Reklama

Reklama

Síta zpívá blues

  • USA Sita Sings the Blues
USA, 2008, 82 min

Režie:

Nina Paley

Předloha:

Válmíki (kniha)

Scénář:

Nina Paley
(další profese)

Obsahy(1)

Moderní převyprávění příbehu indické Rámájany režírované, animované a produkovaé Ninou Paley. Více stylů animace, tři stínové loutky zprostředkovávající starověkou tragédii i moderní komedii a písně Annette Hanshaw spolu vypráví věčný příběh o rozchodu. (Karadum)

Recenze (26)

kihsleek 

všechny recenze uživatele

Příjemně uklidňující, vtipně komentované, krásně nazpívané a originálně animované zpracování indického eposu Rámájany. Mimochodem je to celý dělaný ve Flashi a zde se můžete na film zcela legálně podívat, nebo si ho stáhnout. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jestli tenhle film nebyl pro Ninu Paley především terapeutickou pomůckou pro sebe sama, tak jí zcela určitě a účině nabídla všem po celém světě, jejichž vztah je v troskách. Ty neskutečně autentické pocity, které mohou být vyléčeny jen za pomoci sdílené bolesti a jejího přetransformování do výkladu klasického eposu, to je něco zkrátka úžasného. Málokdy jsem tak rozpolcená mezi mrazení z realističnosti a pastvou pro oči, humorem a nádherným blues. ()

Reklama

tempus 

všechny recenze uživatele

Vydařené podobenství historického života z Indie se současným životem v USA. Velmi se mi zalíbily změny vícero animací vícero autory. Vidím, jak si s prací vyhrály. V drtivé převaze zpívá Síta všechny (krom 2 písniček zpívaných jejími syny) a zpívá blues a zpívá moc dobře. Naprosto krásně zapadají do celku. Chválím i bitvy, které jsou jen taková pomenší kapitola a které by vypadaly jinak, kdyby se nejednalo o animovaný art, ale o hrané výdělečné fantasy (a'lá Cameron, Jackson, Verbinski). Do zápor filmu zařazuji jen ukončení příběhu ze současnosti, který je tak nějak uzavřen - neukončen. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Toto je nejjednodušší a graficky velmi zajímavý způsob jak pochopit příběh života Rámova. Hlavní vypravěčka a animátorka se na klasický starověký indický epos dívá ženskýma očima, tedy očima Rámovi manželky Síty. Tak trochu Bollywood , ale kdo by čekal že se podaří příběh ze 6. stol. př. n. l. propojit s muzikálem a se současným párem z USA. Film i všechny podklady k vytvoření vlastního historického eposu jsou CC, tedy zdarma. http://sitasingstheblues.com/watch.html ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Mierne nevkusná animácia, ktorá zbytočne zabŕdáva do niekoľkých štýlov. Humorný pohľad a podtón sa mi celkom pozdával, menej však už nekonečné množstvo pesničiek, ešte k tomu spievaných 'starožitným' blues z 20. či 30. rokov. Po pár speváckych vystúpeniach som musel ostatné preskakovať, pretože sa to nedalo vydržať. Koniec bol useknutý. Sorry, napriek niektorým plusom, takýto animovaný underground ja nemusím. Hodnotenie: 55% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film i všechny podklady k vytvoření vlastního historického eposu jsou CC, tedy zdarma. (mr.filo)

Reklama

Reklama