Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

O filmu Cesta draka se říká, že je to nejlepší film mistra bojového umění Bruce Lee. To si já osobně nemyslím, ale i tak se jedná o maximální kung-fu zábavu. Je to film spíš pro fanšmejkry a řadový divák si ho zřejmě tolik neužije. Mně možná trošku vadila ta komediální složka a neschopná mafie, která se snažila hlavního hrdinu zastrašit. Vše ale vynahrazuje Chuck Norris a jeho závěrečný souboj s Bruceem Lee, který se odehrává ve stínu římského Kolosea. To je opravdová lahůdka a zápis mezi nejslavnější scény filmové historie. V rámci akčního žánru určitě. Jinak - Bruce Lee před kamerou, za kamerou i jako scénárista. Autorský snímek. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Opravdu zklamani. Cesta draka byla spis cesta papiroveho draka po obloze. Matozna, chaoticka. Bez zapletky, bez pribehu, bez humoru. Nebyt to Bruce Lee a nebyt zaverecne bitky s vicebohem Chuckem Norrisem, nestal by film ani za pozornost v zavercnych televiznich novinach na Nove, hned za zviratkama. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

LET HIM KNOW. IF I EVER SEE HIM HERE AGAIN. HE WON'T LEAVE ALIVE!! Tang Lung, nejlepší kluk v okolí doletí do Říma, aby se podíval ke svým známým, ale slečna Chen Ching Hua, která ho vyzvedá na letišti si o něm myslí, že je to jen ubohý vesnický balík. Čas jí ukáže, jak hluboce se mýlila. Bruce Lee si to ve svém režisérském debutu neskutečně řeže a dává všem jasně najevo, že je světelné roky před všemi ostatními filmy, tohoto žánru. Jeho gesta rukou, úšklebky a posmrkování. Ten kluk nemusí říkat nic a získá si celé plátno. Navíc, když se rozzlobí, tak lítají třísky. Čest tvojí památce, sifu Lee. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kung-fu legenda? Bruce Lee určitě ano, ovšem tento film nikoliv. Velice špatný scénář, amatérská režie a místy to dokonce i kameraman, s prominutím, posral. Některé momenty jsou až komické, což sice není úplně na škodu, ale je smutné, když si uvědomíme, že to tak autoři (resp. Bruce Lee) pravděpodobně nechtěli. Bruce Lee je úžasný bojovník, neuvěřitelně rychlý, obratný i silný a k natočení všech jeho soubojů nepotřeboval zádné speciální triky, bohužel k zabavení diváka po dobu celovečerního filmu to vůbec nestačí... Paradoxně nejlegendárnějším aspektem filmu se tak stane monstrózně chlupatá hruď Chucka Norrise, díky které s přihmouřenýma očima ty 3 hvězdičky nakonec dám. PS: Všiměte si, že ten klučina má chlupatá i záda :) 5/10 ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Koloseum posloužilo jako nikdy.... Bruce Lee byl bojovník v tom pravém slova smyslu a Chuck Norris na to doplatil opravdu silně. Ve svém autorském odkazu se chopil režie a dokonce i scénáře. Jeho bojové umění perfektně vynikne i v dnešních časech samolibého Lundgrenova máchání bouchačkou, jenže jinak si tenhle kultovní chlapík prostě neví rady. Jeho režie je tápáním po památkách doma v Hong Kongu určitě exotické Itálie a scénář lavíruje od vtipných vsuvek (Bruce nebyl marný herec, ale přehrává děsně) po nashromáždění co nejhojnějšího počtu postav a jejich následného mluvení z cesty (tyto chvíle jsou dost útrpné). Proti akčním scénám a té závěrečné v první řadě člověk neřekne slova. Naneštěstí jenom o tom ten film není a Bruce Lee nahlodává diváka, když spustí první bitku až po dlouhé půlhodině. Uznávám historické kvality, kapesníčky pamětníků a originalitu (kamera je šílená, ale super). Jenže dneska to chce i trochu pochopení, jinak bych šel ještě o něco níž. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Bruce Lee osobně dohlížel na nahrávání soundtracku a dokonce hrál i na jeden nástroj. (Caelos)
  • Cesta draka byl první hongkongský film točený v Itálii. (Caelos)
  • Z americké verze filmu byly vystřiženy některé komediální scénky proto, že by je americké publikum nepochopilo. "Kompletní" film se do USA dostal až na DVD. (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama