Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti, černoch Frank Louis Beachum, odsouzený před šesti lety za vraždu těhotné ženy, která mu dlužila 96 dolarů. Mladá reportérka deníku Oakland Tribune Michelle Zieglerová byla pověřena úkolem udělat poslední rozhovor s odsouzeným mužem. Jenže krátce předtím Michelle zemře při tragické autonehodě a šéfredaktor přidělí její úkol stárnoucímu veteránovi Everettovi. Sukničkáři, mizernému otci i manželovi a také bývalému alkoholikovi. Kromě toho má ovšem Steve dokonalý novinářský čuch a ten mu napoví, že s odsouzením Franka Beachuma není všechno v pořádku. Když se mu podaří zjistit, že klíčový svědek lhal o tom, co viděl, získá téměř jistotu, že odsouzený muž je nevinný. Na to, aby jeho nevinu dokázal, má však pouhých dvanáct hodin. Steve začíná zběsilý závod s časem, ve kterém jde nejen o život Franka Beachuma, ale také o něj samotného. Jeho nadřízený Bob Findley už dlouho hledá záminku, aby ho mohl zničit. Steve kousek po kousku odhaluje pravdu o zločinu, za který má být potrestán nevinný člověk. To však nestačí. Musí najít dostatek důkazů, aby dokázal popravu zastavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možná to patří k těm slabším kouskům v Eastwoodově režisérské filmografii, ale mě se to i tak líbilo. Příběh novináře, jenž na oltář své profese obětoval rodinu a zahrává si i s kariérou mi v Clintově podání seděl a ačkoliv se jedná o čistý kýč se záchranou na poslední chvíli, tak mě to vůbec nevadilo. Být tam někdo jiný, nejspíš jdu s hodnocením dolů, ale takhle tomu dám s čistým svědomím 70%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ostřílený žurnalista Steve Everett s buldočí zarputilostí hledá důkazy o nevině muže, který byl před lety obviněn z vraždy těhotné ženy a zanedlouho má být popraven. Veterán Eastwood se tentokrát moc nevytáhl a předložil tuctovou formou natočený příběh u kterého je předem jasné, jak celý dopadne. 40% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Když jeho nos zavětří, často se nemýlí. A teď si zkusí závod s časem, protože v cele smrti čeká na injekci jeden nevinný černoch. Novinář Steve má zvláštní zálibu v ženách, alkoholu a řešení složitých kauz, a zrovna teď si je jistý, že klíčový svědek lhal. Já jsem si zase jistý, že trojice scénáristů si lhala vzájemně, když dávala do kupy tenhle kus. Každý měl asi o směřování snímku trochu jiné představy, protože jinak si ty některé schematické a logické lapsy nejde vysvětlit. Náhoda a instinkt tu dostávají nový rozměr. Otázku viny a trestu jako prostředku ke zvýšení napětí (boj s časem) tentokrát neukočíroval ani samotný Clint Eastwood. Poměrně úsměvný příběh (v den popravy se vše začne rozdmýchávat) i samotný osudový okamžik, při kterém přijde o život těhotná prodavačka (tenhle černoch byl holt zvyklý utíkat celý život) a hlavně úsměvné „jak to asi celé bylo“ a jakou roli hraje řetízek na krku staré černošky. Eastwood tentokrát výrazně selhává v dialozích mezi otcem a dcerou, manželem a manželkou, redaktorem a kolegou, redaktorem a nadřízeným… a v rámci podobně laděných snímků musím sáhnout jen ke dvěma hvězdám. Režijně jeden z nejslabších Eastwoodů!! ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

ČO TOTO MALO ZNAMENAŤ? Tomuto filmu som dal hodnotenie "odpad!" len preto, že žiadne horšie tu už nie je k dispozícii. Toto je strop alebo skôr dno, bahnité dno filmu. Týmto filmom u mňa Clint Eastwood klesol niekde do hlbín Tartaru, nezachráni ho ani milión Oscarov, ani jeho začiatky vo westernoch, po tomto paskvile sa na neho budem pozerať ako na dementného dedka bez súdnosti a zdravého rozumu. Podobne si účasť ostatných hercov zvučnejších mien vysvetľujem chvíľkovým stavom straty IQ a asi momentálnym vplyvom drog, alkoholu a ktovie čoho ešte na ich celkový organizmus. Najväčší šok som prežíval pri záverčných titulkoch, keď som po zistení, že ten vyplznutý kretén Eastwood to režíroval (myslel som, že to je projekt, ktorého sa režijne chopil nejaký začínajúci skrachovaný nímand venujúci sa točeniu zvieracieho porna) a tiež to, že táto úbohá sračka mala až troch scenáristov, ktorí zrejme utiekli z psychiatrického ústavu a napísali ho tak, že jeden napísal na záchode úvod, druhý keď si umýval ruky napísal záver a tretí to pri raňajkách spojil dokopy. A všetci traja boli opití. Príšerné, kolosálna k*kotina!!! Sledovať túto zhovadilosť bola jedna nekonečná muka, utrpenie, nuda a túžba, kedy to skončí. Pevne verím, že Eastwoodov ksicht neuvidím najbližších trinásť rokov a že mu už nikdy nikto nedá Oscara, a ak aj náhodou o tom niekto bude uvažovať, mal by si pozrieť tento . . . OMYL!!! Bože daj, aby som zabudol na tento kus hovna fimového priemyslu ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné. I když dost předvídatelné. Začíná mě hrozně štvát jednotvárnost rolí Eastwooda. Přítel si teď pouštěl asi tak dvacet jeho filmů a já je sledovala jen jedním očkem a nestojí mi ani o hodnocení. Důvod je právě ten, že Eastwood je sice dobrý herec, ale příliš často má jednu povahu, která se ve filmech opakuje tak často, že mi to leze na nervy. Každopádně tenhle film mě o trošku zaujal více než ty ostatní, protože mě tak nenudil a protože mě zajímalo, kdo je vrah. Průměr. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Clint Eastwood byl spoluautorem závěrečné písně vytvořené speciálně pro tento film.Singl zpívaný Dianou Krall s názvem Why Should I Care zní při závěrečných titulcích. (Roztržitý Luke)
  • Ve filmové adaptaci je hlavní hrdina starší než v knižní předloze - v Klavanově románu bylo hlavnímu hrdinovi třicet pět let, zatímco Eastwoodovi v tomto snímku táhlo na sedmdesátku. Dalším rozdílem mezi filmem a románovou předlohou bylo dějiště: román se odehrává v Missouri, film v Oaklandu v Kalifornii. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama