Reklama

Reklama

VOD (1)

Super akční film v režii Sylvestra Stallone, který také hraje hlavní postavu. Ani chvilka nudy, totální napětí až do konečného rozuzlení. Skupina profesionálních zabijáků dorazí na ostrov Vilena s úkolem zlikvidovat nebezpečného diktátora. Akce se začíná komplikovat. Kolem nich probíhá něco nekalého a někdo ničí všechny jejich plány. Protivník i vnitřní nepřítel se snaží rozložit soudržnost a kamarádství. Když je obětována místní spojka Sandra, vedoucí skupiny se rozhodne manipulacím vzdorovat a vrátí se do Vileny, aby osvobodili rukojmí, dokončili svou práci a také zachránili svou integritu... Postradatelní jsou totiž muži, kteří mohou být obětováni ve prospěch vojenské operace... (Film+)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (2 376)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $103,068,524 Tržby Celosvetovo $274,470,394Tržby za predaj Blu-ray v USA $24,394,381 //počet predaných kusov 1,498,526Tržby za predaj DVD v USA $50,132,104 //počet predaných kusov 3,169,007║ Nuž Sylvester Stallone to nezvládol až tak ako by mohol, na režisérskom poste to mal chytiť do rúk niekto šikovnejší, zručnejší, lebo tento priamočiary dej kolíše ako sínusoida, miestami dej až uspáva a niekedy hravosťou starej školy 80.rokov krásne baví. Akcia priemer, herci fajn, malé výstupy Arnolda Schwarzeneggera a Bruce Willisa potešia. /videl v kine: 65%/ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

"BOYS ARE BACK. Italský hřebec Stallone si za osmdesát milionů postavil osmdesátkový Jurský park, v němž se mu prohání přeživší dinosauři akčního žánru a několik moderních genetických mutací typu Statham. Jako zábavní park odkazů, hlášek, all-star team chemie a oldschoolové nostalgie funguje na jedničku. Vrcholem je jednoznačně konverzační scéna v kostele, kde na sebe nezapomenutelně narazí Arnie, Sly a Bruce. Ano, Expendables jsou "over the top", akční scény jsou občas natočeny ve style rychle, zběsile a zmateně, ale díky přiznané hravosti a utahování si z legendárních rolí, žánrových pravidel, nabytých let a kilogramů působí Expendables jako parta starých pardálů, kteří si zase chtějí hrát na vojáky. Výsledek působí jako vtipný crossover mezi Dannyho parťáky a Komandem. A je to funus akčního žánru s účastí zesnulých a se vší parádou, protože zatímco sólovku už by nikdo z nich neutáhl, jako tým jsou stále ještě Nepostradatelní." ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Naivně přímočaré, a tudíž také účinné béčko za áčkové peníze u kterého nejvíce zamrzí, že s ohledem na stáří aktérů a s ním spojenou potřebu co nejkratší akce a co nejdelších odpočinků na place byl zvolen styl intenzifikující hollywoodské impresivní pojetí akce. Vše se odehrává v enormně krátkých blízkých záběrech, které sice skladbou dávají dojem řežby, ale popírají základní atrakci akčních filmů, tedy možnost vidět lidské tělo v akci. Nicméně je třeba ocenit, že film každému ze slovutných aktérů dává scény, kde může potencionálně rozehrát své přednosti (Arnold charisma, Rourke herectví, Statham mrštnost, Lundgren výšku a sílu atd.). Slůvko "potenciálně" je ovšem zásadní, neboť film se soustředí pouze na povrchní fetišizaci svých objektů. Vedle přemíry detailů tváří, kde obličeje cele vyplňují rám záběru, se to projevuje v hloupoučké plochosti figur - nejvíce na to doplatil Jet Li, kde jediná charakterizace jeho postavy spočívá na rasistickém konstatování, že je coby Asiat malý. Postavy de facto nemají žádnou osobnost, pouze tváře. V čem lze "Expendables" označit za sofistikované, je snaha o to, aby zdejší mastodontí hrátky a male bonding nevyznívaly gay. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V Kladně dne 20. srpna 2010 Milý deníčku, včera jsem byla na Expendables a musím se ti s něčím svěřit. Po dlouhé době jsem znovu pocítila, jaký krásný to byl pocit, když si sedneš k Vánočnímu stromku a začneš radostně trhat dárečky,.. Přesně tak jsem se cítila u té přehlídky, co mi pánové naservírovali. Bohužel jim za to nemůžu osobně poděkovat, tak to bude alespoň naše malé tajemství, ano? Měj se krásně, zase se někdy ozvu. S láskou tvá Verunka… A v duchu Vánoc se Expendables nesl téměř celý film.. Všude to tak hezky blikalo, všichni se jen usmívali a příšerná vánoční výzdoba, která se nesla v podobě kýčů, byla taky na každém rohu. Ještě že já ty Vánoce miluju. Sly nám prostě zařídil výtečnou jízdu na horské dráze. I když se občas bojíte, že vyletí ze sedačky, on obstaral skvělé bezpečností pásy, které Vám to nedovolí. Ať to měla být pocta nebo jen vzpomínka na dobré staré časy těchto chlapíků, pobavila mě na 100%. Netušila jsem, že by v kostele mohla být taková sranda. Otevřenou pusu a nevěřícné kroutění hlavy nejvíce střídal můj smích i když není, liž pravda, že za spoustu legrace taky mohli pánové sedící za mnou. Představte si ten nejvtipnější a nejhlučnější smích,… tak přesně ten oni vydávali. Věřila jsem, že se u Postradatelných budu bavit, ale že takhle? Po varovném výstřelu pana Lundgrena, jsem schopna odpustit tomuhle nářezu opravdu cokoliv :o) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Největší akční pořez, který si divák může dopřát, je na světě. Dokázal to člověk, od kterého by to nikdo před takovými deseti lety nečekal. A co víc, Sly natočil nejen akční náhul, kde je sice akce občas nepřehledná a s herci, který byste dohromady v životě nedali...ale hlavně ho prošpikoval celou kopou hlášek od shora až dolů, zleva doprava..no prostě všemi směry tak dokonale, že i ten největší akční lajdák si nějaký scénky musí všimnout. Nejvýraznější je asi ta se Schwarzeneggerem....ale to už musí člověk vidět sám. Pro mě Expendables znamená slovo, které splnilo nad míru veškerá očekávání a hlavně zajímavou značku, pod kterou se hlásí všichni akční herci, který jsem znal od mládí až do dneška. A doufám, že v tom Sly bude pokračovat...pořád má komu psát a volat. A pokud si udrží ironicky písatelský střevo i do dvojky, tak se není vůbec čeho bát. Pravda je, že film se orientoval spíš na herce, než na samotný příběh, ale to se dalo taky čekat. Pokud si někdo představoval inteligentní čistě akční film, který bude mít zajímavý příběh, natočený v dnešní době, tak je s mou hlubokou poklonou idiot. Sly prostě dal do kupy partu lidí a natočil nejen sen fanoušků akce, ale taky dokázal, že napětí mezi ním a Schwarzeneggerem nikdy neskončí. Bohudík. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (111)

  • Hudobná skupina Shinedown naspievala k filmu pesničku s názvom "Diamond Eyes". V úvodnej titulkovej pasáži režisérskej verzie odznie skladba "Sinner's Prayer" od hudobnej skupiny Sully Erna. (HFCJ)
  • Nože pre film navrhol a vyrobil Gil Hibben. (ČSFD)

Související novinky

Čtvrtí Postradatelní mají zelenou

Čtvrtí Postradatelní mají zelenou

31.08.2021

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo čtvrtý díl v akční sérii Postradatelní pod produkčním dohledem Millennium Media a Sylvestera Stalloneho. Vedle toho pak máme i první střípky obsazení. Kromě… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Wonder Woman vzkřísila Rudou Sonju

Wonder Woman vzkřísila Rudou Sonju

06.11.2017

Už řadu měsíců je jasné, že úspěch amazonské princezny přižene do kin další superhrdinky. V Sony chystají týmovku s Black Cat a Silver Sable, v 20th Century Fox řeší spin-off Logana s X-23, a jak… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno