Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

jahol 

všechny recenze uživatele

Když se vezme námět, scénárista, herci.. máme zaděláno na úžasného pokračovatele těch nejlepších moderních britských komedií. Přesto mi tenhle film dohromady nesedí. Příchod nositelky amerického, uspěchaného a moderního volá po milé, trochu sarkastické konfrontaci, která ale musí proběhnout ve spojení a spolupráci s tradičním. A tohle spojení schází - jako kdybych měl puštěné rádio při cestě autem a stále mi na něm přeskakovaly dvě stanice. Chvíli americké přehluší a odpraví tradiční britské, pak vyhnije a chvíli jsem tam, kde to mám rád...než se scénář bez varování zase vykroutí jinudy.Dal bych jen dvě z pěti, ale Colin Firth je neskutečný sympaťák... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se do konzervativní britské rodiny provdá sebevědomá Američanka, žena "lehkých mravů?" (Ne)překvapivě dojde k mnoha absurdně zábavným situacím, mezi kterými bezpochyby vede zasednutí uštěkané Poppy. Sice se považuji za milovnici psů, ale nic podobného jsem nikde neviděla a dokázalo mě to opravdu slušně pobavit. Jistě, celý příběh se dost opírá o národní stereotypy, jaké já nemusím, ale když ono je to tak úžasně vtipné! Kombinace sarkastického humoru a dobrých herců v čele s Firthem, Biel a Scott Thomas (jen ten Barnes mi tam s tím svým plachým pohledem neseděl) opravdu zafungovala. A ten čoklík na plakátě mě znovu tak pobavil, že musím zvýšit na plný počet! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem z toho měl dojem, jak kdyby to byla divadelní hra a herci se takovým tim zvýrazňováním vtipných situaci snažili divákovi ukázat, že se má smát, ale ono to nakonec vůbec nevadí, ten anglickej inteligentní humor sem nádherně sedne a občas se objeví i něco černohumornýho, což bylo jen dobře a navíc Jassica Biel se tu fakt překonává a Firthův další sympaťák je fakt sympaťák se všim všudy ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Kdyby Colin Firth žil kdysi dávno v Egyptě, nemuseli vzniknout otroci. Ten frajer by utáhnul i remake Klapzubovy jedenáctky v podání rodiny Růžičků v tankeru přes Gobi i s realizačním týmem přivázaným k slepému střevu skrz ústní otvor. Easy Virtue je velmi dobře koukatelnej a snesitelnej film jen díky němu. Jessica Biel už není tou kočkou v upnutejch džínách z Texaskýho masakru, kdy by každej teen onan dal popcorn s colou, aby na vteřinu zahlíd její bradavky a scénář je jen velmi zmrzačenej bratříček důležitýho Earnesta/Filipa. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Veronica Whitakerová ( Kristin Scott Thomas ) : Proč se jí snažíme provdat ( Hildu - Kimberley Nixton ) za šlechtice, když ona by raději hrobníka. Whitakerové jsou zvláštní anglická rodinka, kam se provdá američanka Larita ( Jessica Biel ) s poněkud jiným pohledem na mravní svět. A boj může začít, kdo přežije a kdo to vzdá, nechte se překvapit touto docela povedenou komedií se spoustou anglického humoru. Ironie a láska má zde také zastoupení, nebojte. Docela povedená kamera Martina Kenzieho a pěkný hudební doprovod Mariuse de Vriese přinese pohodu do tohoto lehkého a nenáročného filmu. Soundtrack zde - http://www.aceshowbiz.com/soundtrack/easy_virtue/ ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)
  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno