Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

mortak 

všechny recenze uživatele

Pomstil svého učitele, ale tím ho vlastně zradil, neboť se nedržel jeho myšlení. Nabízela se mu láska jako řešení, ale vrátil se k pomstě po prvním polibku. Pěst plná hněvu přináší jen zkázu, a tak i Chan musí poznat, že přežití školy je důležitější než jeho život. Jistě, herecky je to podáno ochotnicky, ale baletní souboje jsou opravdu neuvěřitelné. Ano, baletní - sledovat Bruce Lee jak tančí tanec smrti obklopen točícím se kruhem nepřátel (vyhlášení boje vrácením nápisu) je nezapomenutelný zážitek. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee - jméno skloňované při každé zmínce o počátcích kung-fu filmů, člověk který žánr a vůbec celé umění kung-fu proslavil po celém světě. Těžko hodnotit základní kámen k žánru který se pořád vyvíjí a srovnávat ho s jeho modernějšími nástupci, jako je například remake Fist of Fury, který o dvacet let později natočil Jet Li (Fist of Legend). Příběh a dramatická struktura Brucova filmu je na rozdíl od něj ještě o něco horší, silnější emoce se mu taky vzbudit moc nedaří a co se týče boje - Jeta budu uctívat asi až do smrti,... ale i tak je to výborná záležitost kterou by byla škoda minout. A není až tak hloupý aby všechno kromě nabušených akčních scén byla jen nudná vata, což se o spoustě HK filmů říct nedá. 8/10 ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění ... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas ... (Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim. Považuju ho za nejlepší Jetův film a rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal ... Bruce byl a "bude" jen jeden ... ) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Skvělá Leeovka, netradiční mj. tím, že hlavní hrdina zde věsí své oběti na pouliční lampy. V kung-fu filmech docela silná káva, přihlédneme li navíc k tomu, kdo zde tyto zločiny páchá (Bruce Lee byl, je a bude vždy vnímán jako symbol ctnosti, hrdosti či fér zápolení). Na jeho postavu je tady pořádán doslova hon. Líbí se mi, že tentokráte nastoupí se svým jedinečným bojovým uměním ihned od začátku filmu a nenapíná příliš dlouho své natěšené fanoušky. Prostě to má spád. Bruce tady používá i převleky a za zaznamenání stojí i závěrečná scéna, která je jasným odkazem na film Butch Cassidy a Sundance Kid. Pěst plná hněvu, se vymyká tvorbě nejlepšího filmového bojovníka historie svou atmosférou, příběhem a i hudba je zde na prvotřídní úrovni. V některých pasážích ne nepodobná Morriconemu. Zkrátka a dobře - vynikající film s Bruceem Lee. P.S. Kdo vlastní DVD, tomu doporučuji, pustit si film s audio komentářem. Dozví se spoustu zajímavých věcí o tvůrcích filmu, jeho hlavní hvězdě či obecněji o samotné hongkongské kinematografii. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jeho nasranost je krásně viditelná nejen na jeho hlavě, konkrétně obličeji, ale taky na stále zatnutých pěstech. Samozřejmě, že všechny seřeže jak jetel. No takže si to vemu takhle - film byl asi natočen se záměrem mlátiček a proto ho taky jako mlátičku hodnotím. Mlátičky bez děje se mi nelíbí. Tohle mělo jednoduchej děj. Šmitec. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • V traileroch bola použitá hudba Richarda Straussa "Thus Spoke Zarathustra". (Peter-1307)
  • Film by se měl odehrávat v roce 1910. V tomto roce totiž ve skutečnosti zemřel mistr Huo Yuanjia, zakladatel školy Chin Woo v Šanghaji. (pawleta)
  • Bruce Lee dokázal perfektně ovládat své tělo, tudíž byl schopen zastavit úder nebo kop i jeden milimetr od protivníka, což dodávalo pocit skutečných zásahů. Jelikož chtěl, aby souboje byly opravdu co nejreálnější, museli se všichni herci naučit ovládat svoje tělo stejně tak jako Lee. To se samozřejmě neobešlo bez zranění. (JohnSmith)

Reklama

Reklama