Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (416)

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná komédia s tradične pohodovým Segelom, skvelými gay scenes a neprimeraným počtom psích výkalov. Trochu som sa obávala z toho množstva trojhviezdičkových hodnotení (aj z mojej TOP), že to bude priemer, čo ma bude nudiť, ale našťastie sa nič také nedialo. A z tých prdov sa nedalo (dúfam, že sa práve vtedy nepísali nejaké písomky, lebo ten smiech bol dosť hlasný). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film údajně o chlapském kamarádství, kde se všichni chlapi chovají jak teplouši a kde se pořád mluví jen o sexu (ještě se hraje poker, ale třeba o fotbale nebo hokeji nepadne ani slovo). Peter se zasnubuje se Zooey a po nezbytných návštěvách rodičů plánují svatbu. Koho ale má Petr pozvat jako svého svědka, když v podstatě nemá žádné kámoše? Po trapných pokusech jednoho parťáka najde, a protože mu chlapské kamarádství chybělo, začne na tomto novém objevu ujíždět - až je ohrožena i ona svatba. To je celý půdorys tohoto filmu, který bych si netroufl označit ani za komedii, natož romantický film. Spíše jde o jakýsi hybrid, kde si v mnoha sprostých dialozích tvůrci pravděpodobně řeší nějaké své pubertální problémy, a tváří se přitom, že na věci koukají z nadhledu dospělých. Nedejte se mýlit, jde o kamufláž a film má blíž pubertálním homosexuálním touhám než skutečnému nadhledu nad uvedeným tématem chlapského kamarádství. Jako film, kde se onen nadhled povedl, beru třeba Old School (Mládí v trapu). Odtud asi režisér Hamburger nebo jak se jmenuje (Hamburg) čerpal. Jenže si neuvědomil, že skutečně ne celá konverzace chlapů (i holek) se točí kolem šukání, kouření apod. Tady ano a zní to opravdu hodně trapně. Navíc hlavní postavy jsou nejen nesympatické, ale ani hercům nevěříte jejich role. Ústřední pár nemá mezi sebou nějaké charisma, jiskření, zkrátka jim opět nevěříte jejich rádoby skvělý vztah (a onen srdce- a slzyrvoucí konec). Na rozdíl od Old School totiž chybí přesvědčivé, uvěřitelné a propracovanější charaktery postav. Kdybych chtěl být cynický, řeknu, že seriál Sex ve městě má postavy charakterově propracovanější, než je tomu u tohoto filmu. A s tím padá i uvěřitelnost tohoto snímku, kde sice pár vtipů je zábavných, ale celkově jako chlap se v něm nějak nemůžu najít. Protože když už jdeme s kamarády na pivo, povídáme si ani ne tak o ženských a sexu (jako že taky, ale ne hlavně), ale taky o fotbale a hokeji, světové krizi, nových filmech a seriálech, dokonce o nemocech... Ale o ničem takovém si v tomto filmu chlapi nepovídají. Zato se hodně - až nečekaně moc - probírají pejskové a homosexuální vztahy. Takže nevím, co si o tvůrcích myslet... ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Předně musím tvůrce filmu za ten geniální a přitom nesmírně jednoduchý nápad na kostru a příběh celého snímku. Konečně mírný závan invence v žánru romantické komedie. Pokud se k tomu připočte Lou "Hulk" Ferrigno, šílená manželská dvojice Jon Favreau a Jaime Pressly, klasická role pro Paula Rudda a celá řádka geniálních keců Jasona Segela, vznikne z tohohle nesourodého mixu velice příjemné překvapení. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Měl Peter jako malý nějaké kamarády?...... Měl Peter někdy nějaké kamarády? ..... Ano, jde tu o Petera, jenž je kapku zženštilej, nemá sebevědomí a potřebuje se uvolnit. Chybí mu takový to kamarádský ,,hrábnutí na koule“. Co je na tom vtipnýho? No právě, nečekejte humor plný slovní ekvilibristiky, ale spíš drsnější - ovšem občas překvapivě vtipný - gagy. Taky je fajn, že nejde jen o tupou romanťárnu a ve vzduchu visící konflikt vytváří nervózní atmosféru, která je lepší než kdejaký pokusy o trapný humor. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nemáte kamarády. 2.) Zbožňujete ,,Ďábel nosí pradu“ a víte co je ,,Chocolat“. 3.) Zajímá vás, jestli J.Segel může hrát i jinde než v HIMYM. 4.) Je pro vás přirozený se bavit se s kámošem o honění. 5.) Napadá vás, jaké je to mít milující manželku? 6.) Nevěříte, že potkat kámoše nemusí končit rozvodem. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne P.S: Doporučuju kvůli pár vtípkům vydržet i závěrečné titulky! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Brilantná komédia, ktorá sa približuje apatowovmu štýlu viac, než samotné filmy z jeho režijnej/produkčnej stajne. Film prakticky nemá zlé stránky. Akýkoľvek pocit klišé tvorcovia stornovali už behom prvých pár sekúnd a prakticky až do konca sa im to podarilo udržať. Prv, než by som začal glorifikovať skvelé herecké predstavenie v hlavných úlohách, musím zdôrazniť, že vedľajšie postavy mali tak nesmierne podporný charakter vo vtipných scénach, že bez nich by film pred utopením v priemerných vodách asi zachránil málokto. Spojenie Paul Rudd & Jason Segel muselo byť požehnané z najvyšších miest, Jon Favreau ukázal, že hláškovať vie, len dúfam, že si nejaké vtipy nechá aj pri réžii svojho plecháča ('Iron Man 2') a Jaime Pressly svoju charakterovo najzložitejšiu rolu (berte s rezervou) zvládla s prehľadom. Rashida Jones už bola len malou, šťavnatou čerešničkou na tomto sýtom, sladkom koláči, ktorý bol upečený z čisto komediálneho cesta a romantická plnka bola decentne a triezvo pridávaná po malých kúskoch tak, aby sme neprepadli milnému dojmu klasických otrepaných výjavov, medzi ktorými tento pôsobí ako dar z nebies. Takýto koláč si dám niekedy znova a rád. I Love You, 'I Love You, Man'! 90%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Přezdívka "Pistole Pete", kterou Sydney (Jason Segel) pojmenoval Petera (Paul Rudd) je odkazem na Petera "Pistoli" Maraviche, bývalého skvělého basketbalistu a nejlepšího vysokoškolského střelce státu Louisiana všech dob. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Hudební skupina Rush, oblíbená u hrdinů tohoto filmu, kteří navštívili v jedné scéně jejich koncert, skutečně sehrála asi hodinový koncert pro filmový štáb, herce a skalní fanoušky, kteří se o tomto vystoupení dozvěděli na internetu a v rádiu. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Kytara, na kterou hraje Peter v garáži skladbu Tom Sawyer, je Fender Geddy Lee Jazz Bass – téměř dokonalá replika kytary, na kterou hrál kytarista a zpěvák skupiny Rush, Geddy Lee. Na koncertě hraje Lee na originální kousek kytary. (HellFire)

Reklama

Reklama