Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Film, kde je Liam Neeson ještě mladý ucho, kde se Jim Carrey ještě v titulkách jmenuje James Carrey, film, kde Dirty Harry rozstřílí půl San Franciska, tak jak jsme na to už dávno zvyklí... Zakončení pentalogie je vcelku průměrné, scénář a příběh vůbec jako takový je docela i podprůměrný, ale je to celé zajímavě natočeno, na Patriciu Clarkson se pěkně kouká, má to jen hodinu třicet a je to docela sranda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry popiaty raz a naposledy. A regulerne ide o najslabsi diel, ktory o vysinach kultovej Dirty Harry z roku 1971 moze len snivat. Ponajprv sa stala ta hrozna myslienka, ze som o deji a o scenari aktivne rozmyslal, a to som nemal robit. Scenar je plny nelogickych dier, absolutne chybaju uderne hlasky ako z kultovej jednotky a reziser Buddy Van Horn je v tomto pripade len za rutinera. Genialnu zapletku a la Hitchcock tu nemozno hladat /napokon tu ani ziadna nie je/ -- a ynteligenciou a la Ymmanuel Kant seria tiez nikdy neoplyvala. Akcna autonahanacka s anglicakom bola sice smiesna, ale mala zakryt scenaristicku a rezisersku nemohucnost. Pan Eastwood ako drsnak fajn, ale cely film posobi miestami az prilis televizne. 50 % ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Dirty Harryho je sice nejslabší, ale zase tak strašný mi to nepřišlo. Ano, příběh je pitomej a vykrádající dohromady původního Drsného Harryho i částečně Náhlý úder. Ano, občas je to nuda. Hudba jsou znova a ještě hůř synťáky, jenom občas se ozve klasickej Schifrin. Akce je natočená stejně divně jako v pokračováních Přání smrti. Harry tu má holku. Harryho šéfové nepůsobí vůbec nějak že by Harryho opravdu mohli omezit. A sám Harry už je spíš jenom panák co všechny zločince zabije a ostatní nesnáší. Ale pár věcí to táhne nahoru. Především Clint Eastwood, který i v roli zploštělého Callahana působí lépe, než Bronson jako zploštělý Kersey. Navíc mu aspoň zůstalo pár hlášek. Jeho parťák Číňan není zdaleka tak trapný, jak jsem se obával. Zaujme Jim Carrey jako zfetovaný zpěvák a Liam Neeson jako režisér hororů. Vůbec filmové prostředí bylo docela vtipné. A taky zaujme dobře udělaná a vtipná scéna honičky s autíčkem na ovládání, silně inspirovaná Bullittem. Takže nakonec 3*. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po Taken dostává scéna, kde Eastwood vyhrožuje Neesonovi, úplně jiný rozměr :) Pětka zapadá do osmdesátek výrazně líp než čtyřka, ale pořád nemá - stejně jako bondovky - šanci udržet krok s konkurencí v podobě Smrtonosné zbraně, Pasti a trojek Ramba a Indyho. Harry má sice stále styl (čtení vzkazu ze sušenky štěstí ozbrojenému lupiči), ale akce je na dobové standardy málo a utkví jen fajn honička s dálkově ovládaným autíčkem. Fakt nechápu, proč dali tvůrci dle tehdejší módy Harrymu za parťáka asiata ovládajícího bojová umění, když ho pak nechali jen dvakrát kopnout v jedné scéně. Tedy ona je celá linie s parťákem, jakož i zápletka s hrou smrti dost nedotažená. S povděkem naopak kvituju Patricii Clarkson, která je v mých očích výrazně fešnější než Sondra Locke. Každopádně je Sázka na smrt sice nijak výjimečným, ale důstojným zakončením série. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Jediný film zo série o Drsnom Harrym, kde si nezahral Albert Popwell. V predchádzajúcich filmoch stvárnil postupne postreleného bankového lupiča - Drsný Harry (1971), pasáka - Magnum Force (1973), Big Ed Mustafu - Násilník (1976) a Horacea Kinga - Náhly úder (1983). (tiradentes)
  • Harry Callahan (Clint Eastwood) sa počas naháňačky s autíčkom na diaľkové ovládanie, vyhýba autom električke typu US Standard Light Rail Vehicle od firmy Boeing Vertol. (autobusik2)
  • Až v tomto pátém pokračování se postava detektiva Harryho Callahana konečně dožila věku, který mu na počátku určili tvůrci cyklu Harry Julian Fink a Rita M. Finková. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama