Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V první půli odlehčený špionážní thriller s lehkým bondovským nádechem, kde si Eastwood bez problémů drží klasické chlapácké charisma a vtipně se vypořádá s nepřítelem z minulosti. V druhé půlce se přepínáme do dobrodružného horského dramatu a na tomhle písečku, lépe tedy kameni, se filmu daří  i mnohem lépe. Není nouze o nervydrásající scény a tragický konec celou dobu doslova visí ve vzduchu.  Výborné.  Po horské epizodě Eastwood svůj ne nezajímavý, ale nevyrovnaný příběh opět zakončuje smířlivě a odlehčenou formou.  3,5 * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku netradiční Clintův akčňák, protože nehraje ani tajemného kovboje, ani drsného poldu. Počet hlášek a sarkasmů tady opět vystoupal na slušné číslo. Hodně se mě líbí plakát, který absolutně neodpovídá průběhu filmu. Kdo čeká horskou akci a boj o přežití, bude docela zklamán. Ale fanoušci Clinta být zklamaní určitě nemůžou. Borec, který si nesedne před nikým na prdel je tady. 65% ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,IMPRESÁRIO. TAK MI TERAZ HOVORIA. NIE JE TO NADÁVKA?" ,,MOHLA BY." __ Európske mestské prostredie Eastwoodovi nesedí a pôsobí, akoby sa v ňom ocitol omylom. So siluetou hôr za chrbtom je to omnoho lepšie, avšak zrozumiteľnú premisu tu začína štrbiť prekombinované pozadie. Pravdu povediac nerozumiem názorom užívateľov vidiacich vo filme variáciu na bondovku, pretože Eastwood vytvoril charakterovo značne odlišnú postavu od známeho agenta. Isté asociácie môže vyvolať postava albína Dragona, avšak aby bol taký nemohúci kripel šéfom zločineckej organizácie je veľmi silným literárnym nonsensom - napokon pekne to vystihol užívateľ Colonist. V prostrednej prípravnej časti sa mi viacej než vysporiadanie sa s častým Columbovým protivníkom Jackom Cassidym, páčilo osviežuje behanie po kopcoch s mlčanlivou indiánkou, ktorá sa ale napokon ,,odhalí" v inom svetle. Chválim však príjemnú Williamsovu ,,main theme" akoby pochádzajúcu od Morriconeho a výborné zvládnutie horolezeckých výstupov spôsobujúcich mi závrať, kde sa režisér a herec v jednej osobe predviedol ako skutočný ,,Clinthanger". (894. hodnotenie, 64. komentár k filmu) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Pôjdem proti prúdu a poviem, že prvá polovica sa mi páčila viac než druhá nehľadiac na kaskadérske čísla a finálne vyvrcholenie. A nemusím pritom kopírovať poznámku od POMA a podaktorých o údajnej "starej bondovskej zápletke z prvej časti", na ktorú sa v komentoch ako ovečky mnohí chytili. Ale k podstate : Eastwood je pánko, ktorý dokáže zaplniť svojimi hláškami aj suchú vatu a divák sa vždycky baví. A čím ide viac do tuhého tým viac si jeho satirické poznámky vychutnávate. Poteší aj výber lokácií : tradičné americké mesto, misia v Zurichu, Monument Valley, hory... Problém je ale v samotnej dĺžke, lebo dve plné hodiny si vyžadujú aj iné než tradičné metódy rozprávania (o to viac, čím väčšmi sa zníži počet prínosných dialógov pre dej, pretože nie sme v Cliffhangeri, kde sa to dá odpustiť) a zvýšiť napätie aj pomimo pasáží horských momentiek. Lebo takto mi to príde ako s pokračovaním Francúzskej spojky, ktorá disponuje minutážou s krásnym členením tajomného "vyšetrovania" aby následne tápala nudnejším vsuvkami aké by sa pri šikovnosti tvorcu dali v pohode odstrániť. V každom prípade oddychová záležitosť a ako to mám rád s nie úplne dovysvetleným "pozadím" :). ()

castor 

všechny recenze uživatele

V pletených nebo úplně bez rukavic na sněhem a ledem pokrytý vrchol hory? Clint je ještě větším machem a ženy shazují svršky ještě ochotněji, než obvykle, celkově ovšem tenhle kus trpí nevyrovnanějším tempem a obsahuje poměrně dost zbytečných scén, kvůli kterým se dostáváme až na nějakých (utahanějších) 130 minut. Na druhou stranu nám předkládá jemný humor a ukazuje se ve slušné formě, ostatně právě horolezecké pasáže jsou příjemným zpestřením. Ačkoliv v závěrečné půlhodině jsou některé místy jalové. Kdysi pracoval pro CIA, nyní si užívá poklidného života. Do služby ho dostává vražda agenta, za kterou stojí dva muži. A vyvrcholení se dočkáme právě ve švýcarských Alpách, ve kterých nechybí moment, kdy si měl Clint přeříznout své záchranné lano, i další, které zvládl bez pomoci kaskadérů. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Keď Clint Eastwood so svojim štábom prechádzali časťou Monument Valley v Arizone, jeden z jeho kolegov ho upozornil, že tu kedysi slávny John Ford natočil takmer všetky úvodné scény svojich westernov. Eastwood zareagoval, že nech to teda spravia aj oni. (MikO_NR_1909)

Reklama

Reklama