Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Harryho rozcuch trochu prošedivěl, ale stále drtí slova přes drsně sevřený chrup a stále kosí všechny, kdo se mu nelíbí, nebo se ho snaží odeslat do věčných lovišť. Po boku má už zase protivnou ženskou a proti sobě dalšího magora, jakými – jak se po pěti dílech zdá – je San Francisco hodně dobře zásobené. Vyšetřování probíhá v prostředí filmařských studií, atraktivitu ale poněkud narušuje skutečnost, že většina štábu je nepříčetně hravá a hlavním podezřelým je režisér, jehož tvorba je hnůj první třídy a talent jako čtyřhlavá lidožroutská treska, alias rybí postrach z Aberdeenu (= ta taky neexistuje :). Je možné, že diváky fascinuje smrt a násilí, protože je to jejich „obrana před strachem“, u Sázky na smrt jsem se ale nebála a neubránila mě ani před bolením v krku. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Callahan, i když s asi nejhvězdnějším hercem ze všech filmů. Nicméně, i když je zápletka pořád poměrně originální, je to takové nějaké bez ducha těch předchozích filmů. Něco tomu chybí, navíc ke konci je to tak trošku už přehnané s tím autíčkem. A aby Harry odpravoval padouchy harpunou, to se mi moc nezdá. Přesto je to poctivý film, s tradičně skvělým, charismatickým, i když tentokrát méně hláškujícím a drsným Clintem Eastwoodem. Navíc se tu mihne i Jim Carrey a oživí to Liam Neeson. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka ze staré školy, kterou vytahuje z podprůměru skvělý Clint Eastwood ve své poslední roli o drsňáckém policistovi Harry Callahanovi. Příběh mi nepřišel moc zajímavý, spíše místy nudný. Nejlepší scéna z celého filmu je asi honění Clinta autíčkem na dálkové ovládání. Dvě hvězdičky to je maximum, které můžu dát, už jenom s ohledem na předchozí díly...... ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Asi si na stará kolena pořídím autíčko na dálkové ovládání, a když s ním zrovna po ulicích nebudu prohánět důchodce, vždycky s ním můžu na dvoře honit slepice. A aby toho nebylo málo, seženu si k tomu ještě harpunu. Ta se totiž vždycky hodí.___ Buddy jako režisér sice za nic nestojí, ale když si Clinťák umí udělat srandu sám ze sebe, tak to beru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim ani kolikaty uz pokracovani Drsnyho Harryho, ale opet hodne povedeny. Samozrejme to cely stoji na postave Clinta, kterej je fakt spravne drsnej, sem tam hodi nakou hlasku a jeho styl strileni je fakt dokonalej, vetsinou kazdyho sunda jednou ranou do hlavy kanonem jak hovado a ten odlitne pet metru do hajzlu. A kdyz uz zminuju Clinta, musim taky zminit Liama Neesona, kterej taky dela vicemene drsnaka a taky mu to skvele sedi. Ale ja si tenhle film stejne poustel kuli Carreymu, kterej tu je sice jen pet minut, ale jeho silenej muzikant je fakt paradni role a Carrey si ji vyditelne uziva. Jinak co se tyce samotnyho pribehu, nic moc originalniho, nicmene dostacujici a nikde se nezadrhavajici, takze tech 90 minut utece jakoby nic a ja se dobre bavil. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • „Každá postava má omezené možnosti a Drsný Harry již svůj potenciál víceméně vyčerpal“. Takto se rozloučil Eastwood se svou slavnou postavou, kterou si zde zahrál naposled. (ClintEastwood)
  • Tento film byl pro skupinu herců, kteří v té době začínali svou kariéru, příležitostí předvést svůj talent. Mezi ně patří Patricia Clarkson, Liam Neeson či Jim Carrey. (ClintEastwood)
  • Po filmu Bird (1988) se snímkem Sázka na smrt vrátil Clint Eastwood k roli filmaře "na plný úvazek". Právě v tuto dobu totiž končilo jeho funkční období, ve kterém působil jako starosta města Carmel, a mohl se tak opět naplno věnovat natáčení filmů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama