Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo peklo, Malone. Všechny scény, motivy a postavy jen na efekt, asi jako snaha použít slovo "hell" stokrát jinak. Kdyby aspoň intertextovost fungovala - tarantinovský kufřík je motiv prázdný stejně jako dost nešikovný odkaz na zrcadlovou scénu z Dámy ze Šanghaje. A ten nevyužitý voiceover... what the hell..? ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní záležitost plná akce, brutality, krve, skvělých ujetých postav a barviček... Nízké hodnocení zřejmě způsobilo očekávání diváků, že se bude jednat o seriózní kriminálku. Tak to ne!! "Give 'em Hell, Malone" je zejména parodií na řadu starších kriminálek a městských akčních drsných grindhousů. Dialogy jsou jedna obrovská změť blábolů a sraček, které postavy vypouští z huby. Ale o to je to větší sranda. Prostě totálně pitomá, ale technicky vydařená záležitost, kde je vše pěkně komiksově zaobaleno a divák může klidně vypnout unavený mozek a skvěle se bavit... Já se bavil od začátku do konce. /75%/ ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snad žádný americký film mi nepřipomněl proslulé české parodie 60. a 70. let jako Čtyři vraždy stačí, drahoušku nebo Konec agenta W4C jako tahle parodie na noirový žánr. Stylové postavy, nezúčastněný komentář hlavního hrdiny, který je vždycky nad věcí, proklatě zkažení padouši, sexy vamp, který dráždí hrdinu a hraje s ním vlastní hru. Divoká přestřelka na úvod sice nasadí poněkud zběsilé tempo, které by se hodilo spíš do zpracování komiksové klasiky, ale naštěstí se atmosféra poněkud zpomalí, takže se naladíme na vlnu ležérních osamocených tvrďáků, které známe z podání Marlowa a spol. Je sice pravda, že scénář trochu pokulhává v logice vyprávěného děje, ale to se vždycky nechá omluvit výše zmíněným parodickým záměrem. Ono po pravdě řečeno spousta méně povedených filmů svého žánru je na tom podobně. Cesta do pekel je stylová pocta filmovému braku a už jen kvůli Zápalkovi s jeho odporně poznamenaným obličejem a černočernou duší nemůžu jít pod 4*. Celkový dojem: 75 %. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Maloneho scenárista mal asi tiež ten istý problém ako väčšina obyvateľov našej gubernie a síce ten, kde zobrať a nekradnúť. Pri pohľade na Thomasove cirkusové čísla som neustále premýšľal, v čom som to už kurva videl. Že by Šút em ap, Sly Cobra Stallone či Filip Marlowe? Pri spomienke na Sin City som to celé vzdal a čumel na to ako hluchý na dvere. 55% za viac než sexy Elzu Patoky. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Resident Evil 3 v barvách noiru." Geniální Jane, obří porce nadsázky, Mulcahy jedoucí na plné koule... a lehce pokulhávající scénář, do něhož se přimotala veletrapná variace na Jokera, jejíž utrpení je vzhledem k otravnosti postavy paradoxně mnohem zábavnější, než by tomu bylo za normálních okolností. Úvodní scéna nezapomenutelná. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Spokane v USA. (Terva)
  • Malonovo auto je Buick Straight 8 z roku 1952. Thomas Jane auto objevil pár dnů před natáčením a nechal si ho dovézt až z Oxnardu v Kalifornii. (TomikZlesa)
  • V jedné scéně použije Malone (Thomas Jane) do své zbraně Mateba v ráži .357 Magnum náboje, které sebral z Murphyho (Leland Orser) revolveru SW raže 38.special, nejedná se ovšem o chybu, tato záměna je možná i ve skutečnosti. (HectorHagman)

Reklama

Reklama