Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Inspektor má právo vědět, za co byl chválen." Než se však mistr světa ve ztrácení parťáků prostřílí k písemné pochvale od starosty, tak ukáže světu, jak se léčí simulantův infarkt, proč není vhodné stát při výstřelu za tarasnicí nebo jak se zatýká v kostele. Mě to tedy bavilo, ale pokud bude Harry někdy potřebovat pomoci s nějakými teroristy, tak mu nepomůžu, protože se ještě necítím na státní pohřeb. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příjemná krimoška se skvělým Clintem Eastwoodem a dalšími dobrými herci. Inspektor Harry Callahan je za přílišnou tvrdost u zásahu přeložen na osobní oddělení. Brzy však na oddělení vražd začíná chybět, tak ho tam vrátí a k němu přidělí nezkušenou policistku z osobního oddělení Kate. Harry nemá ženy ve službě rád a dává to Kate při každé příležitosti najevo. Kate si ho však brzy získá na svou stranu, protože prokáže odvahu i policejní schopnosti. V San Franciscu však začala působit nová teroristická organizace a jako prvního chtějí zabít starostu. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Úroveň kvality, kterou vlastnil předchozí díl, v tomhle filmu bohužel prudce klesla, co se týče děje tak nic překvapivého, a hudba? to snad i moravanka co poslouchá moje babička dodává vážnější atmosféru, než jaká hraje ve scéně kdy Harry pronásleduje toho chlápka s kufříkem, kolegyně Harryho ... proč? dovolil bych si tvrdit, že by film mnohem více zaujal bez ní, naštěstí to měla brzy za sebou, chtěl jsem ohodnotit 2* ale přihazuji jednu navíc za pár vcelku vtipných hlášek. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mne moc nevzal. Jsou tu podivní náboženští fanatici, kteří se ohánějí Bohem, ale nedělá jim problém zabít staříka v důchodu, který si po nocích přivydělává jako hlídač, nebo chlápka, co jen zvedá most, a ostatně i ten militantní kněz mi přišel divný - tahle rovina není moc vysvětlená a vlastně jsem pohnutky celé té skupiny nějak nechápal (jasně, šlo jim o prachy, ale přece jenom tam bylo nějaké hnutí v pozadí). I ten italský parťák tam má naznačené náboženské pozadí, mělo jít snad o nějaký kontrast? Na začátku je Harry sice opět drsný, ale jen chvilku, protože mu přidělí jako parťačku ženskou, a on změkne jak dvojka máslo. Navíc ta prdelatá Hispánka bez zkušeností pobíhá po městě, a to v saku a dlouhé sukni, tváří se věčně udiveně, aby pak prostřelila chladnokrevně někomu hlavu a řekne na to jen udiveně, ó jé, skutečně jsem se trefila? Konec vyznívá hezky absurdně, použití bazuky je sice efektní, ale stejně z celého filmu mám určitou pachuť nedořečenosti a nedotaženosti. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie s drsným Harrym, ktorý ledva schová delo pod svoje sako. Narozdiel od iných búchačiek, ale smelo prestrelí čelné sklo bez toho, aby sa guľka odrazila. Aspoň Harry to tak tvrdí a ja mu verím. Tentokrát plávame trochu v priemerných vodách a veľkú zásluhu na tom má aj nevýrazný záporák. Niektoré scény, najmä tie akčné sú už z dnešného pohľadu trošku smiešne, ale Eastwoodove hlášky nestarnú. "Možem niečo povedať, Mckey?..., smrdí ti z huby..." 60%. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Autoři scénáře G.M. Hickman a S.W. Schurr nenašli způsob, jak se dostat k Eastwoodovi, a tak v roce 1975 přišli do jeho populární restaurace Hog's Breath Inn a rukopis scénáře nechali ležet na stole. Scénář zaujal jak Eastwooda, tak několik dalších lidí z Malpasa a začal tak vznikat třetí díl o Drsném Harrym. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)

Reklama

Reklama