Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka plná suchého humoru a retro atmosféry. Angláni to proste VEDIA :-) Zbožňujem prostredie britského vidieka, nasratý výraz Kristin S. Thomasovej, Colina Firtha v akejkoľvek podobe, anglických komorníkov ktorí vám bez mihnutia oka prinesú do salóniku lopatu. Čo až tak nezbožňujem, je J. Biel (dodnes nechápem čo je na jej konskom úsmeve také atraktívne že sa tu všetci rozplývate, ale vec vkusu je holt pravidlo železné), no po dvadsiatich minútach si ma jej postava získala tiež. Tlieskam! ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Lovely! :-) Poválečný anglický venkov má neuvěřitelné kouzlo! Ale především britský humor tu hraje prim. Sarkastické špičkování čerstvé manželky mladého Johna a jeho matky, nebo cynické poznámky Johnova otce, vám udrží úsměv ve tváři po celý film. Četl jsem tu výhrady jako "komorní divadelní představení přibarvené exteriéry". No, já mám koverzačky rád a pokud vy také..... Nuda mě obešla velkým obloukem! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut filmu je břitká konverzační komedie, která postupně začne sklouzávat do dramatu. Což je problém, protože takový předěl působí násilně. Jinak ale snímek disponuje hravou kamerou, výbornou výpravou a dobrými hereckými výkony. I když - můj milovaný Colin Firth je perfektní ve chvílích, kdy je zlomený nebo sarkastický, zato scénu vášnivého tanga jsem mu neuvěřila ani na moment. Postavu Lality měla zcela zjevně hrát o něco starší žena. Jako celek je to ale příjemný, chytrý a občas i dost vtipný film. /31. 3. 12./ ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

satira nastavující zrcadlo snobství a pokrytectví aristokratické konzervativní rodiny... humor není vždy jen suchý a ve filmu jsem prostě žral colinovu apatii a i-don't-give-a-shit komentáře... bohužel příšerně ukecaná a rozjívená první půlka bez většího smyslu mi nedovoluje jít na víc než 60% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Po 15-ti minutách mi bliklo hlavou, že by to byla dobrá divadelní hra, po dalších 10-ti minutách jsem byl přesvědčený, že je to naopak, že jde o přepsanou divadelní hru. Nejsem divadelní kritik a nepátral jsem po původu scénáře...prostě to z toho filmu jde znát. Jenže to, co funguje na divadle, nelze překopírovat na mrtvé plátno. I když se režisér snažil o bezstarostnou a rozvernou atmosféru...dařilo se mu to pouze hudbou. To divadelní "přehrávání" ,mimika a živost, tady prostě není, takže nebylo jak pomoct dialogům, které zůstaly v divadelní poloze. To, co je na živo vtipné, podpořené hercem, tady bylo jen sotva úsměvné. Přestože byli herci zvoleni velmi dobře, neměli šanci se filmovými prostředky aspoň přiblížit potenciálu, který ten text má. Režie tady selhává a pokud něco drží film v průměru, je to výborná Biel a britský humor...který je i v této tlumené verzi pořád osvěžující. Ti, kdo tady tak wowují, že je to moc zajímavé a originální, by měli občas zajít do divadla na nějakou britskou komedii...nejspíš by se jim trochu přetříbil vkus :o) V polovině filmu jsem věděl, jak to celé dopadne...protože divadelní texty mají svá nepsaná pravidla. Nebylo to zlé, ale ani dobré. A to je přece škoda. Osobně dám přednost originálnímu filmovému scénáři, který dostane do rukou někdo s invencí a jasnou vizí. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama