Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po oblíbených filmech jako Waterboys (2001) nebo Swing Girls (2004) přichází režisér Shinobu Yaguchi s příběhem odehrávajícím se převážně v nebeských výšinách. Zdánlivě rutinní let z letiště Haneda v Tokiu do Honolulu na Hawaii se pro hlavní aktéry tohoto příběhu, mladého Pilota Kazuhira Suzukiho (Seichi Tanabe) a začínající letušku Etsuko Saito (Haruka Ayase) změní v sérii humorných situací spojených nejen s jejich profesí, ale hlavně také v boj o přežití po setkání s hurikánem. Šťastný let! (MatthewR.)

(více)

Recenze (31)

prome 

všechny recenze uživatele

Jak už je u Shinobu Yaguchiho zvykem, jeho filmy překypují optimismem. Tenhle není výjimkou a víceméně bych zde mohl napsat to samé jako u jeho minulých filmů. Bohužel mi tady schází trošku "štávy". Ne moc, ale tu jednu hvězdičku to ubere. Přesto mi zase zvedl náladu a už se těším, až se mi trochu vytratí z hlavy a já si to budu moct pustit znova. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Ale jo, já těch 5 dám. Je to naprosto pohodový film bez hluchých míst u kterého jsem si ani nevšimla, že už těch 103 minut uplynulo. Doufám, že Yaguchi bude stále točit filmy této kvality. Viděla jsem Waterboys, Swing Girls a My Secret Cache a .... na pokraji smrti hladem ... na pokraji smrti žízní ... STÁLO TO ZA TO!!! ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Po třech skvělých komediích, díky kterým jsem si Šinobua Jagučiho přidala mezi oblíbené režiséry, se ke mě dostalo Happí furaito. Nikdy bych nečekala, že mě bude film, jenž se celý odehrává na letišti a v letadle a kde je detailně ukázána práce pracujících na letišti, tak bavit, ale Šinobuovi jsem věřila a nezklamal mě. Sice jsem se nezasmála tolik jako u Waterboys, kteří u mě nemají konkurenci, ale i přesto jsem se usmívala a nenudila se ani chviličku. Jak jsem u filmů tohoto režiséra zvyklá, film nemá jediné hluché místo a neustále se zde něco děje, takže film nedokážu ani na chvíli stopnout. A přitom je to tak nenásilné, tak milé a úsměvné, že nelze odolat. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Malý, příjemný film o jednom dramatičtějším letu z Tokia do Honolulu, na který se dívám s úsměvem ve tváři. Jedinečný v dokonalosti představení všech letištních týmů (palubní personál, pozemní personál, technici, věž, navigátoři, servisní středisko). Režisér Shinobu Yaguchi se na odlehčený film tohoto druhu velmi hodí. ■ Na rozdíl od komentářů vyzdvihujících zábavnou chaotickou letušku na jejím prvním mezinárodním letu (Haruka Ajase), bych chtěl upozornit na dvě jiné postavy a několik menších. 1. Pracovnici pozemního personálu, kterou představuje Tomoko Tabata (jinak, neuvedená mezi herci zde na ČSFD). Okamžik, kdy stíhá unikající zavazadlo, zakopne, rozplácne se na chodníku, vyskočí, vytrhne zaměstnanci servisní služby megafon a křičíc do něj za běhu zastaví autobus - wow! Získala si mě. 2. Vedoucí palubního personálu, kterou stvárňuje Shinobu Terajima. Osobnost. Velmi silná. Chci ji vidět v dalších filmech! 3. Herec vynikajících vedlejších roli - Takashi Sasano. Hned jsem věděl, že jsem tohoto pána s padající parukou viděl v Okuribito. A v Láska a čest. A v jiných dalších filmech. Stejně jsem přemýšlel, kde jsem viděl vedoucího servisního střediska (Ittoku Kishibe). Aha - Hula Girls! V neposlední řade mě na konci pobavila sekundová role pána utíkajícího na letadlo (Naoto Takenaka). Tenhle člověk snad ani neumí hrát normálně :). ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mám létání jako docela srdeční téma. Letěl jsem v opravdu ledasčem, dohromady mnohokrát kolem Země. Je mi docela líto, že se už asi neproletím v Concordu. Film s leteckou tématikou mě už dopředu naladí na skvělý zážitek. Rád koukám na Letecké nehody a podobné seriálky (jedna z mála věcí spolu se Simpsony a Pohlreichem, co se snažím v české TV neprošvihnout). A nekoukám na to proto, abych viděl, jak se rozmázne letadlo a kochal se mrtvými a zmrzačenými, ale někdy mi vyhrknou slzy radosti, když to piloti zvládnou.... Jejda, zase jsem se nechal unést.... Tenhle film je prostě můj šálek kávy. Není až tak naivní, jak by se mohlo zdát z některých komentářů. Je veskrze pozitivní -- myslím, že je hloupé ztotožňovat to s "naivní". Provede nás v hezké, místy dobře zahrané (špičkovými herci) a ne zas tak schematické dramatizaci snad všemi složkami leteckého personálu (příběh mechaniků, příběh pilotů, příběh letušek, příběh dispečerů, příběh děvčat z odbavování...). Dokonce je v tom i pěkný kus napětí a vynalézavosti. Tomuhle se říká popularizace na jedničku s hvězdičkou... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film byl realizován ve spolupráci a s podporou All Nippon Airways. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama