Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Týmto filmom je jednoznačne dokázané, že na záchranu Zeme netreba len mladých - mladších ( ale vzdelaných ) svalnáčov, ale to svoje spravia aj skúsený starí - starší ( ale vzdelaní ) svalnáči. Skvelá oddychovka, kde fandíte osadenstvu a ich odhodlaniu ešte raz ( a zrejme naposledy ) dokázať svoj talent. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hoši, pojďme si trochu zablbnout ve vesmíru, když má Houston zase problém. Dnes páprdové, kdysi hvězdy NASA. A stanou se jimi znovu. Někdejší testovací tým musí znovu do akce, protože sic se doba výrazně změnila, stařičký satelit se vymknul kontrole a chystá se zřítit na Zemi. Navigační systém je potřeba opravit a to neumí jen tak někdo. Kvalitní ruční přístup ze staré školy zajistí kvarteto, které tak bude brzy zase na koni. Clint Eastwood zřejmě bouchl do stolu a naznal, že dost bylo těch hezounů, co při západu Slunce pronášejí polotrapné věty a pak udělají hrdinský čin, který zachrání celou planetu. Slibný námět lehce sráží „důchodcovské“ tempo, laskavě vtipná první polovina potěší, patetická kovbojka ve vesmíru už je trochu slabší. Technicky je to fajn, herecky pochopitelně rovněž, Eastwood si zřejmě splnil další ze svých snů. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový obstojně koukatelný mix Apollo 13 a Armageddon po důchodcovsku. Než se posádka dostane do kosmu, je to zábavná inteligentní komedie s hereckými koncerty hlavně Lee Jonese a Sutherlanda (Eastwood nezklame, jen poskytne přesně to, co od něj jeho fanoušci a fanynky očekávají), jakmile se však posádka dostane do kosmu je to dost špatné a místy až nechutně kýčovité (až nelogické - "cesta" na měsíc a takřka netknuté tělo po atomovém výbuchu (ostatně i tento závěrečný záběr si film mohl Eastwood odpustit). Suma sumárum, zpočátku zajímavý a humorný film skončí trochu až moc americky, ale i tak si to 3,5* právem zaslouží. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Space Cowboys" považujem za jeden z najslabších titulov, ktoré režíroval hollywoodsky veterán Clint Eastwood. Jeho filmy mám rád, ale táto geriatrická hovadina ma teda fakt nebavila. Štyria starí páprdovia, čo sa vrhnú do vesmíru, aby zachránili našu planétu sa mi zdali hodne trapní. Bolo to naivné, nedomyslené a značne nevieryhodné. Proste úplna hlúposť. A ani quarteto Clint Eastwood, Donald Sutherland, James Garner a Tommy Lee Jones mi veru nebolo sympatické. ** ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nesnáším neprůstřelné hrdiny, kteří předstírají, že bez potíží pouhým pohledem svého osmdesátiletého oka omráčí třicátníka plného svalů. Kvituji s velkým povděkem, že hlavní hrdinové tohoto filmu se neberou příliš vážně. Bohužel i přes značný nadhled se snímek neubrání mnoha stereotypům, takže v druhé polovině už začíná diváka spíše nudit. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • „Trochu zestárnete a chtějí po vás, abyste hrál o dvacet let mladší postavy, což je absurdní. Chtějí po vás, abyste hrál nějakého čtyřicátníka. Vy už ale čtyřicátníky hrát nechcete,“ svěřil se se svými pocity Clint Eastwood, který zde hraje jednoho z veteránů, kteří letí do kosmu opravit starý satelit. (ClintEastwood)
  • Filmaři mohli natočit skutečné starty i přistání kosmických lodí, všechny scény v kosmickém prostoru se však natáčely s použitím miniaturních modelů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama