Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou akčního kriminálního dramatu je francouzský policista Vincent Drieu (Richard Berry), který na samém konci kariéry musí dostat uprchlého zločineckého bosse a jeho gang před soud. A nezbývá mu než kvůli tomu proniknout hluboko do podsvětí.Hrdinou akčního kriminálního dramatu, které jako svůj filmový debut natočil televizní režisér Claude-Michel Rome, je policejní důstojník Vincent Drieu (Richard Berry). Muž, jehož kariéra se chýlí ke konci, je přeložen na malou provinční stanici. Ta má být za půl roku uzavřena a znechucený, unavený policista, který vidí okolo sebe jen deziluzi a nedostatek profesionální etiky, si uvědomuje, že vládu nad městem převzalo místní podsvětí. Když však při převozu z vězení uteče mocný zločinecký boss Abel Vargas (Gerald Laroche) a v jeho stopách zůstávají mrtví, je to právě Drieu, kdo dostane za úkol najít ho a dostat gang vrahů před soud. Proto musí se dvěma dalšími kolegy, Wazemmen a Kathiou, v utajení proniknout hluboko do francouzského podsvětí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (31)

unrocker 

všechny recenze uživatele

Akční thriller, ten kdo tento snímek nazval akční je blázen. Akční je maximálně začátek a konec, ale zbylá hodina a půl je detektivtka a to ješte nic moc. Atmosféra filmu je dobrá a je budována pomalu a jistě a to filmu dodává určité napětí, což musím ohodnotit. Člověk si do poslední chvíle není jistý ničím... ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, který mně vyloženě sedl. Je to taková typická francouzská akční krimininálka, která sice nemá vyloženě úchvatný děj, ale má vynikající atmosféru /např. policejní stanice nemá chybu/, výborný je Richard Berry a ani závěrečná střílečka není špatná. Prostě pro mě velice příjemné překvapení. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Solidní francouzský akční thriller nebojící se ničeho. Máme tu obchodníky s drogami, zkorumpované policisty i rasisty a proti nim zkušeného a zásadového poldu. Dějově je v podstatě použit stejný námět jako u klasického snímku z roku 1976 ´Přepadení 13. okrsku´ nebo jeho přeci jen známějšího remaku z roku 2005, jen s naprosto odlišným příběhem. Co je spojuje? Policejní okrsek před uzavřením s vězněm, který je následně přepaden členy podsvětí ve snaze vězně osvobodit. Snímek se řadí mezi typické francouzské kriminálky, jen v současném ražení. Atmosféra je temnější, přísně si drží odstup od nudnosti a od zbytečně přepálené nabubřelosti. Scénář je napsán velmi dobře a je vidět, že se na něm zodpovědně pracovalo. Akční sekvence, byť jich není moc, mají grády a žánrově snímek hodně vyzdvihují. Francouzské kinematografii se zkrátka zase něco povedlo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to poctivá francouzská kriminálka,ale ke staré francouzské škole jí ještě něco chybí. Richard Berry má obrovské charisma. Přesně takové typy policajtů mám ráda. Atmosféra místa, kde se celý příběh odehrával, byla syrová. Průmyslové předměstí s chemičkami a skládkami je to pravé podhoubí pro různé živly, které se ještě řádně zaleje multikulti koktejlem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mne příjemné překvapení. I když to má klišovitý děj, známý ze všech westernů, tady na pozadí industriální a zničené zóny Francie to zajímavě funguje a kromě akce na začátku a konci filmu to má celou dobu správně nostalgický a smutný nádech, který je hlavní devizou tohoto filmu. Žánrově mi to taky sedlo, tvůrci se nepouštějí do žádných větších experimentů, což je dobře, protože to klape, jak má. Sice je to vykrádačka minimálně filmu V pravé poledne, ale posazená tak, že přináší něco nového, zajímavý a neotřelý pohled, a tím je mi sympatická. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama