Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Jino 

všechny recenze uživatele

Pátý díl o Harry Callahanovi svoji kvalitu ztrácí především tím, že Drsný Harry není už tak drsný (vyjma scény s kamerou) - je v mnohých věcech umírněnější než obvykle, samozřejmě až na svůj vztah ke zločincům. Ty opět bez přemýšlení na místě odsoudí a popraví - a tak to má být. Zápletka o seznamu smrti je docela originální, provedení však nijak nevybočuje z průměrného kriminálního thrilleru. Co mě naopak velmi potěšilo, byla účast takových hvězd jakými jsou Liam Neeson, Jim Carrey a zejména moji oblíbení Guns N´Roses. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V polovičke 80. rokov, strácal Clint Eastwood, ako herec, kredit. Účinkoval síce vo filmoch, ktoré nemožno pokladať za finančné katastrofy, nejaké tie ´´money´´ prichádzali, ale už to nebolo ono. A sádzka na istotu, bol návrat k jeho najslávnejšej úlohe. Kredit sa ale nezlepšil. Ide o čistokrvný produkt svojej doby, kedy sa takmer každý akčný snímok tej doby strihal do mrte, s minimom charakterných poňatí a cieľom obohatiť kinematografiu. Akčný žáner je niečo, kde sa takéto veci nevedú, ale ak áno, potom sú z toho míľniky. Toto nieje ten prípad. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Posledný diel Harryho už miestami vyznieva jak paródia. Prípad z nejakým vraždiacim magorom nestojí za veľa. Hlavne kvôli zloduchovi, ktorý keď konečne odhalí svoju identitu, tak je len k smiechu. Samotné pátranie je len nahodilé bez nejakých zmysluplných stôp. Ako celok to je slabšie, ale našťastie má film krátku stopáž. V jednotlivostiach tu je pár zaujímavých vecí, ktoré som si pamätal. Či už vedľajšie výstupy budúcich hviezd (Carrey alebo Neeson), parodická naháňačka s malým autíčkom ale Clintove klasické kruté prestrelky v ktorých si počká kým zloduchovia vystrieľajú svoje zásobníky a potom ich bezbranných chladnokrvne strelí do ksichtu. A zdrhajúceho zbabelca pekne do chrbta. Bol to drsniak, ten Harry. Dnes už pre takých poldov nie je miesto, ani na svete, ani vo filmoch. 6/10. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Původní atmosféra se vytratila definitivně, nastupuje zcela prachobyčejná kriminální story a s asi nejhorším antagonistou, který kdy proti Harrymu stál. Sám Callahan to sice pořád ještě jakž takž dává, ale jeho postava je už spíš takovým ozdobným panákem sloužícím jen pro pobavení diváků než čímkoliv jiným. Každou chvíli mu někdo naběhne na mušku, on ho s grácií odbouchne a sem tam utrousí nějakou tu hlášku. Kolovrátek, který se rychle omrzí a nenašel jsem prakticky nic jiného, čeho by se dalo chytnout. Tři, ale vcelku z milosti. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Poslední díl z Callahanovské série není vůbec špatný. Není to už sice taková pecka jako Magnum Force, ale stále se na to dá pěkně dívat. Od prvního Dirty Harryho už tvůrci urazili pěkný kus cesty a je to vidět. Zápletka není nijak extra zajímavá, což je pro Harryho docela škoda. Mohlo být trochu víc popřemýšleno nad scénářem. V každém případě je zde pár zapamatování hodných scén, jako například ty s autíčkem. Podobně jako v předchozím díle někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Tento film byl pro skupinu herců, kteří v té době začínali svou kariéru, příležitostí předvést svůj talent. Mezi ně patří Patricia Clarkson, Liam Neeson či Jim Carrey. (ClintEastwood)
  • Po filmu Bird (1988) se snímkem Sázka na smrt vrátil Clint Eastwood k roli filmaře "na plný úvazek". Právě v tuto dobu totiž končilo jeho funkční období, ve kterém působil jako starosta města Carmel, a mohl se tak opět naplno věnovat natáčení filmů. (ClintEastwood)
  • Až v tomto pátém pokračování se postava detektiva Harryho Callahana konečně dožila věku, který mu na počátku určili tvůrci cyklu Harry Julian Fink a Rita M. Finková. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama