Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se do konzervativní britské rodiny provdá sebevědomá Američanka, žena "lehkých mravů?" (Ne)překvapivě dojde k mnoha absurdně zábavným situacím, mezi kterými bezpochyby vede zasednutí uštěkané Poppy. Sice se považuji za milovnici psů, ale nic podobného jsem nikde neviděla a dokázalo mě to opravdu slušně pobavit. Jistě, celý příběh se dost opírá o národní stereotypy, jaké já nemusím, ale když ono je to tak úžasně vtipné! Kombinace sarkastického humoru a dobrých herců v čele s Firthem, Biel a Scott Thomas (jen ten Barnes mi tam s tím svým plachým pohledem neseděl) opravdu zafungovala. A ten čoklík na plakátě mě znovu tak pobavil, že musím zvýšit na plný počet! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalé propojení jízlivě suchého britského humoru a dramatu s tragickými podtóny, plné vybroušených dialogů, okouzlující dobové atmosféry, skvěle rozehraných situací a výtečně vykreslených postav, kterým dominuje Colin Firth v roli sarkastického komentátora. Film, který vás chytne sice pomalu a možná i nenápadně, o to však důkladněji, a hlavně, nepustí nejen až do strhujcího závěru, ale dokonce ani po jeho skončení. ()

Reklama

Desiree 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mně poměrně velké zklamání. Přesto tak vysoké hodnocení tady... Jak mám ráda Colina Firtha a jak se dobře dívá na tu překrásnou "typickou" američanku - Jessicu Biel, tak je mi jasné, že jsem tento film sledovala dobrovolně naposledy. Příběh který ve mně nezanechá vůbec ale vůbec nic, jen možná otazník, proč vlastně?! Proč někdo zafinancoval vůbec tak bezvýznamný projekt? Ty krásné interiéry i exteriéry, některé kostýmy... a výsledek je jen klišé bez duše. S jediným vtipem, kterak nebohá čivava o život přišla... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrotivý Bože! Děkuji ti, že jsi přivedl Johna a tu jeho fuchtli zpátky domů." Svobodomyslná Američanka, vybavená závodní licencí a alergiemi všeho druhu, vyrazila v náruči svého čerstvého aristokratického manžela na britský venkov s úžasně naivní představou, že matka vyvoleného bude plakat štěstím z toho, že její synáček opustí svůj majetek a vydá se pracovat do města. V tu chvíli jsem cítil, že je zaděláno na solidní konfrontaci názorů, svižné hlášky i podrazy, ale jedině otec ženicha pan Whittaker tuto nadějnou situaci stoprocentně využil. Strašně se mi líbilo, kterak lehce znuděně komentoval každou situaci s viditelným nezájmem o společenské konvence, neboť už dávno ztratil veškeré zábrany. Jenže ono to začalo jako ohromná sranda a pak to přešlo ve velké drámo, což je princip, který mi zkrátka nevyhovuje. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi příjemné překvapení.Skvělé herecké výkony (snad s vyjímkou Bena Barnese,jehož postava mi v porovnání s ostatními nepřišla nikterak zajímavá) a opravdu vtipné.Hlavně "ústřední" válčící dvojice Kristin Scott Thomas a Jessica Biel si svoje role evidentně užívají a Firthova věčně cynická hlava rodiny taktéž stojí za zmínku.Možná je to celé takové "divadelní" a postavené hlavně na slovním humoru,ale bavit se rozhodně budete... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)

Reklama

Reklama