Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

ripo 

všechny recenze uživatele

3*, aj to len s prižmúrenými očami ! Natiahnuté to bolo ako sopeľ na rukáve, scenár bol napísaný asi za 4 hodiny, hluchým miest ako maku, záverečná akčná scéna bola naťahovaná asi zámerne kôli tomu, aby sa minutáž vyšplhala ku stovke ..... Na začiatku neostré zábery jednej z kamier. Hudba bola len ako doplnok a nie súčasťou filmu. Bol to môj prvý film s legendou bojovách umení - Brucem Leem a výsledok ? Kyslý úškľabok na tvári .... ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Snímek s nějdražší akční scénou v historii kinematografie! Nevěříte?!? Tak si jen představte jakou astronomickou částku museli vyplatit Chucku Norrisovi za jeho "první" (první?) totální porážku! Chudák Chuck Norris, musel po uvedení filmu velmi trpět... A jeho chlupy na hrudi taktéž! :( Ale teď už vážně. Vlastně moment, to ani nejde! :-D Cesta draka je totiž samo o sobě velmi vtipné akční béčko u kterého zamáčknete nostalgickou slzu nad fenomenálností Bruce Leeho a nejenom to! Až spatříte ty čínské gangstery v teplákách, ve kterých asi v té době neměli gule doprava, tak půjdete do kolen. A nesmím zapomenout také na scény při nichž si v mysli jenom řeknete: "WTF?!". Koneckonců, jedná se o kultovní záležitost, která milovníky akčních braků s fantastickým Brucem Leem s jistotou zahřeje na srdéčku! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Ty souboje nejsou zase úplně nejlepší, hlavně v některých momentech je až moc patrný že se netrefuje a kope půl metru před něj, ale v tehdejší době to musel být asi opravdu bomba. Bruce Lee je tam jako z jiný planety je nejmíň o třídu rychlejší než všichni ostatní a ani Chuck Norris na něj ani zdaleka nestačil (to asi ještě necvičil na total gymu).Je to hodně jednoduchej příběh na kterým je vidět že to psal Bruce Lee, hold to neni žádnej spisovatel, ale skvělej kung fu master ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal, proč je toto jeden z mých nejoblíbenějších filmů, těžko bych mu dokázal jednoznačně odpovědět. Bruce Lee je zde vynikající a pro začínajícího Chucka Norrise byla toto možná životní role. Všechny scény jsou tu skvělé a očividně točené s chutí, takže mi nikdy nedovolí, abych se nudil. Také k tomu možná přispívá i závěrečný boj. Chci ještě podotknout, že dost dobře nechápu, proč si tolik lidí myslí, že to nemá děj, ale to je otázka vkusu a názoru. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Citový výlev strýčka Wanga při překvapujícím zvratu před finální bitkou, nevypočitatelný mafiánský boss, který nectí žádná pravidla, bezejmenní gangsteři ala Village People, ultradrsné hlášky v bizarní míchanici angličtiny a kantonštiny, opičí skřeky megarychlého borce Bruce Lee a komplexně chlupatý Chuck Norris, který by si mohl nárokovat roli Beasta z X-Menů. A co takhle scéna, kdy Chuck vystupuje z letadla?! Bránice nestíhá... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Bruce si ve filmu občas pohvizduje melodii zvanou "Hrdina s malým nožem", která byla o dva roky později použita v jednom TV seriálu. Bruce Lee ji znal proto, protože jejím autorem je Joseph Koo, autor soundtracku k Cestě draka. (Caelos)
  • Účast Chucka Norrise si vyžádal sám Bruce Lee, jeho dlouholetý přítel. (vojtaruzek)
  • Interiérové scény se nenatáčely v Římě, ale v Hongkongu a to dokonce i závěrečný souboj v koloseu. Při boji Bruce Leeho a Chucka Norrise jdou jasně vidět malované kulisy. (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama