Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po oblíbených filmech jako Waterboys (2001) nebo Swing Girls (2004) přichází režisér Shinobu Yaguchi s příběhem odehrávajícím se převážně v nebeských výšinách. Zdánlivě rutinní let z letiště Haneda v Tokiu do Honolulu na Hawaii se pro hlavní aktéry tohoto příběhu, mladého Pilota Kazuhira Suzukiho (Seichi Tanabe) a začínající letušku Etsuko Saito (Haruka Ayase) změní v sérii humorných situací spojených nejen s jejich profesí, ale hlavně také v boj o přežití po setkání s hurikánem. Šťastný let! (MatthewR.)

(více)

Recenze (31)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Začínám mít pocit, že označení "komedie" vážně na některé japonské filmy vůbec nesedí. Hodně japonských filmů by totiž mělo mít spíš nálepku "příjemný, úsměvný film", který je sice pěkný a v určitém smyslu zábavný, ale smát se u něj nebudete. A u Happí Furaito to platí dvojnásob, protože i těch úsměvných scén bylo ve skutečnosti málo. Zde by spíš platilo, jak napsal molotov, že je to "odlehčené drama". To nic ale nemění na tom, že to byl skvělý film, přestože mé očekávání komedie bylo trochu zklamáno. Celé se to odehrává v letadle a na letišti, s poměrně podrobným náhledem do světa leteckého cestování a do povinností pracovníků letiště, což sice může znít trochu nezáživně, ale tento film je vytvořen tak, že je to hrozně poutavé a místy jsem na to koukala s otevřenou pusou. Nevím, nakolik to všechno bylo totožné s realitou, ale člověk má po zhlédnutí pocit respektu vůči letectví a jen si říká, jak je fungování celého letiště složité a obtížné. Místy je to milý a jak jsem řekla i trochu úsměvný film, místy to střídají hodně napínavé scény, ale jako celek to působí nauvěřitelně dobře, a tak nezbývá než se při závěrečných titulcích za hudby Franka Sinatry culit s pocitem zhlédnutí povedeného filmu. ~(4,3)~ ()

prome 

všechny recenze uživatele

Jak už je u Shinobu Yaguchiho zvykem, jeho filmy překypují optimismem. Tenhle není výjimkou a víceméně bych zde mohl napsat to samé jako u jeho minulých filmů. Bohužel mi tady schází trošku "štávy". Ne moc, ale tu jednu hvězdičku to ubere. Přesto mi zase zvedl náladu a už se těším, až se mi trochu vytratí z hlavy a já si to budu moct pustit znova. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Po třech skvělých komediích, díky kterým jsem si Šinobua Jagučiho přidala mezi oblíbené režiséry, se ke mě dostalo Happí furaito. Nikdy bych nečekala, že mě bude film, jenž se celý odehrává na letišti a v letadle a kde je detailně ukázána práce pracujících na letišti, tak bavit, ale Šinobuovi jsem věřila a nezklamal mě. Sice jsem se nezasmála tolik jako u Waterboys, kteří u mě nemají konkurenci, ale i přesto jsem se usmívala a nenudila se ani chviličku. Jak jsem u filmů tohoto režiséra zvyklá, film nemá jediné hluché místo a neustále se zde něco děje, takže film nedokážu ani na chvíli stopnout. A přitom je to tak nenásilné, tak milé a úsměvné, že nelze odolat. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mám létání jako docela srdeční téma. Letěl jsem v opravdu ledasčem, dohromady mnohokrát kolem Země. Je mi docela líto, že se už asi neproletím v Concordu. Film s leteckou tématikou mě už dopředu naladí na skvělý zážitek. Rád koukám na Letecké nehody a podobné seriálky (jedna z mála věcí spolu se Simpsony a Pohlreichem, co se snažím v české TV neprošvihnout). A nekoukám na to proto, abych viděl, jak se rozmázne letadlo a kochal se mrtvými a zmrzačenými, ale někdy mi vyhrknou slzy radosti, když to piloti zvládnou.... Jejda, zase jsem se nechal unést.... Tenhle film je prostě můj šálek kávy. Není až tak naivní, jak by se mohlo zdát z některých komentářů. Je veskrze pozitivní -- myslím, že je hloupé ztotožňovat to s "naivní". Provede nás v hezké, místy dobře zahrané (špičkovými herci) a ne zas tak schematické dramatizaci snad všemi složkami leteckého personálu (příběh mechaniků, příběh pilotů, příběh letušek, příběh dispečerů, příběh děvčat z odbavování...). Dokonce je v tom i pěkný kus napětí a vynalézavosti. Tomuhle se říká popularizace na jedničku s hvězdičkou... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pěkná studie letového provozu s jeho každodenními problémy. Z mého pohledu jde o hodně detailní nahlédnutí do života jednotlivých účastníků letadlové přepravy, zejména nezkušených adeptů na piloty, letušky i další personál. Neměl jsem moc představu, co všechno to obnáší. Je obdivuhodná neskutečná trpělivost s mnohdy nepříjemnými cestujícími. Film, mohl být zpracován klidně jako thriller s Harrisonem Fordem, ale tvůrce si vybral komedii, a udělal dobře. Nejde o nic katastrofického, ani trapného, ale o kvalitní a originální, pohodovou vtipnou komedii. 80% # Ale jako možný pasažér bych radši do zákulisí neviděl, nepůsobí dobře na nervy, když vidíte, jak se pár minut před odletem vrtá technik v motoru. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film byl realizován ve spolupráci a s podporou All Nippon Airways. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama