Reklama

Reklama

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách

  • Německo Warum Männer nicht zuhören und Frauen schlecht einparken (více)
Trailer

Romantická komédia o mužoch a ženách a vžitých stereotypoch správania sa. Úspešný právnik a nenapraviteľný sukničkár Jan Rietmüller jedného večera pozerá z okna svojho nákladne zariadeného bytu a zbadá, ako mu niekto poškodí jeho drahocenný červený kabriolet. Ako zistí, páchateľom je vlastne páchateľka, rovnako úspešná redaktorka nakladateľstva Katrin Geißlerová. Napriek počiatočným vzájomným obvineniam sa z nich čoskoro stane takmer dokonalý pár. Na ich príklade, rovnako ako na páre Janovho brata Rüdigera a jeho priateľky Melanie spoznávame rôzne klišé a stereotypy o správaní mužov a žien, ktoré sa takmer nemení napriek evolúcii a civilizačnému pokroku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podivné a teatrální cosi tvářící se jako dokumentární film, ale ve skutečnosti obsahující hlubokou a neprůstřelnou science fiction vyvrcholenou tak "netrpělivě" očekávaným happy endem. Teatrálnost skutečností jaksi bije do očí, přesto je tu spousta momentů, která mě celkem pobavila...mezi nimi i tento citát: "...květinou lásky je růže, ale po třech dnech ztratí své okvětní lístky a vše co zůstane je ohavně trnité koště...". ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Leander Haußmann může být spokojený. Komedie o rozdílu ženského a mužského pohledu na vztah se mu povedla. I když se nejedná o žádný trhák co bude dobývat jeden MFF za druhým. Je to film, na který se příjemně kouká. Snímek má být možná trochu naučný a každý si tam to své "já" někde objeví, ale je to odvyprávěno s lehkou nadsázkou a ironií. Oba páry procházejí zamilovaností, přes krizi až k opětovnému sblížení s množstvím humorných i méně humorných situací. ()

Reklama

Psycho.R odpad!

všechny recenze uživatele

Chci, aby hned v první větě zaznělo: Kdybych hodnotil knižní předlohu, dám za 5*! Ale k filmu, německý tvůrci jsou prasata! Ve filmu objevilo 0,0001% předlohy, zbytek je nekoukatelná německá trapná komedie. Nechápu, jak někdo mohl provést toto s knihou, která mi v životě pomohla, která si klade za cíl porozumět opačnému pohlaví a zjistit, že jsme zcela rozdílní. Má za úkol nám ukázat, jak lze žít v naprostém souladu, abychom pochopili to, co nemůůžou opačná pohlaví pochopit tisíciletí. A film? Sračka! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Nikdy, ale opravdu nikdy, nikdy, nikdy, neříkejte slovo Eskymák ! '' :-) ---- Vemte Sexuální život pozemštanů a Cavemana dohromady a vznikne vám tahle skvělá komedie. Přiznám se, že jsem k tomuto filmu přistupoval s despektem. Mé pochyby navíc utvrdil fakt, že to točili Němci a ti jsou zárukou nehumoru. Německé komedie prostě nemusím. Dývko mne zaujalo tématikou a tak jsem do něj šel, nic jsem nečekal, resp. čekal ale spíše trapné a snad i vulgární gagy... Jenže už po pár minutách mne zaujala velmi nápaditá kamera, svěží velmi chytlavý soundtrack a i výborné herecké výkony ústředních párů. Tím jak se děj rozjížděl jsem zjistil, že se permanentně culím a nejedna scénka mne nahlas rozesmála. Nic neskřípalo, nic nebylo trapné a v některých situacích se asi každý musel poznat. Opravdu, opravdu velmi svěží komedie. Dlouho jsem se tak u komedie nepobavil (natož německé byť točené podle amerického literárního vzoru) !!! Udělejte si večer někdy klid, dejte děti spát a pusťte si to s manželkou. Garantuji vám, že se budete královsky bavit oba! Dávám čtyři másla ! ! ! * * * * ()

Shady24 

všechny recenze uživatele

Další film, u kterého si myslím, že hodnocení neodpovídá. On je to totiž dokument, ve kterém jsou hrané pasáže, nikoliv film, ve kterém jsou dokumentární pasáže. Z toho zřejmě pramení zklamání diváků, kteří čekali kdoví co. Krásně ukazuje chování mužů a žen, resp. evoluční původ jejich chování. Dokumenty mám rád, přičemž tento je velmi originální. Dal bych tak 4*, ale snažím se vyrovnat rovnováhu negativního hodnocení, proto dávám 5*. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Předlohou filmu se stalo stejnojmenné dílo od Allana a Barbary Peasových z roku 2000. (LucMosss)
  • Motorkáře ve filmu hraje známý německý zpěvák Sasha (Sasha Schmitz). (Oter)

Reklama

Reklama