Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Dirty Harryho je sice nejslabší, ale zase tak strašný mi to nepřišlo. Ano, příběh je pitomej a vykrádající dohromady původního Drsného Harryho i částečně Náhlý úder. Ano, občas je to nuda. Hudba jsou znova a ještě hůř synťáky, jenom občas se ozve klasickej Schifrin. Akce je natočená stejně divně jako v pokračováních Přání smrti. Harry tu má holku. Harryho šéfové nepůsobí vůbec nějak že by Harryho opravdu mohli omezit. A sám Harry už je spíš jenom panák co všechny zločince zabije a ostatní nesnáší. Ale pár věcí to táhne nahoru. Především Clint Eastwood, který i v roli zploštělého Callahana působí lépe, než Bronson jako zploštělý Kersey. Navíc mu aspoň zůstalo pár hlášek. Jeho parťák Číňan není zdaleka tak trapný, jak jsem se obával. Zaujme Jim Carrey jako zfetovaný zpěvák a Liam Neeson jako režisér hororů. Vůbec filmové prostředí bylo docela vtipné. A taky zaujme dobře udělaná a vtipná scéna honičky s autíčkem na ovládání, silně inspirovaná Bullittem. Takže nakonec 3*. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Málokterá filmová série má opravdu parádní poslední díl. Naštěstí tohle u "dirty harry" série neplatí. The Dead Pool je bezpochyby nejhvězdnější díl ze všech (Eastwood, Neeson, Clarkson, Carrey) a má i slušný příběh, samozřejmě i akci a hlavně drsného Clinta, který nezklame v žádném z pěti dílů této kvalitativně vyrovnané série. Jsem rád, že zrovna Harrymu Callahanovi se podařilo odejít, když ne v nejlepším, tak alespoň těsně před vrcholem. 80 %. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Clintova Križovatka smrti. Když pominu skvělé herecké obsazení, nabízí Sázka na smrt i tu nejšílenější automobilovou honičku v dějinách filmu (Bullitův případ promine) a stylovou závěrečnou scénu s vystřelující harpunou. Rozloučení s legendou jménem Harry Callahan, je důstojné a povedené a i když je poslední díl série zřejmě tím nejslabším, stále se jedná o nadprůměrný akční krimi film. Nemůžu jinak. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Je to sice naprosto klasický příběh už před tím 4x vyprávěný o nezdolném Harry Callahanovi, ale stále je to svižné, nápadité a drsné. Tentokrát jde Harrymu o život díky hře, kterou rozehrál filmový štáb jednoho hororového filmu. Seznam potenciálních obětí padl do rukou psychopata, který podle něj zabíjí. A na seznamu je i Harry, který si však z toho nic nedělá a s lehkostí sobě vlastní si s tímto problémem poradí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Dead Pool, aneb asi ta nejslabší část celé pentalogie s Clintem Eastwoodem jakožto Harrym. Příběh je zde nemastný a neslaný, přičemž i scénář je na poměry série poměrně fádní, takže i na vcelku střízlivé stopáži lze nalézt několik hluchých míst. Jedinými pozitivy tedy bohužel zůstává pouze pestré herecké obsazení a jedna nápaditá akční scéna s autíčkem na ovládání. Nic víc, nic míň. Škoda. „You're shit outta luck.“ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • Až v tomto pátém pokračování se postava detektiva Harryho Callahana konečně dožila věku, který mu na počátku určili tvůrci cyklu Harry Julian Fink a Rita M. Finková. (ClintEastwood)
  • Harry Callahan (Clint Eastwood) sa počas naháňačky s autíčkom na diaľkové ovládanie, vyhýba autom električke typu US Standard Light Rail Vehicle od firmy Boeing Vertol. (autobusik2)

Reklama

Reklama