Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsnější verze Záhady Blair Witch. Duchové minulosti touží po pomstě!
Vyměnit shon velkoměsta za klid hlubokých lesů, kdo by o tom občas nesnil. I čtyři mladí turisté se rozhodli strávit několik nerušených dní v lůně přírody. Jaké ale bylo jejich překvapení, když zjistili, že nejsou v divočině sami. A navíc ti, kteří se jim tu a tam zjevují mezi křovinami, rozhodně nejsou přátelsky naladěni. V hluboké jeskyni na naše hrdiny čeká pološílený kanibal, jehož hrozivé tajemství je klíčem k přeludům a přízrakům, které děsí turisty od prvního vstupu do hlubin Krvavého lesa. (Řitka video)

(více)

Recenze (28)

tron 

všechny recenze uživatele

Miestami atmosférický, ale väčšinou proste len dosť hrozný lesný horor. Aj keď treba uznať, že práve prostredie nočných rozľahlých hôr mu dodáva aspoň náznak atmosféry. Film pojednáva o výlete dvoch mladých párov do lesov Severnej Ameriky. Svojrázny mix viacerých výrazných hororových motívov (kanibalizmus, duchovia) a prostredie lesa našťastie robia z tohto amerického filmu aspoň snaživé béčko a nie nepozerateľné céčko. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kombinace klasického buranského filmu a duchařiny zdaleka nefunguje ve všech svých momentech, přesto nepostrádá typickou atmosférů obdobných filmů své doby, více či méně inspirovaných geniálním Vysvobozením. Čtveřice turistů se tak v hlubokých lesích dostává do konfliktu nejen s buranským kanibalem, ale i několika duchy. Svým způsobem novátorský přístup příliš ovací nesklidil, ale byla by škoda, kdyby navždy zůstal v zapomnění. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Byl by to dobrý slasher který má fakt silné momenty (kanibalismus, nechtěné pojídání lidského masa, vyšinutý buran v lese s obří kudlou ...), kdyby to tvůrci bohužel nestřihli s naprosto nesmyslnými a trapnými duchařskými prvky ... Herecké výkony nic moc, gore taky nic moc ... Starej zapomenutej slasher z lesního prostředí, do půlky napínavý, od půlky trapný ... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Věřte mi. Chcete-li se zbytečně rozčilovat, čím to zase ztrácíte čas, existují stovky, ba tisíce podobných, nejen scénáristicky slaboduchých, ale i po technické stránce řemeslně naprosto nezvládnutých pitomostí. P.S. Mám ho ve filmotéce, heh... Daruji za odvoz :-) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

To se řitka zase předvedla, takhle zprasenej obraz jsem dlouho neviděl, nejlepší byla scéna kdy měl být jakýsi stín na zdi a díky obrazu byla vidět jen tma. Díky řitko. Teď k filmu, Forest je špatný film, to určitě, vypadá poměrně amatérsky a celkově dost špatně. Ale takovýhle filmy v 80 letech poměrně frčely a navíc filmy z 80 let a navíc v lese mám velmi rád. Nejhorší ale na filmu bylo to že se děsně ale opravdu děsně moc táhl a já měl co dělat abych neusnul. I herci byly na prd, i když ten co žral to lidský maso celkem ušel, ale třeba ten kanibal byl fakt příšernej a navíc takhle si kanibala moc nepředstavuju, zdál se mi až podezřele moc normální. To samé hudba která byla fakt děsná. Takže za co 3*? Asi za celkou sympatičnost filmu, atmosféru ze začátku filmu. Toď asi vše na film bych se rozhodně nepodíval víckrát, ale ani mě to moc neurazilo. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Co tohle kurva zase bylo? Vůbec nepodezřelej bezdak s mrtvyma duchama jeho deti žijici jak neandrtalci v jeskynich vraždící všechny příchozí turisty a debily co jim to vubec nemyslí aka dneska budou k obědu špizy z lidí. Mrdka se sviznou hudbou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

The Forest rozhodně nebude patřit mezi moje oblíbené filmy. Podívat se na něj určitě dá, ale jde o velice slabý odvar slasherového žánru. Pokud bude chtít obětovat svůj čas a pustíte si jej, tak si k tomu vezměte pořádnou mísu něčeho dobrého a hlavně nějaký ten dobře vychlazený nápoj. Chuť k jídlu vám určitě tenhle film nezkazí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Krvavý les začal moc pěkně, napínavé lesní prořezávání vzrostlých kousků, doplněné fakt atmosférickou a působivou hudbou, která si svou pozici naštěstí udržela až do konce. Což se o celém filmu říct nedá, byť oplývá mnohými zajímavými momenty. Spojení buranského slasheru s duchařinou nezní moc pozitivně, ale přidáte-li k tomu neokoukatelný odér raných osmdesátých let, nevypadá to zrovna špatně, minimálně to překvapí a poskytne to filmu docela zvláštní podivnou atmosféru. Když se objevily děti, jen jsem mlčky zíral, když se objevila máma, málem jsem si káknul do textilu, protože máli- film nějaká strašidelný moment, je vždy spojen s matkou, ta je fakt děsivá. Film nakonec zabředne do podivného žánrového mišmaše, který moc nedrží pohromadě, ale rozhodně můžu říct, že jsem něco takového určitě nečekal, byl jsem dost (pozitivně) překvapený, ono takové podivnosti se už dneska moc netočí) a byla by škoda, se na to nepodívat. není to kdo ví jaká pecka, ale určitě doporučuji. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nápis "Drsnější verze Záhady Blair Witch" na obale DVD ma pobavil... mať kvalitnú kameru, čas a chuť, tak by sme to s partiou zanietených nadšencov a vedierkom umelej krvi niekde v lese za týždeň dokázali natočiť lepšie, trúfam si tvrdiť :) ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Má to příšerný obraz. Tak hrozný, že nejde poznat barva očí herců. Jinak asi takhle, vypadá to dost amatérsky (možná že to je amatérský film, to netuším), z čehož plynou i totálně neherecké výkony. Tomu kecu o "drsnější verzi Záhady Blair Witch nevěřte, jediné co to má z ZBW společného je to, že se to odehrává v lese. Film v sobě kloubí dva žánry, a sice buranský slasher a klasickou duchařinu, přičemž onen kanibalský buran a duchové jsou vlastně rodina (ve filmu je to řečeno několikrát, takže to není spoiler). Nějakou krev či jatka taktéž neočekávejte, ono tam těch mrtvých ani moc není. Film má zajímavý nápad, totálně jednoduchý scénář, jehož kostra musela být tak jedna stránka textu, pár povedených záběrů, a dost to kazí technické zpracování a amatérismus. 4/10 PS: Buran byl předpisový, jako z obrázku:) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vo svojom prejave, je to skôr umelecký ako komerčný hororový počin. Nadsádzka tu chýba. Je tu zopár scén, ktoré mali šancu byť skvelé, ale ich spracovanie je skleslé. Myslím, že sa stačilo navodiť na gore scénu a bolo by to fajn. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Pohodovej, echt americkej grindhouse z ranných osmdesátek, z kterýho sálá krásná atmosféra lesního slasheru kombinovaná s nadpřirozenem a pár dalšíma subžánrovýma prvkama, který byly v tu dobu populární. Já mám tyhle ušmudlaný filmy rád, na nic si nehrajou, jak jsou krátký tak nestihnou nudit, je s nima sranda, a každá další perlička vylovená z grindhousových bažin duši fajnšmekra vždycky potěší. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Kompletne cheesy slasher, ktorý by sa spočiatku aj možno chcel zaradiť po bok early 80s peciek, ale s pribúdajúcou minutážou akosi stratí smer. Kills by neboli najhoršie, v rámci 80s slasherov, ale namiesto toho je tu popletená story s duchmi a killer v čiapke a špinavom oblečení sa tiež nemôže ani skrývať v tieni Jasona etc. Keby aspoň bol natočený atmosferickejšie... Na druhej strane svoj 80s šarm to má, hoc by ho mohlo byť aj viac, a príroda, kde sa to celé odohráva, je úchvatná. Niekedy ani cez vodopády nepočuť dialógy, ale to patri k cheesy šarmu. Suma sumárum, toto je hlavne pre hardcore fandov early 80s slasherov, kto to nedokáže aspoň trochu doceniť, ruky preč. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ide o lesný sleš viac než dosť inšpirovaný sériou Friday of 13th. Surový začiatok ktorý,ako to v týchto filmoch býva, na začiatku vrah skántri neznáme postavy, ma nesmierne bavil. Tešil som sa na násilnú explotation a eRkovú záležitosť. Na nešťastie s toho nakoniec vzišiel skoro dobrodružný film. Nebyť kanibalských vsuviek mohlo by to byť bezpochyby PG13. Miešanie buranského hixploitation s duchárskymi prvkami tentoraz nevyšlo čo je škoda pretože to malo niečo do seba. Ako napríklad skvelé prostredie a otrasnú dobovú hudbu. Stačilo by menej vysvetľovania a zopár ďalších obetí a bolo by to fajn. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

