Reklama

Reklama

Vincent je pohlcen vlastní minulostí - před třemi lety jeho ženu zavraždil neznámý taxikář a od té doby nemá Vincent klid. Jediným cílem je pro něj pomsta. Sousedka Alice Vincenta miluje a je přesvědčena, že ví, jak jej udělat šťastným. Podle svého promyšleného plánu se rozhodne stvořit viníka, jemuž by se Vincent mohl pomstít. Ne všechno se ale dá předem naplánovat... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (42)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Zločin jsem se dívala především kvůli Harvey Keitelovi a Normanu Reedusovi. Nečekala jsem žádný extra film, ale nakonec jsem byla příjemně překvapena i potěšena. Samotný příběh není zpracován nijak zajímavě, ani příliš napínavě a nějaký jiný filmař by z něj jistě dokázal vytřískat víc a udělal z něj drsný a napínavý "psycho" film. Možná právě proto, že se nejedná o typickou žánrovou podívanou, ale spíše poklidným tempem plynoucí děj, se mi Zločin zalíbil. Tím hlavním, kdo celý snímek vyzvedává do výšin, je Harvey Keitel. Ten mi zde přišel nehorázně sexy a přitažlivě, o to více, že zajímavě byla vytvořena i jeho postava osamělého taxikáře. Zkrátka mě dostal:) Nějaké ty (ne)logické kiksy by se také našly, ale jelikož se nejednalo o překomplikovaný děj, sice jsem si jich všimla, ale nějak více mě nerozptylovaly. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když vidím u názvu thriller a psychologický, představím si nějakou věc z který budu vedle ještě týden, poněvadž mě psychologicky dostane do kolen jak to umí pár podobných snímků. Bohužel Crime jen volně plyne a absolutně nic zvláštního nenabídne. Potom vše dostává lepší spád zhruba v polovině, ale obrovsky rychle zase klesá tam kde byl na začátku. Potom bych čekal nějaké zvraty, protože u takových snímků je to nejdůležitější věc. Ano jeden se objevil a docela překvapil, ale to bylo vše... 4/10 = 40% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Až příliš poklidné vzhledem k tomu, o jaký námět se jednalo a v tomto případě je to obvzláště velká škoda, protože zápletka patří k těm neotřelým. Vypjatější momenty, pro které tu bylo moře prostoru, prakticky chyběly a hodila by se i mrazivější atmosféra. Nicméně tyto nedostatky z velké části vynahrazují herci a zejména Harvey Keitel tady hraje jako Bůh, takže ve finále hodnotím lehce nadprůměrně, alepocit z promarněné příležitosti přetrvává. 65% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Keitel nikdy nezklame a Béart je mi nepříjemná už z jiných filmů.Mluví jako když slova vyplivuje a její projev je nevýrazný a tím film dost ztratil..Jinak film je dobrá podívaná , neříkám,že nejlepší,ale dobrá.Vše je reálné ale na škodu je ten šedomodrý filtr kamery aby zdůraznil ponurost a bezútěšnost prostředí ve kterém se odehrával..Je to jak z komiksu.To dost uškodilo.Mě film zaujal ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Zločn má něco do sebe. Určitě je to film,na který hned druhý den nezapomenete, ovšem k tomu aby byl zařazen mezi "nezapomenutelné" na delší dobu, něco mu chybí. Je to jistá "nelogičnost" jednání postav,které aby takto konaly,musely by být řádně ujeté.. Každopádně atmosféra snímku je zajímavá, nápad taky... chtělo by to jen vyměnit jisté pasáže ve scénáří za trošku více reálnější momenty. Obsazení je přesné,herecké výkony taky dobré. Každopádně Zločin nezapadá mezi tu nudnou šeď krimi filmů, kterých byly natočeny do této doby tisíce. Odlišuje se a to je dobře. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA. (Terva)

Reklama

Reklama