Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizel princ Rujan? Jel zabít draka? Ale kde je ten drak? Vojenský veterán Plavák s pomocí trpaslíka Trpaje a princezny Aurory vyluští ještě víc... Pohádka o vítězství lásky a dobra, ale i o zmoudření a zralých rozhodnutích, ke kterým následníci vládnoucích dynastií v novém postavení dospějí. Princ Rujan (L. Reichl) z království Arkádie zabije draka, kterému měla být obětována princezna (B. Mudrová) z knížectví Akvitánského. Můžeme mít tedy radost z toho, že dobro opět zvítězí, ale tak snadné to nebude… Jsme totiž na samém začátku pohádky, ve které bude mít zlo chvílemi navrch a křivdy z minula se přihlásí o slovo. Stará známá pravda o tom, že každý zlý skutek se později vymstí, se promítá do osudu všech pohádkových hrdinů. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Někdy mám pocit, že tyhle viditelně nízkorozpočtové pohádky jsou mnohem lepší, než ty s rozpočtem větším, které se mohou pyšnit velkým komparzem, lokacemi, kostýmy, technickým zpracováním a dalším, ale chybí jim sympatické postavy a zajímavý příběh. Jasně, i tady je pointa příběhu jasná tak od 5. minuty filmy, ale Petr Štěpán se do hlavní role vážně hodí, Barbora Mudrová je krásná princezna, Vladimír Marek vizuálně děsivý záporák, a příběh tak příjemně plyne, a vzhledem k úsporné délce bez větších zpomalení, že tahle pohádka prostě baví. Pochválit lze taky dobrý výběr lokací a práci s kamerou, která krásně představuje naši krajinu. Škoda toho podivného prince (herec i postava) - kokota, který by potřeboval spíš par facek. Na sváteční dopoledne (odpoledne) po vánocích film jako dělaný. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Natáčeno na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. Slušně výpravný středověký příběh z doby rytířů, čarodějných intrik a rytířské ctnosti. O pohádku jde kromě prvních scén, kde je hospodská rvačka, zbytek ale je opravdu pohádkový. Uvidíme nejlepšího draka ve filmové historii a projdeme se spoustou tajných chodeb. Dobrá, spíše nadprůměrná pohádka s výpravnou hudbou, dobrými rytířskými souboji a pěknými exteriéry. Hudba: Václav Vondráček & Boris Carloff ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +prostředí, temná hudba, příběh, neokoukaní herci -nehraje tu nikdo ze známích herců/// Když jsem se na pohádku začál dívat, po několika minutách jsem začal velice kvitovat, že je úplně rozdílná oproti jiným českým pohádkám. Najednou jsem si začal říkat, že je o tolik jinačí, že snad není naše. Do toho přišel otec a říkal, že je francouzká a divil se, že to nepoznám. No nechal jsem se nachytat. Je to česká pohádka, ale její dobrodružný prvek, temná atmosféra a neokoukaní herci z ní dělají něco nového. A tak si ríkám, že Václav Křístek docela umí, tohle je od něj druhá pohádka, která se mi líbila. Trošku mi připomínala mix pohádek Bajaja (drak) a Sedmero krkavců (záporné postavy), ale jen drobnostma./// Celkem 74%/// ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Napřed je to trochu jako Hamlet bez Hamleta, aby pak všechny strázně rozhodla kakaová skvrna velikosti mexického dolaru. Abych to neznevažoval, příběh sám není vůbec špatný a vyhýbá se většině profláklých klišé současných českých pohádek, daleko spíš připomíná klasické dobrodružné historické příběhy. Jen právě k takovému ději by to chtělo opravu pořádnou výpravu, velkorysé zpracování včetně nějakých těch šermovaček a kvalitnější hudbu. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Je mi záhadou, proč ČT točí na Vánoce šest nízkorozpočtových pohádek. U těch ostatních blbin mi bylo šumák, jak vypadají, ale Křístek má aspoň snahu, má charisma Petra Štěpána (pokud vám je povědomý, možná ho znáte z Ošklivky Katky :-), má hezkého digitálního draka, skvělého kameramana a dobrou hudbu. Kdyby mu dali víc peněz a o něco lepší scénář, dokázal by natočit výbornou vánoční podívanou. I tak je Ztracený princ nejpříjemnější pohádkou, jako nás v roce 2008 naše veřejnoprávní televize oblažila. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. (otík)
  • Princeznu Auroru hraje Barbora Mudrová, avšak její hlas namluvila Anežka Pohorská, ačkoli Barbora je také češka. Ve skutečnosti má ovšem mnohem hlubší hlas, který by se podle tvůrců k princezně tolik nehodí. Možnost porovnání je v pohádce Sedmero krkavců (2015), kde hraje jedno z venkovských děvčat. (karolina.val)
  • Filmovalo se i ve Vysoké Lípě a u akvaduktu Chřibská. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama