Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

genetique 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane prichádza ako Malone. Postava, ktorej príbeh je blízky tej, ktorú hral vo filme spred piatich rokov - The Punisher. Chlap, ktorý odrovná každého, kto mu bude stáť v ceste za jeho vytúženou odplatou. Našťastie tento film nie je podľa comicsu. Je to drsná a ultranásilná chlapská záležitosť v divokom štýle, jemne strihnutá noirovskou atmosférou. Paradoxne príbeh a štýl rozprávania sa dosť ponášajú na iný comicsový film - Sin City. Samozrejme nemá nič spoločné s jeho vizuálom. Režisérsky je film ale dosť odvážny a nebojí sa zariskovať. Príbeh je naozaj jednoduchý, nemá čím prekvapiť, ale mužský divák si to popri tej luxusnej nádielke hlášok, prestreliek a bitiek možno ani neuvedomí. A ani ja som si teraz vôbec nie vedomý toho, či bolo vo filme vystrelených viac projektilov, či skvostných hlášok. V neposlednom rade si pochvalu zaslúži aj výber záporákov a ich samotné odprezentovanie svojej postavy. Doug Hutchison sa do svojho Matchsticka naozaj zažral. 80%. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pseudonoirové béčko s lákavým obsazením z tradice černých románů, potažmo podle nich vzniklých filmů přejímá především styl, který zintenzivňuje do podoby komiksové fantazie na téma drsných soukromých oček, svůdných žen a zvrácených záporáků. Komiksová rovina není zajisté náhodná, jak nasvědčují plakáty filmu, které nepokrytě sázejí na kopírování barevné palety a ikonické sošnosti Millerova "Sin City" (ve filmu nechybí ani asijská vražedkyně, jejíž specialitou jsou chladné zbraně všeho druhu). Úvodní syrová přestřelka nastaví divácká očekávání, ale bohužel se posléze dostaví už jen tlachání plné směšně velkohubých vulgarit a CGI plameny. Paradoxně se jako nejvítanější osvěžení žánru ukáže nikoli galerka vyšinutých protivníků hlavního hrdiny, nýbrž burleskní linie s hrdinovou matkou. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Už po první scéně, ve které Malone postřlí celej barák plnej zabijáků, jsem věděl, že tohle bude můj šálek čaje (v tomhle případě spíše whisky). Máme tu klasického noirového hrdinu, který nejde pro výstřel s pistole daleko a i v dnešní světě si vystačí se starou károu. Je to pořádně akční, plné drsných hlášek a správně ujetých postav. Hlavně je to celé zabaleno do stylového noir kabátku, který z toho dělá podívanou nejen pro fajnšmekry. Thomas Jane ještě nikdy neměl tolik charismatu, hlášek a olova v pistoli. Ving Rhames je čím dál tlustší a Elsa Pataky je prostě k nakousnutí. To celé v režii překvapivě velmi jistého Russella Mulcahyho, který už podruhé za krátkou dobu prokazuje, že ještě dobré filmy umí točit, i když si mezitím stačí natočit úplnou blbost typu Král Škorpión 2. Jen škoda toho příběhu, který je ke konci až moc překombinovaný a chvílema si hraje na víc, než čím opravdu. Ale žánrová lahůdka z toho vznikla i tak. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a takový neznámý ,,nounejm" film,který si podle mě zaslouží více než 62%.Myslím si,že hodně lidí na csfd to bere jako reálný film,a to také odpovídá jejich hodnocení.Ale tento film je spíše parodie na akční a detektivní filmy,což je vidět v mnoha sekvencích filmu.Jako parodii tomu dávám 75% a hlavně mě překvapil výkon Thomase Janea jako hlavního krutopřísného detektiva Maloneho.Ani ne(záporák) Ving Rhames nezůstal nikde pozadu a předvedl také úctyhodný výkon. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka. Na film jsem se těšil už od oznámení že se natáčí, to víte Mulcahy je borec a tyhle filmy mu jdou a Jane je solidní herec. A navíc ten styl jakým to před nějakými pár roky že to bude vypadat. No nemohl jsem se netěšit. Ale film jsem viděl až ted, nýbrž to při uvedením bylo na nějacích fesťácích a čekat další pů rok jsem nehodlal. No a moje očekávání bylo naplněno. Parádní noir, gengsterka, thriller šmrncnutá s komedií. Už jen uvodní přestřelka mě nenechala v klidu a tak se táhl celý film. Žádné klopýtnutí, jen čirá nekoncentrovaná zábava, která mi sedla. Každá postava hodila nějakou hlášku a byla mi dokonale sympatická. Prostě paráda jak má být. V budoucnu si na tenhle film určitě udělám ještě čas. Mulcahy jsi borec. Suck my Sinatra. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Malonovo auto je Buick Straight 8 z roku 1952. Thomas Jane auto objevil pár dnů před natáčením a nechal si ho dovézt až z Oxnardu v Kalifornii. (TomikZlesa)
  • Zbraň, kterou používá Malone, je Mateba Model 6 Unica, automatický revolver. Těchto typů bylo vyrobeno jen několik kusů. (TomikZlesa)
  • V jedné scéně použije Malone (Thomas Jane) do své zbraně Mateba v ráži .357 Magnum náboje, které sebral z Murphyho (Leland Orser) revolveru SW raže 38.special, nejedná se ovšem o chybu, tato záměna je možná i ve skutečnosti. (HectorHagman)

Reklama

Reklama