Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

3 a pol*. Britké britské poznámky, šarm hlavných postáv, zaujímavé originálne prvky príbehu, či občasné črty. Vystihnú film v mojich očiach. Konštantné hodnotenie situácie, občasný viacvýznamový anglický slovník.. Colin Firth tradične neschopný vložiť do svojich replík nejakú dávku citu, resp. jeho prednes v rovnakej rovine, či už hovorí vtip alebo niečo (zá)važného charakteru. Živá Larita. Úchvatný Kris Marshall a jeho postava sluhu Furbera. Podivný záver, kt. mi odobral pozitívneho dojmu. Celkovo.. zvláštne, zajímavý počin ale nič, o čom by som s nadšením referovala priateľom. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Veronica Whitakerová ( Kristin Scott Thomas ) : Proč se jí snažíme provdat ( Hildu - Kimberley Nixton ) za šlechtice, když ona by raději hrobníka. Whitakerové jsou zvláštní anglická rodinka, kam se provdá američanka Larita ( Jessica Biel ) s poněkud jiným pohledem na mravní svět. A boj může začít, kdo přežije a kdo to vzdá, nechte se překvapit touto docela povedenou komedií se spoustou anglického humoru. Ironie a láska má zde také zastoupení, nebojte. Docela povedená kamera Martina Kenzieho a pěkný hudební doprovod Mariuse de Vriese přinese pohodu do tohoto lehkého a nenáročného filmu. Soundtrack zde - http://www.aceshowbiz.com/soundtrack/easy_virtue/ ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Vynikající.I když jsem příznivec peprnějších komedií,tahle se fakt povedla.První plus je obsazení,báječnej Colin Firth,skvěle vypadající Jessica Biel,děsnou matku perfektně hrající K.S.Thomas a i zbytek hereckýho ansáblu je vybranej skvěle.Celej film je prošpikovanej jemnym anglickym humorem,ale dvě scény jsou nadmíru povedený(pes,tanec).Rozepře mezi paní domu a její snachou byli kořením filmu a ukázali ,že angláni jsou opravdu velký suchaři a amíci zas cynici jak prase.Je jen škoda,že po hodině film přešel na trochu vážnější strunu a konec filmu jsem odhadl brzo před koncem.Takže nakonec dám 80%,i když jsem uvažoval i nad plnou palbou. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Svojská američanka z Detroitu milujúca život kontra konzervatívna anglická meštiacka rodinka. Čo z toho asi tak môže vzniknúť? Tvorcovia navyše pridali štipku humoru a skvelé herecké obsadenie. Normálne, že aj Jessica sa dala stráviť, ba priam (a nebojím sa použiť ten výraz) vychutnať. K tomu anglické vidiecke sídlo, až mi sánka padla a príbeh osadený do starých dobrých medzivojnových časov, no čo budem zbytočne písať - proste jedlé. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Výborná Jessica a Kristin, málo prostoru pro tradičně šarmantního Colina Firtha a až příliš pro Bena Barnese. Pěkně odvyprávěné poválečné strasti aristokratické rodiny a naopak moderní ženy, která silně nezapadá do konzervatismu a přežitků poválečné Anglie. Vybraný humor a nadsázka ovšem v průměrně napsaném snímku. Čekal jsem víc. Konec ovšem dojem malinko napravil. 6/10! ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama