Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární příběh muže, který vzal spravedlnost do vlastních rukou.
Po čtyřleté válce severu proti jihu a následujícím desetiletí obnovy je americký jih stále zemí velké nerovnosti. Pracovníci na plantáži soudce Duka se rozhodnou stávkovat. Jsou to bývalí otroci a po vyhlášení stávky se rozpoutá pravé peklo, když na ně Duke pošle několik ostrých mužů. Jediný kdo se za bývalé otroky postaví je bílý farmář Paxton. Řetězec událostí za sebou nechává mnoho mrtvých a není ušetřen ani Paxton. Je soudcem křivě obviněn a odsouzen. Ve vězení je pak přivázán ke kůlu a ponechán pomalé smrti. Podaří se mu ale uniknout a nyní je zpět, aby pomstil nejen svoji křivdu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Vsechna nemoderni klise v jednom snimku. Od Ramba a Robina Hooda s lukem z hrackarstvi, pres bledeho velmi unaveneho jezdce po motylek ci utek z vezeni. Ale vsechno s hercema, kteri i za babku predvedou mima na hlavnim nadrazi. A vse uhledne zabalene do moci pachnouciho kabatu, natacene porno kamerou za par dolaru. ()

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

Rovných 10 rokov predtým, než Gudegast zbúchal svoj režisérsky debut v podobe opojného Den of Thieves, produkoval western hodný zabudnutia a zároveň uvažovania o opodstatnenosti jeho existencie. Rovnako ako nemusel film existovať, neexistujú v ňom akékoľvek herecké výkony či aspekty kvalitnej filmárčiny. Kamera je horšia ako v európskom porne minulého storočia, a o vyšších leveloch (réžia/scenár) nehovoriac. Hľadám snorím aspoň jedno pozítívum – žiadne nejestvuje. Ponaučenie: pozerať takmer dvojhodinový western pochybných atribútov ešte aj so známym predpokladom, že daný žáner moc neobľubuješ, len kvôli pár scénam s Jennifer O'Dell, nikdy nie je dobrý nápad. Utrpenie ako vínko. ()

Reklama

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film. Já nějak nechápu, jak se vůbec můžou točit filmy, o kterých je jasné, že to budou propadáky. Asi jenom proto, aby herci měli práci. A může mi někdo vysvětlit, JAK se podařilo hlavnímu hrdinovi definitivně uniknout z toho vězení, to jsem nějak nepochopil. No a zbytek předvídatelný a jasný. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mně se to celkem líbilo. Příběh filmu odpovídá klasickým westernům typu Shane a trochu připomíná sérii Přání smrti s Bronsonem. Ano, je to předvídatelné, ale já jsem se bavil a fandil hlavnímu hrdinovi. Jo, je starý, ale většina jeho protivníků ve filmu je na tom stejně. Zároveň je to zkušený veterán, který přežil největší krvavou řež, která kdy v USA proběhla. A Jennifer O Dell je opravdu koukatelná. Na hranici tří a čtyř hvězdiček - 70 %. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Western, který vypadá levně a otřepaně. Ale právě ta levnost dělá z toho naturalistickou, brutální záležitost. Střílí se na všechny a všechno. S ničim se tady děj nesere. Odsýpá a zabaví. Snad nejbrutálnější levný western, který jsem viděl. Eastwood je Eastwood, ale tohle má taky něco do sebe. Bez okolků ukáže nelidský přístup v době občanské války. ()

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v americkém státě Texas, konkrétně ve městech Brackettville, Magnolia, Hempstead a Montgomery. (ČSFD)

Reklama

Reklama