Reklama

Reklama

Poslední přeživší z neznámé planety, kterou vyplenili nebezpeční predátoři, soustředili svou zbylou sílu do dvou mocných kamenů. Tyto kameny stráží Pán Ohně, jenž je poslední z bojovníků proti predátorům, na jejichž straně stojí mocný Gargantua i se svými hrůznými potomky. Naštěstí jsou obři uvězněni pod zemí. Prozatím. O jejich probuzení se pokouší jejich spřátelené mimozemské bytosti sídlící u jezera ve starém domě. Kameny Pána Ohně mohou predátory i s obry nadobro pohřbít, ale má to jeden háček, mohou být použity pouze dvojčaty, jejichž pouto je velice silné. Podaří se to Theovi a jeho sestře, nebo Gargantua i s celou rodinou povstanou? (Major776)

(více)

Recenze (23)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Victoria Kelly: 1. Opening Credits [2:15] ,2. 1888/Nowhere to Run [2:07] ,3. Rachel and Theo [1:58] ,4. Auckland and The Gathering [2:08] ,5. The House [1:55] ,6. Mount Eden [2:22] ,7. Knock Knock [2:06] ,8. Funeral Home [2:51] ,9. Finding Mr Jones [1:38] ,10. Home Alone [2:33] ,11. The History of the World [2:28] ,12. The Magical Mr Jones [2:00] ,13. One Will Be Enough [3:03] ,14. Believe in Her [1:35] ,15. Weapons of Mass Destruction [3:48] ,16. Ricky Sets Out [1:11] ,17. Follow the Leader [2:21] ,18. Deeper Underground [1:27] ,19. I Need You Theo [1:30] ,20. Night Fishing [2:03] ,21. Alone He's Nothing [1:48] ,22. The Beast in the Jungle [1:45] ,23. End of the Road [1:46] ,24. Now You Run [2:26] ,25. The Gargantua Rise [3:13] ,26. Let's Go Home [3:19] ,27. End Credits [2:45], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neponáhľajte sa pod stôl všetci naraz.“ Celovečerná adaptácia staršieho (1982) novozélandského rodinného sci-fi seriálu Pod horou. Mám naň mimoriadne intenzívne nostalgické spomienky z detstva, kedy mi spôsobil nejednu doživotnú traumu. Fajn atmosféra, krásna výprava Nového Zélandu, snaživí trikári z WETY Petra Jacksona (ktorých práca ale tentoraz zrejme musela byť odvedená za menší honorár a výsledok tomu bohužiaľ odpovedá) a OK Sam Neill. Pre fanúšikov seriálu povinnosť. ()

