Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblohu rozčísne šestinásobnou rychlostí zvuku, je nezachytitelný radary a rozsévá smrt. Rakety navádí a odpaluje prostřednictvím impulsů pilota. To je MIG-31, nejničivější válečný stroj, jaký byl kdy postaven, s kódovým označením Ohnivá liška. Patří ale Rusům. K udržení rovnováhy světové moci se ji Západ musí zmocnit. Clint Eastwood režíruje a zároveň hraje v hlavní roli amerického pilota Mitchella Ganta, muže vhodného pro tuto misi. Ohnivá liška nabízí akci a napětí včetně speciálních efektů, které vás odzbrojí. John Dykstra, tvůrce vizuálních efektů a držitel Oscara za Star Wars připravil tento špionážní spektákl ve své naprosto nejlepší formě. Zasedněte s Eastwoodem do kokpitu a vzhůru do oblak! (Magic Box)

(více)

Recenze (74)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Tato špionážní báchorka musela působit nereálně i v době, kdy po ní byla poptávka. Ale budiž - Firefox je jako tupá vyplachovačka jakž takž funkční, Clint Eastwood se nejeví superhrdinsky neohroženě a nezvykle dává najevo respekt z protivníka. Přesto tento film řadím spíše k těm slabším v Eastwoodově filmografii. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli spionaznych filmov je tento film zatial najdementnejsi, najslabsi a najnudnejsi /a ze mam uz zo spionaznych filmov nieco napozerane...../. Plus je to aj najslabsi film o Studenej Vojne, ktory som doposial videl. Hlavna dejova linka je len slabeho a mdleho ducha, zaciatok sa prilis inspiruje bondovkami, a priserne nudi. Reziser Clint Eastwood sa zasekol, a po slusnych filmoch v 70. rokoch prakticky v 80.-kach nemal co ponuknut. Dementne scenare a la Firefox nepocitam. Kopa hlucheho miesta, prazdnych a nezmyselnych rozhovorov a slabucke herecke vykony. Pre tieto atributy tento film nemam rad a v Eastwoodovej kariere ho povazujem za najslabsi clanok jeho filmografie. Firefox je krasny dokaz toho, ako reziser a herec Eastwood nemal v 80. rokoch co ponuknut divakovi a ako na plnej ciare vyhasol. 5 % za akcne sceny na konci. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Sovětská tajná chlouba, letoun Mig 32, by mohla narušit rovnováhu sil mezi dvěma nějvětšími hráči na nukleární světové hrací ploše. Proto kapitalistická strana vysílá do CCCP svého pilota Mitchella Ganta, který by měl odcizit prototyp a provést svižný vyhlídkový let do USA. Plán má mnoho neznámých, Sověti jsou obezřetní, ale Gant přesto dokáže odlepit aero od země. Problémy tím však teprve začínají, protože jeden z hangárů v sobě skrývá drobné překvapení, které šilhavému oku tajných služeb tak nějak uniklo. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdy s odretými ušami. Aj na Eastwooda slabší film a to najmä s prihliadnutím na to, že to aj sám režíroval. Keď si vezmem do úvahy, že Top Gun je mladší len 4 roky, tak technicky doba za tie štyri roky tak postúpila, že Firefox je oproti Top Gunu lacná TV akcia. Zápletka pritom bola celkom fajn, ale na to, že ten film mal cez dve hodiny, moc sa v ňom neudialo. Takže tri hviezdy len a len kvôli Clintovi a z úcty k nemu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prijemnej spionazni thriller mixnutej s leteckym filmem. Vzdalene to pripomina bondovku, rek bych, ze je tohle trochu realistictejsi. Film se da celkem dobre rozdelit na dve casti, v ty prvni pronika Clint do Ruska, setkava se se svejma kontaktama, maskuje se, meni identity. A tentokrat to neni ten velkej drsnak Clint, jasne, nevypada jako zadna mekota, na druhou stranu je i vystrasenej a dela chyby. Druha cast filmu je pak ciste letecka, kdy si to Clint s ukradenou stihackou miri do Ameriky. Tady jde uz ciste o letecky souboje a i kdyz trikove slabsi, i tohle je fajn. Takze jako celek to funguje docela slusne a ty dve hodiny pohodove utecou. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Clint Eastwood se učil ruštinu ze zdrojů, které mu poskytl Armádní jazykový institut v Presidio of Monterey v Kalifornii. (Foxhound#1)
  • Do té doby to byl nejdražší film, který Eastwood režíroval. (ClintEastwood)
  • Skutečný MiG-31 má kódový název NATO "Foxhound". (Foxhound#1)

Reklama

Reklama