No čo už,film sa nevydaril.Hodne slabý horror,aj keď mal všetky predpoklady,aj potenciál,aby to bol dobrý horror.Hudba je naozaj strašná,je tam síce pár dobrých momentov,ale to nestačí.Nechcená ochutnávka mäsa zo svojej priateľky bola asi najlepšia.Nočné scény sú veľmi tmavé,niekedy nevidno takmer nič.Stručne povedané,film je veľmi hlúpy. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z děsných "b"hororů možná i "c". Tvrdit že je to drsnější verze Záhady Blair Witch je blbost nebot to stím filmem nemá , ale opravdu nic společného, žádný home video či výprava někam za nákou záhadou do lesa. Jen výlet dvou párů lidí na vandr do lesa nic víc v tom nehledejte. Na začátku jeden pár zařve v lese to jen tak pro rozjezd, aby se neřeklo. Pak se dvojice žen a mužů samostaně rozhodnou ject kempovat někam do lesa, jenže druhá skupna jejich manželé mají cestou poruchu a tak dorazí až hodně dlouho po první dvojici. V lese žije magor co má hlad a tím je to daný o co ,že tam půjde. Hláška jako "proč mě chcete ublížit?" "Já vám nechci ublížit, ale mám děsný hlad" patří k tomu lepšímu v celém filmu. Jenže ještě jsou tu tatíkovi děti a manželka, jenže ty jsou dávno mrtvý , ale každý je vidí a může snima mluvit. Tak ty páry trochu prořídnou. Když pominu děsný obraz a nelogický chování postav, vychází z toho hodně průměrný horor, spíš podprůměrný. Film má i tendenci docela místy nudit. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Americké postarší béčko které ne moc šťastně kloubí buranskou vyvražďovačku s duchařinou. Klasický příběh o tom jak si partička lidí vyrazí do lesa zakempovat a idylka se posléze mění v nejhorší noční můru je zde obohacen o životní příběh vraždícího maniaka, který díky své impotenci nakonec musel ženušce rozštípnout hlavu o noční stolek. Poté se uchýlil do hlubokého lesa, kde se živil výhradně masem lovených turistů. Kromě kanibalského zabijáka s pořádnou kudlou se po lesích proháněli ještě duchové zbylých členů kanibalovi rodinky, kteří ještě více stresovali již tak vystrašené turisty. Snímek otevírají hotová lesní jatka, po kterých se děj značně sklidní a spíše se věnuje představování čtveřice hlavních hrdinů, kteří své osobní problémy chtějí nechat za hlavou a vyrazí tábořit, to by ovšem nesměli narazit na onoho kanibala. Do této doby se film tváří jako čistokrevný slasher s dosti chudým gore, poté ovšem nastupuju duchařská část snímku, která do konceptu moc nezapadá a spolu s opravdu nevalnou kvalitou obrazu ubírá snímku na kvalitě. Škoda. Ve výsledném dojmu Krvavý les nijak zvlášť nenadchne, ale ani neurazí a optimální stopáž uběhne bez většího záchvěvu nudy. Podtrženo sečteno, u mě za dvě hvězdy. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Strašná sračka radši nevidět toho kanibala by se nebál asi nikdo a ty děti jak hláškovaly aspoň byla sranda sledpovat tuhle srajdu :-) ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Člověk s tím Dědou kanibalem a veškerým jeho chováním pomalu ještě soucítí, než aby se ho bál...strejda nechá chlapíky u sebe přenocovat a dokonce je ještě pohostí, protože venku je přeci jenom noc a ještě prší, i přesto, že by si mohl právě nahrabat další dvě těla do zásoby // děti coby duchové nakonec pomáhají zachránit, protože na onom světě se přece mají líp // ženské před očima zemře kamarádka a její projev emocí je takřka nijaký, jakoby se vlastně nic nestalo, ale tyhle hovadiny se ostatně táhnou celým filmem...horor to je, ale ve smyslu, že jde o naprsotou slátaninu... :-! ()

Testament odpad!

všechny recenze uživatele

"Nazdar vole, hele, teď jsem si koupil za desítku novou kameru, vole, sice nic moc, ale natočíme pár záběrů s tvojí starou a ještě s mýma známýma v lese, co ty na to?"-----"A k čemu to bude dobrý?"-----"No, ne uděláme film v lese, víš, děj nebudeme řešit, vole, dáme tam prostě zabijáka, vole a ten je, vole bude zabíjet, vole, chápeš? Včera mě to napadlo u sedmýho piva v hospodě, vole. Ty vole, já jí ještě teda mám, jak z praku."-----"A myslíš, že to někdo koupí?"-----"Jasně, ještě dáme na přebal, že to je něco jako Blair witch, ale zabiják tam bude chlap a bude to OK, uvidíš a hele, sorry, jdu sednout do hospody na jedno, jdeš se mnou? Vymyslíme, čím bychom to ozvláštnili, vole, jo vole"-----"A myslíš, že je to dobrj nápad?"------"Jasně, vole,vole, jdeme."..... ()

Reklama

Reklama