petero 

všechny recenze uživatele

POD HOROU – seriál mojej mladosti (a určite aj mnohých iných) o dvojčatách, bratovi a sestre, ktorí sa dokážu dorozumievať aj telepaticky, svietiacich kameňoch, jazere, mimozemšťanoch maskujúcich sa za ľudí (v skutočnosti konárovité slizké bytosti, ktoré sa premiestňujú podzemnými chodbami) a Pán ohňa, ako ten dobrý mimozemšťan, jedno z dvojčat ktoré prežilo a teraz jeho úlohou je nájsť vhodné dvojčatá, ktoré dokážu zabrániť mimozemšťanom zničiť našu krásnu planétu... Ťažko porovnať seriál z '82 určený výhradne deťom, na ktorého sú len dobré spomienky a tento moderný film s TV lookom, tiež určený deťom. Problém je v tom, že kým v začiatku sa vynárajú spomienky na kľúčové veci zo seriálu, je film zaujímavý, no k záveru, ktorý je urýchlený a všetko rozhodujúce sa musí odohrať práve v túto noc, tomu už akosi chýba čaro. Kto nepozná seriál, tomu film nevsugeruje, že prišiel o niečo dobré. Každopádne na dánsky VIKAREN to nemá (tiež detský horor, ktorý má vtip, spád, dobrých hercov a zaujímavý vizuál – toto všetko UNDER THE MOUNTAIN filmu chýba). ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si připomenout vynikající stejnojmenný seriál z roku 1982 - http://www.csfd.cz/film/206340-pod-horou/. Bohužel jsem jej nikde nesehnal, tak přišlo na řadu aspoň todle. Pod horou 2009 funguje jako typický seriálový sestřiháč. Ze začátku slušně kopíruje hodně věcí z toho původního (barabizna, pohřebácké auto, roztékání), ale jak přijdou na řadu digitální triky (hadovatění vetřelců, ohně), tak jde vše do kopru. Navíc, ikdyž jde o regulérní samostatný film (!!!), má všechny nešvary seriálových celovečerních sestřihů - nejasné motivace, bez úvodu ... prostě jen tak na lehké připomenutí skvělého starého seriálu. Samostatně Pod horou 2009 neobstojí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tato sci-fi film o obludách , dobrodružná pohádka, je určena pro všechny generace. Ale mě to moc nevtáhlo dovnitř. Aspoň jsem si procvičil při ruském dabingu ruštinu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nějak to nemá šmrnc. Co si pamatuju, novozélandské filmy stavěly na tajuplné atmosféře místa a kamaremani z toho dokázali vytěžit maximum. Tohle je takové televizní - molo u jezera, nějaké betonové bunkry, jedna sopečná a lesy zarostlá propadlina. Nelogické chování postav (vlezete do domu nepřítele, když si nejste jisti, kdo vás tam skutečně vede?). Sam Neill jediný tam má skutečně herecké kvality. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Někdy moc čekám a dostane se mi málo a oči pro pláč opět škoda nevyužití všeho co mělo na obrazovce být, protože tam není nic. ()

Chatterer 

všechny recenze uživatele

Kromě Sama Neilla bylo v tomhle filmu hodně prapodivné herecké obsazení. Prostě mi tam ti hlavní hrdinové vůbec neseděli. Jinak celkem průměrný snímek. Nic jsem od toho nečekal a taky nedostal. Kvalitě seriálu se tohle rozhodně nevyrovná. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Už nevím jestli to byl Magion nebo Vega, kde jsem kdysi dávno tento seriál sledoval, ale jedno vím jistě - seriál si mě totálně získal a naháněl mi strach. Film mi tu atmosféru skvěle připomenul a nemám k němu větší výhrady. Triková úroveň možná mohla být lepší, ale řekněme, že to byl autorský záměr. Dětští herci nejsou špatní a Sam Neill odehrává svůj standard. Z nostalgie a za Neilla dávám hvězdu navíc. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Obyčejný koukatelný béčko. S. Neill je jedinným tahounem tohoto snímku. Jinak po všech stránkách slabší průměr. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Původní seriál jsem neviděl, ale prakticky jediné, co mě na filmu zaujalo, byla atmoséra a efekty. Jinak to byla bída. Je velmi vidět, jak je to prostříhané (delší stopáž by neškodila) a ze všeho nejhorší jsou ty repliky. Ne, postavy nemluví jako roboti, nýbrž jako retardi! Jedinou omluvou je, že jsou to vlastně mimozemšťané. Ale radši bych byl, kdyby nemluvili vůbec, nebo nějakou alien řečí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dvojčata Theo a Rachel se po smrti své matky, stěhují ke svému strýci do Aucklandu. Krásné město prošpikované spoustou démonicky vypadajících vulkánů si oba oblíbí, ale brzy zjišťují, že v blízkém zchátralém domě se děje něco podivného. Chlapík, kterého potkají poblíž jednoho z vulkánů jim sdělí pravdu o zaniklé civilizaci a o mimozemšťanech, kteří chtějí zničit zemi - a právě ony vulkány mají být cestou pro zákeřné Gargantue. Jediný, kdo je může zastavit, jsou právě dvojčata za pomoci magických kamenů, které ji chlapík předá ... Tak nějak nevím, pro které publikum byl tento film určen. Svojí pohádkovostí bych to směřoval na menší diváky, ale předpokládám, že ti budou z hnusných m-záků připos.aní až za ušima, pro starší diváky bude zase film k uzoufání nudný. Své tomu přidávají i nikterak extra sympatičtí představitelé dvojčat, a ani Sam Neill tentokrát nevyšvihl nějaký extra výkon (no ono, co chcete taky zahrát na ošuntělém obejdovi, že). Ale musím pochválit opravdu nádherné exteriéry Nového Zélandu - opravdu slast pro oko! ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdičky za to, že konečně vznikl remake. Dlouho už se snažím sehnat původní seriál v nějaké koukatelné kvalitě, protože to byl vedle Jacka Holborna jeden z památných kousků hranice 80. a 90. let, oba jsou to seriály, které jsem si, jako i moji bratři, pamatoval jen tak nějak pocitově, prostě jsme věděli, že to byly dobré seriály, které zanechaly hlubokou stopu. Když jsme se před lety snažili vůbec zjistit, jak se Holborn a Pod horou vůbec jmenovaly, abysme si je mohli opatřit, museli googlit z klíčových slov (v tomto případě) jako jezero, sliz, tunel a vůbec si nepamatovali zápletku, zemi původu nebo cokoli, to tomu na hlubokém vztahu k těmto dvěma seriálům v mojí hlavě jen přidalo. Oba navíc nelze jen tak snadno sehnat, staré Pod horou jenom v hrozné VHS kvalitě na youtube a Holborna ani tam ne, na toho jsem čekal dva roky, než ho dávala česká televize. Prostě srdeční záležitost a tohle v tom případě taky, jasná čtyřka! ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Po znovuobjevení seriálu mého dětství - Pod horou, jsem se dostal i k této novodobé adaptaci a i když jsem moc nečekal, stejně mi to přišlo slabé. Sam Neil ani nové digitální triky (zvlášť ty ohně (!)) tomu nepomohly. Nechápu potřebu zavádět nějaké fantasy názvy jako Pán ohňů, Gargantua apod., které vzhledem k povaze jejich uživatelů ani moc nedávají smysl. Původní seriál si vystačil bez toho a bylo to tak daleko lepší. Ještě k tomu je to výrazně zkratkovité, chybí tomu pořádná výstavba atmosféry, jakoby to prostě museli nacpat do 90-ti minut. I s menšími prostředky se dá zahrát velké divadlo. Tady to evidentně nezvládli. I když to není úplně zlé, pokud i teď zapůsobí 30 let starý počin pro děti lépe a věrohodněji, než současný film, tak je něco špatně. ()

zuzzzh 

všechny recenze uživatele

na serial to nema, to je bez debat. myslim ze sam neill je to najhorsie v tomto filme /kdyz sa precenis, moc si to neuzijes.../ ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem před pár dny zkouknul původní, 'kultovní' minisérii, tak se mi povedlo splašit i tento remake. Děcka jsou o něco starší, příběh lehounce poupraven a nahuštěn do hodiny a půl. Herecky taky vesměs v pohodě, jak dvojčata, tak zejména Sam Neill (divím se, že jsem na film - mmj. i díky jeho účasti - nenarazil už dřív; asi to hodnocení a omezená distribuce). Weta asi nebude TA Weta, protože i triky nejsou nic extra, ale aspoň nějaký progres oproti původnímu zpracování tam je. Nebýt to vyloženě srdeční záležitost, asi bych tak vysoko nehodnotil, ale i tak se mi to vcelku líbilo. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Jsem asi 46. kdo tento film na čsfd hodnotí a nikomu dalšímu to již nepřeji. Je to opravdu ztráta času, špatný příběh, podprůměrné herecké výkony, televizní zpracování a blbý konec. Prostě ne, nekoukejte na to... ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

Seriál neznám, ale film je slabší béčkový průměr, který nenadchne, ani neurazí. Dětem (10-15 let) se to bude určitě líbit víc. ()

Reklama

Reklama