Reklama

Reklama

Videostop

(pořad)

Obsahy(1)

Populární filmová soutěž, ve které tři soutěžící a tři hosté z řad herců, režisérů a známých osobností soutěžili nad ukázkami a tématy z československé kinematografie. Pilotní neveřejný díl moderoval Josef Dvořák, ale když se dozvěděl o pravidelném vysílání, z projektu odstoupil. Nahradil ho Zdeněk Tulis a s ním byl také odvysílán první díl. Brzy ho ale vystřídal Jan Rosák a s jeho osobou a Karlem Čáslavským v roli spolumoderátora-porotce má většina diváků soutěž spojenou. Pořad se vysílal až do roku 2000 a režírovali ho Pavel Vantuch, Petr Soukup a Ivo Paukert. O rok později se soutěž v pozměněné podobě na obrazovky vrátila jako Nový Videostop, nabídka filmů se rozšířila o zahraniční tituly a přibyla postavička animovaného Vlasty Buriana jako glosátora. Pro malý divácký ohlas byla však záhy z vysílání stažena. (berg.12)

(více)

Recenze (88)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z pravidelných pořadů mého televizního dětství. Videostop byl rozhodně jedním z těch lepších a minimálně v podvědomí pokládal základy mé náklonnosti k filmům a jejich příběhům. Za to mu patří velký dík. Dvojice Rosák Čáslavský tomuto pořadu dala navíc punc klidu a jisté noblesy, což by v dnešní době již neuspělo, ale svého času to bylo to pravé. Docela by mě zajímalo, jak by pořad založený na stejném principu vypadal dnes. Někdo by to mohl zkusit. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Unikátní filmová soutěž (svého času a druhu snad jediná-Komika nepočítám) mého mládí právě zde jsem snad poprvé spatři-objevil úžasného Karla Čáslavského a starý český film jako takový...K moderátorovi jsem tehdy žádné výtky neměl, stejně tak k hereckým hostům-poradcům (vzpomínám si na mistry jako Kemr, Sovák, Broský aj) Legendární a velmi oblíbená soutěž která si vždycky držela velmi vysoký divácký ohlas. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Legenda našich televizních soutěží a jeden z důvodů, proč se u nás stále točí Babovřesky. Pořad, který přežil i změnu režimu a na obrazovkách vydržel patnáct let. S odstupem času vidím však hlavně jeho stinnou stránku. Omezením na československou kinematografii, navíc její populární a dlouhou dobu také oficiálně schválený výsek, dokonale konzervoval obecné filmové povědomí. Kult hlášek, scének, domácích hereckých ikon a u mnohých i přesvědčení, že naše filmy jsou stejně ty nejlepší. Nová řada se sice pokusila otevřít i kinematografii světové, ale ztroskotala na zoufalé koncepci. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Legendární zábavný pořad, která rozčeřil nudné a stojaté vody zábavy druhé poloviny 80. let. Jan Rosák ukázal, že moderátorsky se řadí mezi špičku a dokázal také, že zdánlivě banální pořad, či základy, na kterých je pořad postaven, nemusí znamenat, že jde o špatnou záležitost. Pro milovníky filmů šlo o opravdu velikou zábavu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Soutěž všech soutěží, dříve mnou tak milovaná. Prožil jsem s ní mé dětství. Díky tomuto pořadu jsem si oblíbil Jana Rosáka. Nádherná a velmi zapamatovatelná znělka, kterou si někdy připomenu díky svému mobilu. Byla velmi chytlavá a dokonce si ji dokážu představit i na nějaké diskotéce:-). Zdá se to neuvěřitelné, ale Videostop nás bavil 14 let. Přesně si pamatuji celý princip soutěže. Běžela ukázka filmu a pak v určitém okamžiku zaznělo: STOP! Hádání herců a různých situací z filmových a televizních ukázek mě nesmírně bavilo. Líbilo se mi, jak soutěžícím radili čeští herci, kteří ale většinou tak trochu blafovali. Před pár lety se ČT pokusila soutěž oživit a vznikl Nový Videostop. Ten mě ale totálně zklamal. Postrádal atmosféru původní soutěže. Bylo to velmi nudné a nepomohla tomu ani animovaná postavička Vlasty Buriana, která se míhala na trapném televizoru, který vypadal, jako kdyby byl z dob naších babiček:-). Je to hrozně škoda, že na Videostop už dávno usedl prach. Myslím si, že by si zasloužil vzkříšení. Hodnotím ho pěknými 4 hvězdičkami. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (14)

  • Původní navrhovaný název zněl „Takový malý bijáček“. (sator)
  • Pilotní díl Videostopu moderoval Josef Dvořák, když se ale dozvěděl, že by pořad moderoval každý měsíc a ještě k tomu živě, od projektu nakonec odstoupil. (Stocki)
  • Poslední díl původního Videostopu mohli diváci sledovat v premiéře 17.prosince 2000. Tzv. “Nový Videostop“ pak prvně běžel 6.ledna 2002 a zhruba o rok později byl vysílán díl poslední. (Stocki)

Reklama

Reklama