Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

choze 

všechny recenze uživatele

"Srovnej se s tím - dneska je to úplně jiná hra." Po slabší trojce a následné sedmileté pauze se Drsnej Harry vrátil na plátna kin v nové dekádě a v konkurenci Ramba, Rockyho, Indyho a Terminátora se obávám nemohl ani s nově nafasovanou ještě impozantnější bouchačkou nabídnout víc než nostalgii po oblíbené postavě. Žánru, který v sedmdesátkách nakopnul a dominoval mu, už v osmdesátkách neměl moc co dát a nepomohla mu ani přeakčnělost první půlky jeho čtvrtého dobrodružství, ani určitý úkrok v sérii daný tím, že poprvé Harry nečelil hrozbě pro celé San Francisco a poprvé ze San Francisca vytáhl paty. A ani to, že si to Clint zrežíroval. Navíc je i přes přítomnost komického psího parťáka a další várku vypečených hlášek (a opakování klasické "Go ahead. Make my day.") čtyřka nejtemnější - od rape and revenge story a la I spit on your grave hodící se spíš zpět do semdesátek, přes zvýšený počet nočních scén, až po pochmurnější hudbu Lalo Schiffrina. Jako mladšímu mi ta temnost nesedla, s odstupem času ji naopak oceňuju. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

GO AHEAD, MAKE MY DAY. Harry konečně zase přitvrdil, hláškuje ostošest a dokazuje, že se do hedonistických osmdesátek naprosto ideálně hodí. Sudden Impact má díky změně velkoměstského prostředí za přímořské městečko pomalejší tempo, ale to nevadí, protože je tu Eastwood - režisér, který má působivou atmosféru v malíčku. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stvrty diel Dirty Harryho dostal nazov Sudden Impact. A co je pre seriu najhorsie, opat sa zmenil reziser. Pokial Dirty Harry z roku 1971 reziroval Don Siegel, dvojku uz tusim Ted Post, Trojku Enforcer uz reziroval James Fargo, no a tuna v Dirty Harry 4 Sudden Impact sa rezie chytil samotny Clint Eastwood / /Bronco Billy, Honky Tonk man/. Pan Eastwood uz sice mal reziserske skusenosti /Tulak z sirych plani, Honky Tonk man/ a urcite aj talent, ale serii celkovo zmena rezisera s kazdym novym filmom skor uskodila nez prospela. Naslo by sa tuna par serii znicenych castym striedanim reziserov. A presne takto dopadol aj Dirty Harry. Scenar je tuna slaboduchy, samotny Harry Callahan ma opletacky nielen s vrahom, ale aj so so sefom/sudmi. Vysetrovanie vrazdy vedie tentokrat k trochu prekvapivemu zaveru. Akcnych scen je pramalo, a su mdle, strielacky taktiez nic moc. Ale aspon ze su. Herecke vykony mizerne, hlavny zaporak je oproti strachnahanajucemu Andrew Robinsonovi /Dirty Harry 1/ nevyrazny a slaby. Spracovanie az moc televizne, dejova linia nevyrazna. Bohuzial sa vsak natocila aj 5 -ka The Dead Pool, a ta sla kvalitou este viac dole. O tom vsak pisem az v komentari k samotnej Dirty Harry 5. 62 % ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Smith and Wesson... and me. Swell. Clint s velkou bouchačkou počtvrté ztrácí veškeré oslí můstky mezi scénami a jde už jen o to, jak krutou hlášku Clint z plátna vycedí a kolik drsných ksichtů u toho hodí. A když se mlátí ženský a střílí negři, starý dobrý Harry pořád baví. Už to ale není taková zábava se na to dívat skoro dvě hodiny. [Přesná stopáž: 112 min] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $67,642,693Tržby Celosvetovo $67,800,000║ Séria o drsnom Harrym sa mi začína čím ďalej viac páčiť, má to štavu, skvelého Eastwooda, svižný dej, dravú akciu a šikovné prestrelky ako z divokého západu. /80%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)
  • Pro natáčení bylo vybráno město Santa Cruz. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama