ještě více do hloubky a kromě obrovské kritiky prakticky celé světové ekonomie přichází také s řešením, které mi ovšem přišlo spíš jako řešení z říše pohádek než že by bylo alespoň malinko uskutečnitelné. Rozhodně je to však dokument sakra zajímavý a jsem si jistý, že každého, kdo ho uvidí přiměje k zamyšlení. Malinko si však dovolím nesouhlasit se zmíněnou využitelností alternativních zdrojů el. energie. Trošku o nich něco vím. Dokonce jsem měl tu možnost mnoho druhů elektráren navštívit a mnoho přednášek na toto téma slyšet a pokud zaměstanci či přednášející nejsou banda lhářů, tak to rozhodně tak snadné, jako se v dokumentu povídá být nemůže. Pokud banda lhářů jsou, tak je to banda sakra dobře sehraná, protože všichni říkali to stejné a jiné informace si snad ani nikde vyhledat nelze. Je však dosti pravděpodobné, že mnoho patentů v zájmu státní bezpečnosti v klidu odpočívá v trezorech. Svoje hodnocení však musím snížit více než tomu bylo v případě předchůdce, protože mám pádné důvody s né úplně vším souhlasit. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dokonaly dokument, ktery sice neni tak divacky atraktivni jako prvni Zeitgeist, ale o to vic je esencialne zasadni a jde do hloubky. Addendum je proste vec, kterou je kriticky nutne videt (je to na googlu volne k dispozici, takze povinne vsichni otevrit oci, mozek a cumet!) Boze, ja tak nesnasim kapitalismus. "The illusion of democracy is an insult to our intelligence. In a monetary system, there is no such thing as a true democracy, and there never was. 10/10 ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tohle se proste neda obektivne filmove hodnotit a s tim nic nenadelame zde je treba ohodnotit myslenku. Jako takovou to ma velice dobrou ne se vsim co zde bylo receno se da souhlasit a ne vsechno je takove jak je receno. Nicmene pokud nic tak tenhle dokument cloveka urcite zaujme a donuti ho popremyslet nad soucasnym stavem. Jako takove je to proste vynikajici ale clovek proste musi byt ochoten pripustit i jiny pohled a vlastne nazor na soucasny svet. ()

ganz odpad!

všechny recenze uživatele

123 minut brainwashingu, zakončeného šílenou teorií, která by v realitě neměla nejmenší šanci na úspěch. Mě osobně systém vyhovuje a myslím si že v jakémkoliv systému vedeném lidmi, musí korupce existovat a existovat bude. Můžeme se bavit o tom jak velká je tato korupce a pokusit se jí snížit, ale vždycky tu bude, jelikož jsme jen lidé a každý máme svou cenu. Ke konci mě zamrazil odkaz na stránku Zeitgeist movement, protože to už mi přišlo vážně jako chování nějaké sekty. Bohužel v době ekonomické krize může hodně lidí uvěřit hovadinám jako toto. 1* za zpracování, zbytek shit , takže-1. btw-počítám že tento film nebyl natočen za pomocí oněch ďábelských peněz(= a pro chytrolíny kteří zde říkají že bysme se měli zamyslet... Makroekonomie. Říká vám to něco? Ne? Tak si zjistěte jak funguje a možná změníte názor. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno