Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Představte si, že existujete v různých podobách v paralelních světech. Vaše alter ega prožívají rozmanité osudy a se smrtí každého vesmírného dvojníka se rozdělí jeho síla a energie mezi zbývající. Přechody mezi jednotlivými světy - kvantové tunely známé jako červí díry - hlídají speciální agenti multiversa. Jeden z nich, bývalý agent Yulaw, už zničil v paralelních světech 123 svých alternativních životů. Už zbývá jen poslední dvojče na Zemi, uznávaný veterán losangeleského policejního oddělení Gabe. Jeho život, spokojené manželství i čest se ocitnou v troskách, když Yulaw vnikne do jeho světa, hnaný touhou stát se nejmocnějším, neporazitelným jedinečným. Křehká rovnováha vesmíru je ohrožena, osudová bitva mezi dobrem a zlem vrcholí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tvůrci na začátku nastavili poměrně absurdní pravidla a pro jistotu je hned začali porušovat. Nebudu rozebírat jednotlivé nesmysly (je jich moc) a to zejména z důvodu, že jsem se při této prapodivné jízdě velmi slušně pobavil. Akce střídá akci, hudba správně duní, Jet Li má celkem vyrovnaného soupeře v sobě samém a já dávám ****, protože jsem si jist, že 124 dalších mých JÁ, žijících souběžně se mnou v paralelních vesmírech, tento snímek nekompromisně strhá. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Svižný akční film si neláme hlavu s nelogičností zápletky a „tahání za dráty“ včetně digitálních efektů při bojových scénách je ospravedlněno žánrem sci-fi. Rozhodně stravitelnější „jetliovka“ než kapku utahaný Romeo musí zemřít nebo nedejbože „chanovky“ Medailon či Tuxedo. Na rozdíl od většiny zde s Jedinečným nemám problém. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Akční scény jsou dobrý a Jet Li si to dává se stejnou vervou jako obvykle, ale režisér a byl průměrnej a je to škoda, protože nápad tenhle film určitě měl. Vždy když Jason Statham a Delroy Lindo bojovali se zlym Jetem Li tak jsem trpěl, protože podle všech faktů by je Jet měl rozsekat asi za sekundu, ale oni mu furt ňák odolávali a bylo to debilní. Konec taktéž debilní. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Super rychlá jízda, která se po cestě nějak zadrhla a ve výsledku mi to připadalo spíš jako hooodně dlouhý promo klip výborné desky Sinner od Drowning Pool. K tomuhle béčkovému akčňáku tedy i přes perfektní hudbu nebudu shovívavý, protože si hraje na něco víc než ve skutečnosti je a choreografie soubojů je místy dost úsměvná. Nebudu už dál rozpitvávat co by, kdyby ... 35% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Jedno z posledních čistejch béček a zároveň perfektní ukázka filmařiny z přelomu tisíciletí. Bitky, dystopická blízká budoucnost, nápaditý triky, nabušenej nu-metalovej soundtrack, sympatický obsazení kterýmu kraluje Jet Li a hláškující Statham, a to vše završeno jednim z nejdrsnějších konců v historii filmu kde se zlej Jet Li rozhodne že než bejt něčí kurvička tak radši rozkope palici celý paralelní dimenzi. Ano samozřejmě to není Schindlerův seznam a nemá to hlubší podtón ani poselství, ale to by tu hledal jen hlupák. Snad jediná věc kterou jsem filmu nesežral bylo to že Jet Li a Carla Gugino spolu píchaj. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Scény, v ktorých Jet Li bojuje sám proti sebe, sa natáčali v skutočnosti tak, že v nich bojovali herec a kaskadér, ktorý mal podobnú postavu. Kaskadérova tvár bola natretá zelenou farbou, aby mohla byť v post-produkcii digitálne nahradená tvárou Jeta Li. (m.a.t.o.)
  • Niektoré postavy sú pomenované podľa slávnych režisérov: Woo, Scott, Yates, Siegel, Besson. (m.a.t.o.)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama