Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizel princ Rujan? Jel zabít draka? Ale kde je ten drak? Vojenský veterán Plavák s pomocí trpaslíka Trpaje a princezny Aurory vyluští ještě víc... Pohádka o vítězství lásky a dobra, ale i o zmoudření a zralých rozhodnutích, ke kterým následníci vládnoucích dynastií v novém postavení dospějí. Princ Rujan (L. Reichl) z království Arkádie zabije draka, kterému měla být obětována princezna (B. Mudrová) z knížectví Akvitánského. Můžeme mít tedy radost z toho, že dobro opět zvítězí, ale tak snadné to nebude… Jsme totiž na samém začátku pohádky, ve které bude mít zlo chvílemi navrch a křivdy z minula se přihlásí o slovo. Stará známá pravda o tom, že každý zlý skutek se později vymstí, se promítá do osudu všech pohádkových hrdinů. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

hellequine 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli nejsem nějak předpojatá, ale tahle je další v řadě nových pohádek, která mne nezaujala. Zvlášť za zlé mám tvůrci prince, který, alespoň na mě, působil jako ňouma. Což by bylo v pořádku, kdyby to byl záměr. Bohužel nebyl.. Dále si neodpustím rýpnout do jmen jako Plavák a Trpaj. I když musím přiznat, že to byly jediné prvky, při nichž jsem se pobavila, ale obávám se, že to opět nebyl záměr. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Prostoduchý film (ani ne pohádka) s neznámými a špatnými herci v hlavních rolích. To je spolu se slabým scénářem a podivným dabingem největší slabina tohoto televizního dílka. I jména filmových postav jsou nesympatická, ten lulan Rujan a voják Plavák mě odrazují od dívání, respektive poslouchání filmu. Natáčeno na Oravském hradě, hradě Kosti a v Českém Švýcarsku (Dolanský mlýn). ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Rujan, Plavák, Trpaj... To jsou mi tedy divná jména (či přezdívky). Celkově je ta pohádka příběhově docela zvláštní. Trošku variace na pohádku o Plaváčkovi, trošku zase o princi Bajajovi. Jen s tím rozdílem, že oním zabitím draka to celé nekončí, ale vlastně teprve začíná. Co musím ocenit jsou krásně temné lokace (hvozdy Českosaského Švýcarska v okolí Dolského mlýna a hrad Kost). A pak taky pěknou písničku od Radůzy, která na začátku navodí pěknou středověkou atmosféru. Kdyby se tvůrcům téhle pohádky podařilo tuto atmosféru udržet až do konce, dal bych na druhé zhlednutí o hvězdičku víc. Místo toho mi byla naservírována další pohádka s otravným skřetem. Takže zůstanu u toho původního průměrného hodnocení. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Ano, nyní brutálně nadhodnocuji, polovina herců se neumí správně hýbat ani mluvit, exceluje ucho princ Rujan, seznam dabérů je velice výmluvný, ale je to POHÁDKA, která mě nenutila znechuceně si odplivnout. A hlavní hrdina byl poměrně sympaťák. A úvodní písnička od Radúzy byla pěkná. A mělo to ucelený (pravda prostinký) příběh. Jinak v rámci české televizní pohádky nadprůměr, dokonce lepší, než pohádka Štědrovečerní. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Pohádky nepatří mezi můj nejoblíbenější filmový žánr :) Nicméně jsem si jednoho nedělního odpoledne řekl, že na to mrknu. Byl jsem mile překvapen, nejednalo se o tupou klasickou pohádku s x klišé. Tady se hodně sázelo na prostředí, které bylo vybráno skvěle (České Švýcarsko je fakt pěkný kraj), zkrátka Česká republika a její příroda je stejně nejlepší. Viď, mami? :) Příjemně strávená hodinka, 70% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. (otík)
  • Filmovalo se i ve Vysoké Lípě a u akvaduktu Chřibská. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Princeznu Auroru hraje Barbora Mudrová, avšak její hlas namluvila Anežka Pohorská, ačkoli Barbora je také češka. Ve skutečnosti má ovšem mnohem hlubší hlas, který by se podle tvůrců k princezně tolik nehodí. Možnost porovnání je v pohádce Sedmero krkavců (2015), kde hraje jedno z venkovských děvčat. (karolina.val)

Reklama

Reklama