Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá, sebevědomá baletka Klára (Zuzana Kanócz) dostane nabídku tančit v jenom z nejlepších baletních souborů na světě. Trénuje jako o život, aby si splnila svůj sen. V této emočně vypjaté době, kdy potřebuje spřízněnou duši, přistihne svého přítele Tomáše při nevěře. Jejich dlouhodobý vztah se rozpadá a složitá rodinná situace vše jen komplikuje… Aby toho nebylo málo, zlomí si nohu a životní sen se jí vzdaluje čím dál víc. Cítí se mizerně a v okamžiku, kdy si myslí, že nemůže být hůř, se setká s charismatickým 54letým chirurgem Rudolfem (Bronislav Wroclawski), se kterým ji spojuje podobný osud. Opustila ho manželka Marta a on se teď stará sám o jejich 13letou dceru. Klára si s ní postupem času vybuduje kamarádský vztah a kariéra pro ni rázem přestává být číslem jedna. Všechno vypadá ideálně, ale jen do chvíle, kdy se opět na scéně objeví manželka Marta…. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa na Slovensku urodí veľmi málo filmov, tak mám v nich solídny bordel, pretože všetky sú na jedno brdo... Ale aspoň ten názov je tentokrát trefný. Prišiel som k tomu síce až asi po úvodných 15 minútach, takže predpokladám, že to šlo ešte o tú nebeskú časť, v ktorej ešte nikto neprekukol, že režisérka nemá o čom rozprávať a že zvyšok filmu sa v podstate už prdlajz stane, lebo to, čo som videl bolo už len nudné peklo, pripomínajúce akúkoľvek časť akéhokoľvek súčasného slovenského "dramatického" seriálu. ()

meave 

všechny recenze uživatele

V mnohom súhlasím s Ivončou. Dlhá predlhá nuda, ktorá mi navyše podvodnými zábermi zbytočne naznačovala to, čo bolo aj tak povedané. Nedozvedela som sa nič nové a snaha napchať všetky extrémne typy do jednej snímky pôsobila na mňa násilne. Najobyčajnejšia bola snáď Klára - no koľkí sa s ňou dokážu stotožniť? No neviem..ja asi nie. Ja mám štvorky... (práve teraz som dosiahla úroveň cieľového diváka). ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

fíha, vôbec nie také zlé, ako mi to bolo prezentované, je to taký veľmi jednoduchý a priamočiary ženský film, nekoná sa žiadne veľké umenie ani príliš hlboké posolstvá, občas príde nejaká barlička, ktorá možno pôvodne bola vybudovaná v scenárovej zložke precízne, ale ťažké a ťažkopádne slovenské podmienky a dlhá doba od scenára k vzniku filmu (tento scenár začala Laura Siváková písať už na škole, vyhrala s ním súťaž Cena Tibora Vichtu) spolu s produkčnými faktormi sa mohli podpísať pod to, že nie všetko šlo hladko, ale na slovenské pomery a debut to pokladám ako dobrú vec. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Nejlepší věci zažiješ, když se nebudeš bát.“ Docela mě těšila málomluvnost celého snímku. Když totiž v některých scénách hlavní hrdinové pronášejí nejrůznější dialogy, mnohdy to tahá za uši. Příběh, ve kterém se talentovaná baletka Klára najde, je tak trochu postavený na vodě a nejednou sklouzává ke karikatuře. Je poslepovaný ze smolných momentů hlavní hrdinky, chybí mu nosný děj, což je škoda, protože náběh na něco víc tam určitě byl. Přesto je snímek jedním z nejpříjemnějších filmových překvapení našich (mnohdy na zajímavé tituly vzduchoprázdných) východních sousedů. Potěší nejen Zuzana Kanócz a pár režijních nápadů, ale i třeba minimalistická hudba, která dokazuje, že se dá vystačit i s jedním nebo dvěma motivy. Tahle půldruhá hodinka nikomu neublíží.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Slovenský film trpí podle všeho podobnými problémy jako český. Jednak je to absence dramaturgie, díky které jsou filmy všelijak rozhárané, a pak práce s product placementem. Tady občas drhnou dialogy, nahá Zuzana Kanócz sice vypadá skvěle, ale stejně už jsem ke konci při těch podvodních záběrech otáčel oči v sloup, a scénář naši Kláru chvíli stíhal sérií nepravděpodobných nehod, aby za chvíli vypadal jako klasická červená knihovna. Škoda, že se režisérka a kameramani musejí babrat s reklamami na auta a pak je šroubovat do celovečerního filmu. Nakonec to z toho trčí jako péra z gauče. :-/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v Bratislave a jej okolí. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Distribučný slogan k filmu znel: "Môžeš sa utopiť, alebo vyplávať". (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Porota najstaršieho festivalu nezávislých filmov v texaskom Houstone udelila snímke v apríli 2010 ocenenie Golden REMI Award v kategórii Pôvodná dráma, čo je druhé najvyššie ocenenie v kategórii hraných filmov. (Flego)

Reklama

Reklama